URIAH HEEP-LIVE
URIAH HEEP-LIVE
Tak co padesátníci. Vzpomínáte někdo na zašlou slávu 70. let? To se ještě hrál pořádný bigbít!!!
Je sobotní pozdní večer, sedím si ve své vintage trucovně a vzpomínám... Jo, to jsem měl ještě háro, ošoupané jeansy, mantl, na diskotekách se nehrálo disco. No, byli jsme ještě sakra mladí a nezkažení.
Je sobotní pozdní večer, sedím si ve své vintage trucovně a vzpomínám... Jo, to jsem měl ještě háro, ošoupané jeansy, mantl, na diskotekách se nehrálo disco. No, byli jsme ještě sakra mladí a nezkažení.
Re: URIAH HEEP-LIVE
Sic nejsem padesátník, ale tahle kapela je pro mě stále aktuální. A nejen mě, mezi mými kamarády to stále "fičí". Mimochodem zvonění na mobilu mám July Morning...
Tak to si pamatuji velice dobre! 70-leta- na to se neda zapomenout. Mel jsem skoro nejdelsi vlasy na zakladce, kouril za skolou, tata ucitel v te same skole snasel poznamky kolegu, ale doma nikdy nic nerekl...Takova lehka oboustranna rebelie . Jeste na stredni jsme se spolecne s holkama na sebe lepili pri "disco" pri Lady in black nebo Come back to me.
V te dobe jsem mel vice LP, nektera vysla tenkrat i u nas, tusim treba Innocent Victim.
Asi pred tydnem tady u nas meli koncert, ale nebyl jsem tam. Obcas si pustim 2CD Uriah Heep Gold - Looking back 1970-2001. Je to obdobna nostalgie a stale dobry rock, jako Nazareth, Deep Purple, Sweet, Queen a podobni, na kterych jsme vyrustali....Je to sila jak ten cas leti....
Zrovna vcera u me byl Capouch, tak jsme prohodili, ze co clovek poslouchal v mladi ma stejne nejvetsi vliv a stale nejvice zakoreneno.
V te dobe jsem mel vice LP, nektera vysla tenkrat i u nas, tusim treba Innocent Victim.
Asi pred tydnem tady u nas meli koncert, ale nebyl jsem tam. Obcas si pustim 2CD Uriah Heep Gold - Looking back 1970-2001. Je to obdobna nostalgie a stale dobry rock, jako Nazareth, Deep Purple, Sweet, Queen a podobni, na kterych jsme vyrustali....Je to sila jak ten cas leti....
Zrovna vcera u me byl Capouch, tak jsme prohodili, ze co clovek poslouchal v mladi ma stejne nejvetsi vliv a stale nejvice zakoreneno.
jj-to je svatá pravda.Škoda jen.že ta kvalita je mnohdy dost mizerná a nemůžeme si to vychutnat ještě lépe.Jde ale hlavně o nostalgii a připomínky našeho mládí.Jak píše Pajuna-hezké ploužáky s holkama a nejen UH -také (Nazareth,Slade...).Měl jsem i pár DVD s éry s byronem,ale to se nedalo,tak jsem to dal radši pryč.Ale muzika je to stále skvělá a i po letech má co říct.
Uriáši byli v letech 1971-73 mou kapelou číslo jedna. Základní diskografii mám dispozici komplet, k tomu pár knížek a dévédé. Bohužel, Boxova parta se Shawem pro mne už není Uriah Heep.
Kdo si chce o nich něco přečíst, na mých stránkách www.cdklub.net mám jejich bio, recenze, reporty i své dva rozhovory s Kenem...
P.S. Ten přebal Live 1973 s úžasnýma fotkama Fina Costella ti závidím, mám sice cédé repliku, kde jsou fotečky taky, ale s 10x menší plochou... asi se budu muset opět porozhlédnout po vinylu.
Kdo si chce o nich něco přečíst, na mých stránkách www.cdklub.net mám jejich bio, recenze, reporty i své dva rozhovory s Kenem...
P.S. Ten přebal Live 1973 s úžasnýma fotkama Fina Costella ti závidím, mám sice cédé repliku, kde jsou fotečky taky, ale s 10x menší plochou... asi se budu muset opět porozhlédnout po vinylu.
jj-už bych se tomu bál říkat UH - poslední koncerty už vypadaly spíše trapně.je to velká škoda,kdyso taková skvělá a "velká kapela" předvádí na konci kariéry velmi špatné představení atd.-ale je to jen můj subjektivní názor.Někdy je lepší včas odejít.
Toto 2. lp jsem koupil na ebay až z Australie. Je to původní vydání. Obal je jako nový, obě lp velmi zachovalé. První lp je na začátku trochu zvlněné, takže je to prvních 20s trošku slyšet. Možná, že to ho zachránilo od opotřebení, vždyť je už 36 let staré. Stálo s poštovným cca 50 USD.
UH live 1973 ? no, super. předpokládám nejlepší možnou sestavu hudebníků Box-Byron-Hensley-Karslake-Thain, je to tak ? mimochodem, co to máš za deck v pozadí ? nějakej stříbrnej pioneer či co ?
lechos píše:UH live 1973 ? no, super. předpokládám nejlepší možnou sestavu hudebníků Box-Byron-Hensley-Karslake-Thain, je to tak ? mimochodem, co to máš za deck v pozadí ? nějakej stříbrnej pioneer či co ?
V pozadí mám toto: moje vintage trucovna
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Jedna z 10 nej z hardrocku 70 let a jěště mám rád živák Grand Funk Railroad ze stejného roku.Je tam skvělé solo na bicí,kde v jeden moment to hraje tak, že to připomíná stádo koní jak se žene prérií!Moooc dopuručuji!!!!
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Tady je skvělá ukázka intensity jejich vystoupení : http://video.google.com/videosearch?q=g ... 5&ct=title#
A tady je T.N.U.C. s tím solo na bicí : http://video.google.com/videosearch?q=g ... 5&ct=title#
A tady je T.N.U.C. s tím solo na bicí : http://video.google.com/videosearch?q=g ... 5&ct=title#
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Jakpak by to neskutečné solo hrálo na systémech v Mnichově?Hádám že na Tadech by to byl masakr.Škoda že je 22.00, mám chut to slyšet poprvé na Tannoy. Je to opravdu strhující!
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To se Ti asi na starých bednách sléval zvuk, ne?Zappadaddy píše:Jedna z 10 nej z hardrocku 70 let a jěště mám rád živák Grand Funk Railroad ze stejného roku.Je tam skvělé solo na bicí,kde v jeden moment to hraje tak, že to připomíná stádo koní jak se žene prérií!Moooc dopuručuji!!!!
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se Grand Funk live je z roku 1970,tedy o 2 roky dříve než Uriah Heep Live.
To ML.No basů tam bylo méně a opravdu to nebylo tak separované jako na těchto TC.
To ML.No basů tam bylo méně a opravdu to nebylo tak separované jako na těchto TC.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Doufám, že jsi se u toho zasmál, byl to pokus o vtip. I když jsem sám slyšel velký posun ve zvuku.Zappadaddy píše:To ML.No basů tam bylo méně a opravdu to nebylo tak separované jako na těchto TC.