URIAH HEEP-LIVE

Dnes hraje nebo hrálo ...
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

URIAH HEEP-LIVE

Příspěvek od fox »

Tak co padesátníci. Vzpomínáte někdo na zašlou slávu 70. let? To se ještě hrál pořádný bigbít!!!
Je sobotní pozdní večer, sedím si ve své vintage trucovně a vzpomínám... Jo, to jsem měl ještě háro, ošoupané jeansy, mantl, na diskotekách se nehrálo disco. No, byli jsme ještě sakra mladí a nezkažení.
Obrázek
Obrázek

swenik
Kontaktovat uživatele:

Re: URIAH HEEP-LIVE

Příspěvek od swenik »

Sic nejsem padesátník, ale tahle kapela je pro mě stále aktuální. A nejen mě, mezi mými kamarády to stále "fičí". *2thumbsup* Mimochodem zvonění na mobilu mám July Morning... :D

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Tak to si pamatuji velice dobre! 70-leta- na to se neda zapomenout. Mel jsem skoro nejdelsi vlasy na zakladce, kouril za skolou, tata ucitel v te same skole snasel poznamky kolegu, ale doma nikdy nic nerekl...Takova lehka oboustranna rebelie :) . Jeste na stredni jsme se spolecne s holkama na sebe lepili pri "disco" pri Lady in black nebo Come back to me.
V te dobe jsem mel vice LP, nektera vysla tenkrat i u nas, tusim treba Innocent Victim.
Asi pred tydnem tady u nas meli koncert, ale nebyl jsem tam. Obcas si pustim 2CD Uriah Heep Gold - Looking back 1970-2001. Je to obdobna nostalgie a stale dobry rock, jako Nazareth, Deep Purple, Sweet, Queen a podobni, na kterych jsme vyrustali....Je to sila jak ten cas leti....
Zrovna vcera u me byl Capouch, tak jsme prohodili, ze co clovek poslouchal v mladi ma stejne nejvetsi vliv a stale nejvice zakoreneno.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

jj-to je svatá pravda.Škoda jen.že ta kvalita je mnohdy dost mizerná a nemůžeme si to vychutnat ještě lépe.Jde ale hlavně o nostalgii a připomínky našeho mládí.Jak píše Pajuna-hezké ploužáky s holkama a nejen UH -také (Nazareth,Slade...).Měl jsem i pár DVD s éry s byronem,ale to se nedalo,tak jsem to dal radši pryč.Ale muzika je to stále skvělá a i po letech má co říct. *thumbs up*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Uriáši byli v letech 1971-73 mou kapelou číslo jedna. Základní diskografii mám dispozici komplet, k tomu pár knížek a dévédé. Bohužel, Boxova parta se Shawem pro mne už není Uriah Heep.

Kdo si chce o nich něco přečíst, na mých stránkách www.cdklub.net mám jejich bio, recenze, reporty i své dva rozhovory s Kenem...

P.S. Ten přebal Live 1973 s úžasnýma fotkama Fina Costella ti závidím, mám sice cédé repliku, kde jsou fotečky taky, ale s 10x menší plochou... asi se budu muset opět porozhlédnout po vinylu.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

jj-už bych se tomu bál říkat UH - poslední koncerty už vypadaly spíše trapně.je to velká škoda,kdyso taková skvělá a "velká kapela" předvádí na konci kariéry velmi špatné představení atd.-ale je to jen můj subjektivní názor.Někdy je lepší včas odejít.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Toto 2. lp jsem koupil na ebay až z Australie. Je to původní vydání. Obal je jako nový, obě lp velmi zachovalé. První lp je na začátku trochu zvlněné, takže je to prvních 20s trošku slyšet. Možná, že to ho zachránilo od opotřebení, vždyť je už 36 let staré. Stálo s poštovným cca 50 USD.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

UH live 1973 ? no, super. předpokládám nejlepší možnou sestavu hudebníků Box-Byron-Hensley-Karslake-Thain, je to tak ? mimochodem, co to máš za deck v pozadí ? nějakej stříbrnej pioneer či co ?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

lechos píše:UH live 1973 ? no, super. předpokládám nejlepší možnou sestavu hudebníků Box-Byron-Hensley-Karslake-Thain, je to tak ? mimochodem, co to máš za deck v pozadí ? nějakej stříbrnej pioneer či co ?

V pozadí mám toto: moje vintage trucovna Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Jedna z 10 nej z hardrocku 70 let a jěště mám rád živák Grand Funk Railroad ze stejného roku.Je tam skvělé solo na bicí,kde v jeden moment to hraje tak, že to připomíná stádo koní jak se žene prérií!Moooc dopuručuji!!!! *thumbs up*
Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Tady je skvělá ukázka intensity jejich vystoupení : http://video.google.com/videosearch?q=g ... 5&ct=title#
A tady je T.N.U.C. s tím solo na bicí : http://video.google.com/videosearch?q=g ... 5&ct=title#

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jakpak by to neskutečné solo hrálo na systémech v Mnichově?Hádám že na Tadech by to byl masakr.Škoda že je 22.00, mám chut to slyšet poprvé na Tannoy. *headbang* Je to opravdu strhující!

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Zappadaddy píše:Jedna z 10 nej z hardrocku 70 let a jěště mám rád živák Grand Funk Railroad ze stejného roku.Je tam skvělé solo na bicí,kde v jeden moment to hraje tak, že to připomíná stádo koní jak se žene prérií!Moooc dopuručuji!!!! *thumbs up*
Obrázek
To se Ti asi na starých bednách sléval zvuk, ne?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Omlouvám se Grand Funk live je z roku 1970,tedy o 2 roky dříve než Uriah Heep Live.
To ML.No basů tam bylo méně a opravdu to nebylo tak separované jako na těchto TC.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Zappadaddy píše:To ML.No basů tam bylo méně a opravdu to nebylo tak separované jako na těchto TC.
Doufám, že jsi se u toho zasmál, byl to pokus o vtip. I když jsem sám slyšel velký posun ve zvuku.

Odpovědět