HE Mnichov 09

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
cough
Kontaktovat uživatele:

Re: HE Mnichov 09

Příspěvek od cough »

Přišel jsem. Slyšel jsem. Zhodnotil jsem: :roll:

Taky jsem byl na výstavě u Helmutů byl poprvé (jen v pátek), takže zážitek stoprocentní - přítomností skvělých hifi kolegů a posléze přítelkyně, se kterou jsme poté absolvovali dvoudenní špacírgang im Salzburg und Melk.

Mé imprese z výstavy (nemůžu napsat poslechové dojmy, protože ani to nebyly) se lišily v závislosti na tom jestli jsem si nechal pustit vlastní nahrávku nebo ne... Dlužno říct, že šukací džusblues bylo všudepřítomné, pořádný nářez (ať už z bigbítu nebo klasiky) se odvážil pustit málokdo... Opravdu to těm nejlepším hrálo dobře... ale pokud jsem si tam nechal pustit něco co znám tak to zas taková sláva nebyla - z toho mála obětmi byly (velký Adamy - řezavý vejšky, Kharmy - zvuk jak z igelitového pytlíku, ale tady asi kucí vystavovatelé hlavně měli pořešit umístění beden a akustiku, ale i někteří další). Určitěl nej bylo MBL, to bylo opravdu jinde, avšak pokud tam pustili klasiku (ne mojí) tak to docela řezalo do uší, mohlo to být nahrávkou – u jiných věcí to bylo vynikající. Velice se mi líbila expozice TAD (v podstatě vším, umístěním, prezentací... hned č. 2 po MBL). Dojem z Marka Levinsona/REVEL velmi příjemný, velice dobré to bylo u ASR-YG, výborné byly Solution/Wilson, ale oproti MBL (s čímž jsem to přecházel porovnávat) to bylo placaté a nerozlišené. Na velkých Tannoyích jsem slyšel jen obligátní poddekové hej bejby hej, ostatně s whisky v ruce mi to jako kulisa až tak nevadilo... ;)

Chlapi fotili o100 šest. Učunili asi 1000 obrázků z výstavy. Já si vyfotil mobilem akorát šmytcový gramofón. To bylo opravdu úchylné... *thumbs up*

Za sebe jsem s výsledkem porovnání zvuku výstavy vs doma spokojen: na sestavu MBL bych možná někdy měl, ale musel bych, slovy Machalíka, prodat několik bytů (které nemám), koupit sobě ledničku, tu rozbalit a v krabici od ledničky bydlet :lol: a pak pouštět pod Lafranconi mostem bezdomovcům MBLka :lol:

Zkrátka významný upgrade do první ligy (přinejmenším velké Wilsony ale spíš jen ty MBL) je spojen s takovou investicí (a námahou jak na to zarobit), ze to za to nestojí... Život je taky o něčem jiném než reprodukci. Za ty prachy mám předplatné na všechny koncerty Gardinera a Harnoncourta všude kde hrají po světě včetně letenky a ubytování na několik let dopředu... :o

Coutch :roll:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tak ještě tiskové prohlášení BK ... ;)
Pavel Macura Audio

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Byl to příjemný víkend.
Nedokážu říct, jestl hrála lépe sestava MBL, nebo horny Avantgarde (jiná místnost, jiné nahrávky a většinou i úplně jiná hlasitost), ale rozhodně to byla úplně jiná třída než vše ostatní. Z "normálních" aparátů nejlépe hodnotím legendární JBL Everest. Velký, čistý a dynamický zvuk, nádherný vzhled a navíc veleslavný rodokmen. Na Wilson Maxx jsem si chvilku zvykal. Zvuk sice velký a čistý, ale chyběla tomu lehkost, nebo jinak řečeno vzdušnost. Zvlášť po přechodu z MBL bylo jasně znát, že hrají "krabice" a to se značnou námahou. Do Mnichova jsem si jel poslechnout hlavně sestavy, které není možné běžně ani spatřit. Poslechem různých "zázraků", jak Machalík trefně nazívá všechny malé, nebo ještě menší bedničky za nesmyslné ceny, jsem nemarnil mnoho času. Pár pokusů o poslech zajímavé elektroniky, připojené k "zázrakům", jsem sice učinil, ale byla to marnost. Například moje oblíbená Nagra ve spojení se sloupečky Triangel - no to bylo absolutní peklo! Ještě musím zmínit ADAM Audio. Na tuto značku jsem byl zvědav, ale hrálo to úděsně a to bez ohledu na model.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Ve svém prvním příspěvku jsem zapoměl na gramofony. Z toho, co jsem si nafotil než mi došla ve foťáku energie, se mi nejvíce líbil tento kousek.
Obrázek

Líbí se mi jak jeho konstrukce, tak i designe, který není moc nablýskaný, jako nesčetná řada jeho konkurence.
Ne všechno co se blyští, je krásné.

Nacházel se v této místnosti.

Obrázek

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Jo jo Phile, Dr. Feickert opravdu umí *thumbs up*

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Peere,
něco pro Tebe:
Obrázek

a ještě detail, to jsem musel vyfotit! Takový bobek od Audia Flight, Zappa zkoušel kvalitu i hmatem a pěkně si spálil ruku. Jeho pohyb ruky vypadal přesně jako když nevědomky sáhneš na rozpálená kamna. Asi budeš muset přijet, abychom zašli do Tykonu.
Kochej se:
Obrázek

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jo tohohle "bobíka" si dobře pamatuju. Když hrál vedle Taylor svůj live, tak byly slyšet basy z tohoto systému ve vedlejším pokoji. Ta hlasitost byla opravdu extrémní vzhledem k poslechu ze tří metrů.

uszu68
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od uszu68 »

Ja som bol kazdy den okrem stvrtku na tej vystave , vela som pocuval aby som vedel poznat rozdiel ktory/bez rozdielu ceny/ako hra.Bol som na prezentacii Audia aj Stereoplay.U Audia to na HDbluray na 5tich MEGeithainoch Stiewe Wonder live koncert zahral podla mna najlepsie z celej vystavy.U stereoplay /poobednajsia prezentacia/ gramofony od transrotor, linn a .....hrali na Focal grande ut.....Nie som za vynil preto radsej nehodnotim.Na zaciatok musim hned napisat ze moje doteraz oblubene Kharmy ktore som este predtym nikdy nepocul ma sklamali najviac na celej vystave.To iste Vivid audio na nadhernych Luxmanoch.Na Moreloch, na NUbert NUvero14 a na Lansche-audio som mohol popocuvat moju cd referenciu/nahravku/.Najlepsie to hralo na NUbertoch.Najlepsi zvuk vystavy pre mna /okrem prezen.audia a Mbl/bol Burmester a novy Audio Physic cardeas. Velmi dobre zahrali aj TAD.Z regaloviek Dynaudio C1 a k tomu by som dal subw. od WLM.Vsetko bolo pohanane z monštrami okrem NUberta a C1-ky.A este nadherny obraz z blueray na 600hz panasonic plazme.

uszu68
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od uszu68 »

uszu68 píše:Ja som bol kazdy den okrem stvrtku na tej vystave , vela som pocuval aby som vedel poznat rozdiel ktory/bez rozdielu ceny/ako hra.Bol som na prezentacii Audia aj Stereoplay.U Audia to na HDbluray na 5tich MEGeithainoch Stiewe Wonder live koncert zahral podla mna najlepsie z celej vystavy.U stereoplay /poobednajsia prezentacia/ gramofony od transrotor, linn a .....hrali na Focal grande ut.....Nie som za vynil preto radsej nehodnotim.Na zaciatok musim hned napisat ze moje doteraz oblubene Kharmy ktore som este predtym nikdy nepocul ma sklamali najviac na celej vystave.To iste Vivid audio na nadhernych Luxmanoch.Na Moreloch, na NUbert NUvero14 a na Lansche-audio som mohol popocuvat moju cd referenciu/nahravku/.Najlepsie to hralo na NUbertoch.Najlepsi zvuk vystavy pre mna /okrem prezen.audia a Mbl/bol Burmester a novy Audio Physic cardeas. Velmi dobre zahrali aj TAD.Z regaloviek Dynaudio C1 a k tomu by som dal subw. od WLM.Vsetko bolo pohanane z monštrami okrem NUberta a C1-ky.A este nadherny obraz z blueray na 600hz panasonic plazme.
Obrázek, asi naj.novinka KEF

uszu68
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od uszu68 »

Obrázek

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Tady jeden nablýskaný krasavec za 139 tisíc euro! *palec* Transrotor Argo.
Obrázek

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Pro-Ject v Mnichově zřejmě prezentoval i nový preamp, ideově vycházející z GTH-1. Nemáte ho někdo vyfocený, popř. nezaregistrovali jste základní parametry (vstupy, výstupy, sluchátkový výstup, atd)? Pokud někdo neumíte vkládat fotky přímo sem (zdravím Dálný Západ :D ), klidně i ke mě do mailu.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

1. foto na mé stránce o výstavě, link dříve.
Pavel Macura Audio

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

PMA - děkuji, viz :
2.odpověď na Vaší stránce o výstavě, link později.

PS : Navrhuji mezinárodní referendum o obnovení česko-slovenské hifi federace. Stávající dualismus se mi jeví jako ne zcela racionální... Ideální sídlo federace - na půl cesty mezi Prahou a Bratislavou - Ostrava. Zabijeme tři mouchy jednou ranou :mrgreen: .

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Blahopřeji PMA. Live v Mnichově!

Obrázek

Křečku, výrobky obou správních celků, byly přítomny velmi slušně. KR lampáče. EAT lampy a gramo, Královy phona u Suchého, Canor CD u těch slovenských max beden s basákem nahoře. JJ lampy u WML, Podvozek gramofonu U Creek, Music Hall, moc pěkné od SEV-u, není to špatné, vůbec.

Zaujal mě nový materiál talíře Pro-ject, asi Debut. Pořádný hliník!
Máte někdo prosím fotku?

Odpovědět