Souboj Titánů 4.6.2011

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Federmann
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů 4.6.2011

Příspěvek od Federmann »

3U Krabice od MODU vyjde přes 5kKč a to jsem ještě nezačal přední a zadní panel děravět, ne tak popisovat. Můj atyp nebude levnější, jen nebude tak tuctový, prostě bude jiný a také těžší.

danhard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danhard »

Federmann píše:3U Krabice od MODU vyjde přes 5kKč ...
A nepovídej Federmanne, ne že by se tam ta největší s 3mm kryty za 5200,- nenašla, ta ale taky váží přes 10kg, ale jinak je to trochu jinde.
http://www.modushop.cz/3u-10mm-panel-s-chladicem.html

ps. pokud je to OT, tak laskavě smažte.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

uz mate vybrane i skladby, kterymi budete testovat ?

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

nechapu proc resite nejakou cenu krabice apod... je vyrobce ? je. Vy shanite hlinik ? Ne. Treba ma plny sklep hliniku bo jeho pradeda mel hlinikarnu...
Vas muze zajimat akorat koncova cena a pak co ta vec svede. To ze tam narve spoustu hliniku je jeho vec a pro vas mozna pozdeji chlouba jake maso to je.
kdyz jsem nakupoval pro jine z asie LTD album cd+dvd za cenu 450kc a v tom bylo i postovne.. take se me nikdo neptal v jakem obchode jsem jej zakoupil.. proste bylo originalni se vsim vsudy - zabalene, nepouzite i s logem "only japan".

Prijedte na test, kdyz jste zvani a vemte si meraky, strojecky a pastrojecky a nejakou tu svou naposlouchanou hudbu a nereste tady opet hadky.

Jak psal spravne Boxer ...kazdej chytrej a kdyz se ma projevit je ticho. Behem testu se uvidi jak na tom bude..... a hlavne kdo tam bude

Ja osobne jsem ten zesik neslysel a nejake mereni po netu me nevyskubne, abych z toho delal nejaky zaver. Ale kdyz vyrobce bude tvrdit, ze to svede -tak by to melo umet - vic neresim nez si to poslechnu ci uvidim.

to je jako, kdyz lidi se chvastaji ze jejich zesik ma zkresleni 0.03% a xx wattu...aj. mereni - noa ? slysel jsem jaky to byl hnus,
ale slysel jsem tez 0.005% a take 1% zkresleni a bylo to super..
u me mereni je na to, aby se to veslo do daneho prostoru rozmerama a kolik mi to sezere proudu a tim to konci. Hlavni je to jak to hraje a co to svede.
Prijedte kdyz jste zvani a nezaujate si to poslechnete, pak vydejte verdikt - i tak se mi to zda uvaleny, pac slezina bude asi na kratko, ne-li skoro vubec, pac jedni by to chteli hned ze startu odpalit. - coz je skoda.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Protože dostávám spoustu dotazů, zda je akce veřejná, oznamuji tímto :

AKCE JE VEŘEJNÁ A KAŽDÝ JE VÍTÁN !!!

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

tretíkrát:
"Prosím ešte Renowna o odpoveď na toto:
"Čím sa bude merať a kto to bude robiť? Bude aj "skratová" skúška? Posluchové testy budú slepé?"

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Měření : měřit bude PMA, čím nevím je třeba se zeptat jeho. Pokud chcete měřit Vy sám, nic proti tomu nemám a ostatní jistě také ne.
Zkratová zkouška : k čemu je to dobré ? Pokud na ní bude většina trvat, může být. Zesilovač obvykle nepracuje do zkratu. To bychom mohli provést také pádové zkoušky, klimatickou odolnost, životnostní test atp.
Poslechové testy : budou takové jaké si sami určíme, pokud se tedy rozhodneme (demokraticky, my všichni účastníci poslechu) pro slepé testy, pak budou slepé. Nechci nic nikomu nařizovat, je to otevřené a zavisí to na názoru většiny zúčastněných.

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

Zkratová zkouška : k čemu je to dobré ?
Pretože Federmann tvrdí, že je tam dokonalá ochrana proti skratu, rovnako ako spústu iných blbostí. Takto sa to veľmi rýclo preukáže.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

rovnako ako spústu iných blbostí. Takto sa to veľmi rýclo preukáže.
ano, protože se to chceme dozvědět, proto tuhle akci děláme. Myslím, že to zajímá spoustu lidí.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Myslím, že zkrat opravdu nemá velký praktický význam. Navíc pak těžko někdo zaručí, že nějaký tranzistor není načatý. Oni ty zesilovače dostanou zabrat, už jestli budete měřit při max. sinusovém výkonu. Přičemž zrovna u p. Federmana bude asi velký problém tento výkon vůbec předem zjistit.

Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

petrL píše: Přičemž zrovna u p. Federmana bude asi velký problém tento výkon vůbec předem zjistit.
Výkon je dán napájecím napětím, tedy transformátorem, tomu samozřejmě musí odpovídat i chlazení, mnohokráte jsem to již napsal.

• Pokud někdo použije transformátor 2x35V a kondenzátory 2m2/63V, pak může dostat až 32V na výstupu, tedy 128W/8Ω nebo 256W/4Ω nebo 512W/2Ω atd.
• Pokud někdo použije transformátor 2x63V a kondenzátory 1m/100V, pak může dostat až 60V na výstupu, tedy 450W/8Ω nebo 600W/6Ω atd.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

no tohle bych fakt chtěl vidět ..... ať počítám jak počítám tak tech 128 W mi tam nevychází obzvláště při použití mosfetů na konci a při zohlednění úbytků napětí na gretzu....
Ale budiž zřejmě jde o jiné watty než znám já - a nebo je tam nějaký 'lišákův' koeficient.

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

• Pokud někdo použije transformátor 2x35V a kondenzátory 2m2/63V, pak může dostat až 32V na výstupu, tedy 128W/8Ω nebo 256W/4Ω nebo 512W/2Ω atd.
• Pokud někdo použije transformátor 2x63V a kondenzátory 1m/100V, pak může dostat až 60V na výstupu, tedy 450W/8Ω nebo 600W/6Ω atd.
Čo je samozrejme nezmysel, pretože napätie na elytoch pri plnej záťaži nebude jednoducho (Uef x1,41)-Udiod, ale tam tak 80% tejto hodnoty. Elyty sú totiž nabíjané len úzkymi prúdovými impulzmi, ( kedy je okamžité napätie za usmerňovačom je vyššie ako napätie na elytoch). Pretože prúd je vtedy značný, tak aj okamžité napätie z trafa výrazne klesne, vrcholy sinusovky z trafa sú orezané.
Na tých elytoch bude pri plnej záťaži tak 40V, navyše výrazne zvlnené (2G2 filter..). Niekto asi ani nevie, ako to reálne funguje , rovnako ako netuší ako meria celý svet skreslenie v audiopásme. Audio Precision, Miller Audie a Daľší výrobcovia meracej technikly pre audio sú asi blbci, len pán F. je lietadlo..
Ale keď neverí FFT merani, tak verejne ponúkam zmeranie toho jeho stroja analyzátorm Neutrik A2. Prelaďovaný generátor, v súbehu s tým rejekčný filter pre základný kmitočet, meria sa výkon "zostávajúcich" zložiek. Klasické meranie THD+N v analógovej oblasti. Výsledok bude rovnaký ako pri meraní(kvalitnou)zvukovku v PC a bude veľmi zlý.

Federmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

BVa píše:Čo je samozrejme nezmysel, pretože napätie na elytoch pri plnej záťaži nebude jednoducho (Uef x1,41)-Udiod, ale tam tak 80% tejto hodnoty. Elyty sú totiž nabíjané len úzkymi prúdovými impulzmi, ( kedy je okamžité napätie za usmerňovačom je vyššie ako napätie na elytoch). Pretože prúd je vtedy značný, tak aj okamžité napätie z trafa výrazne klesne,
Samozřejmě platí co jsem napsal:
Federmann píše:Výkon je dán napájecím napětím, tedy transformátorem, tomu samozřejmě musí odpovídat i chlazení, mnohokráte jsem to již napsal.
Kdo chce poslouchat kvalitní hudbu, pak mu pro 600W špičky postačí 300W transformátor, kdo chce jen měřit schopnost trvalého výkonu, pak pro stejných 600W, ale trvalého výkonu musí použít 1kW transformátor, stejně tak chlazení.

Pokud nebude zesilovač zatížen, jsou kondenzátory dobíleny jen úzkými špičkami, pokud se však zesilovač zatěžuje, úhel otevření výrazně roste a je nejenom před vrcholem sinusovky, ale i za jejím vrcholem, ne jak se mylně pan Bunta domnívá že se uhel otevření zmenšuje, je nepřímo úměrný velikosti kapacit a přímo úměrný odebíranému proudu, velikosti odporů transformátoru, ale i odporu sítě, jako takové.

Každý transformátor má udávané výstupní napětí při jmenovitém výkonu, nikoliv naprázdno, proto je výstupní výkon zesilovače odvozen od jmenovitého napětí, nikoliv od napětí naprázdno, jak se opět mylně pan Bunta domnívá, není tedy žádného důvodu, aby napětí na transformátoru při jmenovitém výkonu bylo o 20% nižší, než udává výrobce, pak by to nebyla chyba zesilovače, ale výrobce transformátoru.

Vyčkejme prosím poslechových testu a případného měření, nevynášejme ukvapené soudu o něčem o čem nic nevíme.

Děkuji B.F. uctivě tímto zdravící J.P., L.G., D.B. a samozřejmě zbytek publika.

Zamčeno