Zapomněl jsem dodat, že za křeslem je obývák 5 x 5 m a obě místnosti jsou spojený průchodem 158 x 209 cm. V programu Sweet Home 3D nelze dát křeslo do průchodu.
Ozvučení hodně malé místnosti
Re: Ozvučení hodně malé místnosti
Ale šířka je daná. Na nearfieldu neni nic špatného. Pokud už máš bedny tak asi nic, ale jinak fakt něco, co nemá měniče daleko od sebe. To by mohlo zlobit. A fakt asi nema cenu honit basy od 20Hz
Jo průchod, já tu "díru ve zdi" pochopil jako nějakej výklenek. Jeden uplně neví co si pod pojmem "díra ve zdi" představit.
Samozřejmě, že v tomto případě se nejedná o samostatnou poslechovku, pokud by nebyl průchod do obýváku uzavíratelný (pak by tam to křeslo nebylo vhodné), ale jen takový poslechový "výklenek". Jakékoli úpravy, které rozumně sníží hlavně dobu dozvuku, jsou lepší, než nic. Ideál to však nebude. Obývák za poslechovým místem bude zvuk ovlivňovat vždy a to ještě více, než když v opravdové poslechovce necháš otevřené dveře třeba na chodbu. Osobně bych do úprav moc peněz necpal, nebude to mít adekvátní vliv...prostě s mírou adekvátní prostředí.
Možná by stálo za zkoušku koncept stran poslechovky otočit o 180°. Vznikl by tak hezký a vzdušný prostor mezi reproduktory.
Trojúhelník může být 180 cm možná i 190 cm, protože v plánu jsou Axxess L1 nebo možná i Borresen X1 (oba od 50 Hz) a ty mohou být 15 cm od boční stěny a 50 cm od zadní stěny podle AGD.
Na zkoušku tam mám nyní Deliziosy a mám je nastavené asi 22 od boku, 33 od zadu, mezi 174 a já od nich 220 cm, už za hranou stěny, takže je stále mohu vytáhnout dopředu.
Teď můj amatérský názor na včerejší poslech.
Není to tak špatný(není to koule) lze rozlišovat stero bázi, jednotlivé nástroje apod. Někdy je basu na mě až dost.