Taky jsem byl na výstavě u Helmutů byl poprvé (jen v pátek), takže zážitek stoprocentní - přítomností skvělých hifi kolegů a posléze přítelkyně, se kterou jsme poté absolvovali dvoudenní špacírgang im Salzburg und Melk.
Mé imprese z výstavy (nemůžu napsat poslechové dojmy, protože ani to nebyly) se lišily v závislosti na tom jestli jsem si nechal pustit vlastní nahrávku nebo ne... Dlužno říct, že šukací džusblues bylo všudepřítomné, pořádný nářez (ať už z bigbítu nebo klasiky) se odvážil pustit málokdo... Opravdu to těm nejlepším hrálo dobře... ale pokud jsem si tam nechal pustit něco co znám tak to zas taková sláva nebyla - z toho mála obětmi byly (velký Adamy - řezavý vejšky, Kharmy - zvuk jak z igelitového pytlíku, ale tady asi kucí vystavovatelé hlavně měli pořešit umístění beden a akustiku, ale i někteří další). Určitěl nej bylo MBL, to bylo opravdu jinde, avšak pokud tam pustili klasiku (ne mojí) tak to docela řezalo do uší, mohlo to být nahrávkou – u jiných věcí to bylo vynikající. Velice se mi líbila expozice TAD (v podstatě vším, umístěním, prezentací... hned č. 2 po MBL). Dojem z Marka Levinsona/REVEL velmi příjemný, velice dobré to bylo u ASR-YG, výborné byly Solution/Wilson, ale oproti MBL (s čímž jsem to přecházel porovnávat) to bylo placaté a nerozlišené. Na velkých Tannoyích jsem slyšel jen obligátní poddekové hej bejby hej, ostatně s whisky v ruce mi to jako kulisa až tak nevadilo...

Chlapi fotili o100 šest. Učunili asi 1000 obrázků z výstavy. Já si vyfotil mobilem akorát šmytcový gramofón. To bylo opravdu úchylné...

Za sebe jsem s výsledkem porovnání zvuku výstavy vs doma spokojen: na sestavu MBL bych možná někdy měl, ale musel bych, slovy Machalíka, prodat několik bytů (které nemám), koupit sobě ledničku, tu rozbalit a v krabici od ledničky bydlet

Zkrátka významný upgrade do první ligy (přinejmenším velké Wilsony ale spíš jen ty MBL) je spojen s takovou investicí (a námahou jak na to zarobit), ze to za to nestojí... Život je taky o něčem jiném než reprodukci. Za ty prachy mám předplatné na všechny koncerty Gardinera a Harnoncourta všude kde hrají po světě včetně letenky a ubytování na několik let dopředu...

Coutch