Nostalgie (?)
-
merhaut
Re: Nostalgie (?)
Neboj boxerte, inspiroval jsi mě k tomu, že v příštím Rock+ bude první díl ze série pracovně nazvané "hifi v Československu a okolí"...
Už mám autorské svolení k "reprintům" několika dobových článků. Jakmile tomu základnímu nápadu dám kostru a strukturu, začnu otravovat i zdejší osazenstvo a především ty "co dláždili cestu", aby zavzpomínali.
Jsem ve stádiu shromažďování informaci, kdokoliv máte cokoliv zajímavého, vzpomínky, fotky, skeny - ozvěte se mi na merhaut@volny.cz .
Díky předem. JM
Už mám autorské svolení k "reprintům" několika dobových článků. Jakmile tomu základnímu nápadu dám kostru a strukturu, začnu otravovat i zdejší osazenstvo a především ty "co dláždili cestu", aby zavzpomínali.
Jsem ve stádiu shromažďování informaci, kdokoliv máte cokoliv zajímavého, vzpomínky, fotky, skeny - ozvěte se mi na merhaut@volny.cz .
Díky předem. JM
Boxere, diskutovat není o čem. Jedná se o odborné články.
Když kdokoli z nás napíše nějaký svůj postřeh, je okamžitě postaven na pranýř a rozčtvrcen.
Český člověk má v genech zakořeněno, že "Co je psáno, to je dáno."
Asi nikdo z nás nemá na to, aby diskutoval, protože o mnohém nemá ani páru.
Je dobře, že kdysi vycházely takové články. Děkuji ti, že jsis dal s tím takovou práci.
Když kdokoli z nás napíše nějaký svůj postřeh, je okamžitě postaven na pranýř a rozčtvrcen.
Český člověk má v genech zakořeněno, že "Co je psáno, to je dáno."
Asi nikdo z nás nemá na to, aby diskutoval, protože o mnohém nemá ani páru.
Je dobře, že kdysi vycházely takové články. Děkuji ti, že jsis dal s tím takovou práci.
Je to hezké připomenutí článků z určité doby, která se už nebude nikdy opakovat. V tom smyslu, že nebudou psát lidé se vzděláním B.S. do plátků primárně komerčních. Byla to "přechodná" doba.
Za sebe bych dost polemizoval se statí o kabelech, ale polemiku nepovedu tady. Můžeme si o tom, Zdeňku, popovídat někdy osobně.
Za sebe bych dost polemizoval se statí o kabelech, ale polemiku nepovedu tady. Můžeme si o tom, Zdeňku, popovídat někdy osobně.
Pavel Macura Audio
-
boxer
Můžeme si o tom, Zdeňku, popovídat někdy osobně.
Jasně. A já to tady pak vytroubím a budu za chytrýho. Nebo blbýho? Ale to je jedno.
Jasně. A já to tady pak vytroubím a budu za chytrýho. Nebo blbýho? Ale to je jedno.
-
boxer
Jo a když už jsem u tý nostalgie.
Nedávno jsem byl něco vyřídit v Truhlářský ulici (v Praze
) a koukám,proti prodejně klíčů a zámků je prodejnička na hudbu.
Vlezu dovnitř a čuměl jsem jak puk.
Je to přestěhovaná prodejna BlackPointMusic. http://www.blackpointmusic.cz
Kod má rád HUDBU ze škatulky ... JINÁ,tak si tady pochutná.
Krom placek maj i nějaké to LP,jak nové tak bazarové. Není jich moc,ale ...odešel jsem s Evou Olmerovou a Lubošem Pospíšilem.
Kdo má rád knihy o kapelách,především v našem mateřském jazyce,tak takový výběr jsem neviděl ani v Luxoru.
Nedávno jsem byl něco vyřídit v Truhlářský ulici (v Praze
Vlezu dovnitř a čuměl jsem jak puk.
Je to přestěhovaná prodejna BlackPointMusic. http://www.blackpointmusic.cz
Kod má rád HUDBU ze škatulky ... JINÁ,tak si tady pochutná.
Krom placek maj i nějaké to LP,jak nové tak bazarové. Není jich moc,ale ...odešel jsem s Evou Olmerovou a Lubošem Pospíšilem.
Kdo má rád knihy o kapelách,především v našem mateřském jazyce,tak takový výběr jsem neviděl ani v Luxoru.
no, mě třeba v těch článcích zaujala věta:boxer píše:Tak jsem upřímně očekával daleko větší záplavu diskutujících na daná témata a ono....nic.
O pi...vinách se zde vedou dlohé thready a o tom,o čem je hifi ani pes ....
Protože nejnižší frekvence se šíří kulově, únikovou cestu" jim otevírají i sebemenší skuliny.
nezlob se, ale TOHLE je pěkná p......a.
ne, to není "můj názor".
basy na nějakou "sebemenší štěrbinu" z vysoka ...
ale to já jen tak.
basy na nějakou "sebemenší štěrbinu" z vysoka ...
ale to já jen tak.
zkrátka jsem chtěl říct, že v každém řekněme vědecko-populárním článku se něco najde.
myslím, že kdyby to autoři psali znova, tuhle větu by už nepoužili - máš pravdu, toť můj názor.
myslím, že kdyby to autoři psali znova, tuhle větu by už nepoužili - máš pravdu, toť můj názor.
Dadafte, pokut špatně provedeš, nebo nedotěsníš konstrukci, která má být vzduchově neprůzvučná, jako by jsi nic neudělal.
Mám s tím nemalé zkušeností. Pár konstrukcí jsem postavil a věř, že práci svých zaměstnanců při stavbě takových konstrukcí pořádně kontroluji.
Mám s tím nemalé zkušeností. Pár konstrukcí jsem postavil a věř, že práci svých zaměstnanců při stavbě takových konstrukcí pořádně kontroluji.
no, jak myslíš...
Skuliny v neutěsněné reprobedně vedou k rozházení kmitočtové charakteristiky, ale i ke zkreslení a pazvukům, zvlášť při velkých hlasitostech. Jediná možná "skulina" je správně navržený bassreflexový otvor, ale i ozvučnice typu bassreflex se musí, vyjma tohoto otvoru, naprosto perfektně utěsnit.
Pavel Macura Audio
určitě ano.
ovšem ta citovaná věta je na téhle stránce:

a netýká se beden a je to prostě nesmysl - že by nějaká škvíra vývodu ústředního topení měla vliv na basy si přece nikdo nemůže myslet.
já nechci kalit vodu, jen že chybička se vloudí...
ovšem ta citovaná věta je na téhle stránce:

a netýká se beden a je to prostě nesmysl - že by nějaká škvíra vývodu ústředního topení měla vliv na basy si přece nikdo nemůže myslet.
já nechci kalit vodu, jen že chybička se vloudí...
Pokud by jsi sem dal i druhou, závěrečnou (a neméně zajímavou) část článku p. Jandy, hned by bylo o čem diskutovat.. A nevyžadovalo by to ani kdovíjak vysokou kvalifikaci v oboru...boxer píše:Tak jsem upřímně očekával daleko větší záplavu diskutujících na daná témata a ono....nic.
-
boxer
Pokud by jsi sem dal i druhou, závěrečnou (a neméně zajímavou) část článku p. Jandy, hned by bylo o čem diskutovat.. A nevyžadovalo by to ani kdovíjak vysokou kvalifikaci v oboru...
Tak se ukaž.
Tak se ukaž.