Analogová Akademie 2011 v Praze

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Davidus
Kontaktovat uživatele:

Re: Analogová Akademie 2011 v Praze

Příspěvek od Davidus »

Děkuji všem organizátorům za pěknou akci. Byl to příjemně strávený víkend (spíše sobota, neděle byla jen pár hodin a pak se balilo).
Jsou snad jen dvě věci co mi "vadily". Taková trochu neorganizovanost programu, kdy se v podstatě volně pouštělo co kdo chtěl a nebyl nějaký program, jak bylo avizováno (chyběl mi tam mimo jiné někdo - efičák? - kdo by to tak trochu moderoval). Když jsem chtěl mít ohlášenou přednášku o varhanách, musel jsem si obejít všechny a říct jim, kdy bude. Pokud bude akademie i příští rok, přimlouval bych se za nějaký pevnější program. Myslím, že je tu mezi námi dost lidí, co by měli co říct (ať už k technice, nebo k hudbě).
Druhá věc - hodně malá účast. Loni v Rožnově bylo podstatně více lidí. Nevím, jestli to bylo tím, že termín se kryl se dvěma hifi výstavami, nebo prostě jen leností zvednout zadek a přijít/přijet.

A když se k tomu nikdo nemá, tak přidám pár informativních fotek.
Hrálo se na dvě sestavy
Low-end sestava
Obrázek

Obrázek

Výstavka gramofonů Pro-Ject
Obrázek

Výstavka přístrojů Musical Fidelity (to stříbrné je Krell)
Obrázek

High-end sestava
Obrázek

V sobotu večer přinesl lachim dřevěné hranolky (z nějakého afrického dřeva, už si nevzpomínám název, ale celkem težké). Zkoušely se pod gramo i pod cd. U gramofonu pro mě bezvýznamný rozdíl s/bez, u cd přehrávače už to bylo slyšet více (určité zlepšení, které neumím popsat - prostě tam byl zřetelnější rozdíl než u gramofonu).
Obrázek

V neděli přinesl zdejší člen fora r0n jeden ze svých lampových zesilovačů a to Sophia Electric Baby Amplifier (2 x 8 W). Nehrál špatně, ale Triangly už na něj byly moc (hrál na max a ne úplně to stačilo).
Obrázek

Nakonec jeden dovětek k mé přednášce o varhanách. Chtěl jsem přinést ukázat jednu desku, která má na obalu velice podrobný popis varhan. Čekal jsem na ni 14 dní a jak na potvoru přišla až dnes, tak alespoň přikládám fotku. Po kliknutí na náhled se zobrazí v plné velikosti, aby bylo možné si vše přečíst.
Obrázek

Tolik můj pohled na Analogovou akademii 2011.

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Mam dotaz ohledne Musical Fidelity M6i, jak to hralo? Staci par slov, je mi jasny ze popisovat zvuk je tezky a neni nad vlastni zkusenost na konkretni sestave v konkretni poslechovce... bohuzel jsem se nemohl AA zucastnit, i kdyz bych mozna letos sel.

kumbu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kumbu »

díky všem iniciátorům akce Akademie2011.
velice příjemná akce pro analogem "postižené" duše.
Jelikož po více než 20letech analogového ticha jsem opět na začátku bylo pro mne velmi přínosné v takové
míře mít možnost slyšet rozdíl mezi low a high - dobrý nápad.

Musím připojit dík a uznání Davidusovi za velmi zajímavou přednášku o varhanech.
Byť jsem ji neslyšel celou a to z důvodů již v příspěvku autora zmiňovaných.
Nicméně slyšet jak tento nástroj dovede rozezvučet Highendovou setavu byl opravdu zážitek. díky. :shock:

Litoval jsem, že jsem nemohl přijít i v neděli zlomila mne chřipka ale i tak už tato akce u mne doma přinesla svoje ovoce.
Včera jsem vyměnil všechny svoje ala Hama-made "signálové tkaničky" za DIY kabely poněkud kvalitnějšího provedení.

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

gabik: M6i nehrál. Pouze na low-end sestavě byl zapojený M3i, ale nějak moc jsem mu nevěnoval pozornost.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Davidus píše:na low-end sestavě byl zapojený M3i, ale nějak moc jsem mu nevěnoval pozornost.
M3i by mne zajimal, jestli jste ho nekdo slysel vic, prosim o SZ. DIky !

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Davidus: diky.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Aj ked som avizoval, ze nestiham, na rozdiel od Efičáka (ktorému navrhujem odobrat titul analógový poeta!!!!) som si to nemohol nechat ujst.
Dakujem davidusovi za prednášku, chcelo by to viac témat, nabuduce niečo vymyslím ja...
Dakujem aj Renownovi za povolenie večer si uzit par LP na gramci a aparature za dost penazi so slusnym zvukom. Zaujímavé bolo aj lachimove experimentovanie, ale musim sa priznat, ze som bol trošku unaveny z predosleho dna a niektore detaily mi mozno unikali....TESIM SA NA BUDUCI ROCNIK A DUFAM, ZE OPAT BUDE V ROZNOVE....

Davidus - mimochodom som zistil, ze mam doma na CD celkom pekne varhany (Keith Jarret - Spheres - ECM - 1985 - imrovizacie na Trinity Organ v Abbey Ottobeuren od Mr. Karla Josepha Rieppa), priznam sa vobec netusim ako sa mi to dostalo do zbierky, ale pri tej rychlosti ako sa mi to doma rozrasta sa uz nicomu necudujem....

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

bh69 píše:M3i by mne zajimal, jestli jste ho nekdo slysel vic, prosim o SZ. DIky !
Poculi ho vsetci, pretoze hral cely cas v low-end miestnosti, kde bol zapojeny na malinkate reprobedny Project rady 5 tusim. Signal do neho siel z Project TubeBox a gramofon mal prenosku Ortofon Red.

Zial bolo to vo velkej miestnosti, cca 8x8x4m a tie reprobednicky v nej vyzerali pekne, ale miestnost ich utopila a museli hrat za hranicami svojich moznosti a to uz nebolo moc pekne.

Zhodnotit kvality zosilnovaca v takejto situacii neviem. Ale zosilnoval a zvladol by aj viac.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Zvukově to bylo poněkud problematické v obou místnostech, ani jedno podle mého gusta. Pozitivum asi spíše v možnosti lidí se setkat.
Pavel Macura Audio

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

miero - takze presne opacne podminky, nez by mne zajimalo (mala mistnost a mensi hlasitosti). Diky za info

ron

Příspěvek od ron »

Bola to vydarená akcia, ďakujem organizátorom a špeciálne renownovi s davidusom. Perfektný prierez varhaními nahrávkami, spústa zaujímavej hudby a hlavne pokec s analógovými nadšencami.

Obrázek

Akurát som sa asi niekde pichol o použitú ihlu, bo som sa nakazil virom analogáris vinylis :D

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

rOn

nádherná fotka!
kdy jsi jí "robil"? sobota večer?

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

To bude spíše z neděle...