se bude konat další ročník AA pro přátele relaxačního poslechu analogu, nul a jedniček, případně i kina.
Místo a přesný čas zahájení, upřesní Renown a předseda digitální a DK části Analogové Akademie Lachim.
Chtěl bych využít nápadů a poznatků všech přátel a posluchačů zvukových záznamů a nanést s Vaší pomocí program akademie.
Merhaut k loňském ročníku píše :
Dobrá myšlenka."Rožnovská analogová akademie má velký potenciál. Nadšené a schopné organizátory, plus dobře zvolené místo i čas.
Měl bych pár drobných podnětů. Například je škoda, že většina hifistů je takříkajíc nesmělá před publikem (složeným přitom ze sebe samých), a že své znalosti, zkušenosti, výrobky, nápady, tipy na muziku, názory... nepředvede s plnou parádou. Méně upejpavosti pánové:-) Pomoc je celkem jednoduchá, moderátor, malilinká příprava předem a nebát se říct názor nahlas. Já jsem třebas Tomáše Tichého "vyzpovídal" takříkajíc pro sebe, a spousta věcí okolo řešení pc-audio je mi hnedle jasnější. Umím si představit toto "žhavé" téma jako jeden z pilířů dalšího ročníku, jakkoliv se jedná o Analogovou akademii. Na druhou stranu, gramofon a lp je napořád to nejkrásnější, co může hifina nabídnout, a tuhle tradici by měla Analogová akademie držet i nadále se vší parádou. Už jen prohlížet Abbey Road v MFSL provedení je zážitek:-)
U poslechové místnosti bych zavedl program a režim (tématické 15-30 min bloky v daný čas, plus cedule nevstupovat), případně ji prohodil s menší místností, kde byla letos sluchátka, i za cenu menšího počtu míst. Samotný poslech nemůže být prioritou setkání, opravdu nelze očekávat absolutní emoční prožitky, to vyplývá z podstaty věci a víceméně jsme se na tom v kuloárech shodli, jen to připomínám. Radost z poslechu může mít víc podob, než jen pitevně audiofilskou:-)
Komentovaný poslech po 15-ti až 30-ti minutových pásmech.
To klasické : slyším to tak a tak, "slyšíte to taky"?
Můžete si připravit svou nejoblíbenější muziku, třeba testovací výběr s komentářem?
Davidus ví o varhanách tolik, že je to na několik pásem.
Například rejstříky, konstrukce a zvuk mechanických vs. elektrifikovaných romantických nástrojů atd...
Budou-li tam Wilson Audio s monobloky Cello, mohli bychom slyšet (někteří) i 16 Hz !
Může tam být projektor s plátnem, napadá mě v jeden termín promítat DVD seřízení gramofonu s Michaelem Fremerem :

Jen pro zájemce v samostatném salonku, nikoho zavírat do sálu nebudeme. (Cimrmann)
Líbilo by se mi předvést rozlišení MM / MC .
Vhodné žánry pro jednotlivé kombinace, ale je to jen nápad.
Prosím, pište, raďte, navrhujte !
Děkuji za Vaše podněty.