Jsou snad jen dvě věci co mi "vadily". Taková trochu neorganizovanost programu, kdy se v podstatě volně pouštělo co kdo chtěl a nebyl nějaký program, jak bylo avizováno (chyběl mi tam mimo jiné někdo - efičák? - kdo by to tak trochu moderoval). Když jsem chtěl mít ohlášenou přednášku o varhanách, musel jsem si obejít všechny a říct jim, kdy bude. Pokud bude akademie i příští rok, přimlouval bych se za nějaký pevnější program. Myslím, že je tu mezi námi dost lidí, co by měli co říct (ať už k technice, nebo k hudbě).
Druhá věc - hodně malá účast. Loni v Rožnově bylo podstatně více lidí. Nevím, jestli to bylo tím, že termín se kryl se dvěma hifi výstavami, nebo prostě jen leností zvednout zadek a přijít/přijet.
A když se k tomu nikdo nemá, tak přidám pár informativních fotek.
Hrálo se na dvě sestavy
Low-end sestava

Výstavka gramofonů Pro-Ject

Výstavka přístrojů Musical Fidelity (to stříbrné je Krell)

High-end sestava

V sobotu večer přinesl lachim dřevěné hranolky (z nějakého afrického dřeva, už si nevzpomínám název, ale celkem težké). Zkoušely se pod gramo i pod cd. U gramofonu pro mě bezvýznamný rozdíl s/bez, u cd přehrávače už to bylo slyšet více (určité zlepšení, které neumím popsat - prostě tam byl zřetelnější rozdíl než u gramofonu).

V neděli přinesl zdejší člen fora r0n jeden ze svých lampových zesilovačů a to Sophia Electric Baby Amplifier (2 x 8 W). Nehrál špatně, ale Triangly už na něj byly moc (hrál na max a ne úplně to stačilo).

Nakonec jeden dovětek k mé přednášce o varhanách. Chtěl jsem přinést ukázat jednu desku, která má na obalu velice podrobný popis varhan. Čekal jsem na ni 14 dní a jak na potvoru přišla až dnes, tak alespoň přikládám fotku. Po kliknutí na náhled se zobrazí v plné velikosti, aby bylo možné si vše přečíst.

Tolik můj pohled na Analogovou akademii 2011.