AVID ACUTUS vs. ORACLE DELPHI MK VI vs. CLEARAUDIO INOVATION

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
boxer

Re: AVID ACUTUS vs. ORACLE DELPHI MK VI vs. CLEARAUDIO INOVATION

Příspěvek od boxer »

Renown.

Díky za odpo.Tak si to myslím stejně.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Peer píše:Troufám si tvrdit, že Ikeda má o řád více možností nastavení, než SME V.
O řád? Můžeš, prosím, říci, co všechno má Ikeda navíc než SME V?
*offtopic*
nepůjdeme psát jinam? Negativní energie působí. :-)
Moc se mi tu nechce psát, ale máš pravdu, napíšu, co si myslím, že je o řád více a poprosím o opravu Renowna.

Laskal jsem se s dílem, dnes více než osumdesátilétého pana Ikedy.
Nádherné balené ramínko o délce 12" s ladně zaokrouhlenými tvary, (což má svůj technický význam v boji s rezonancemi), uložené do pěnových vybrání v kartonové krabici působí leskem a graciezní kovovou harmonií.
Budu se opakovat, jako samurajský meč.

SME je dílem evropského inženýra s důsledným zpracováním a dokonalostí formy dané dlouhou tradicí a láskou k věci, pana Alastair Robertson-Aikmana. Moje úcta, počala u Peerova Michell Orbe, "ozbrojeného" tímto ramenem.
Poslech na hranici uměleckého zážitku, přítomných hudebníků.
"Pětka" je asi dle recenzí na webu zvukově dál svou univerzalitou k přenoskám a typu gramofonu. Doplní jak tvrdý, verdierovsky těžký, tak odpružený avido-linnovský gramec. Zkušenosti s ním jsou bohaté a sama firma poskytuje podrobný návod. Je výborná a hraje znamenitě!

Ikeda má návod v "rozsypané rýži", evropští distributoři překlad neposkytují.
Prvním rozdílem je v Japonsku oblíbená délka 16 ", což minimalizuje odchylku k tečně snímacího úhlu.
Spojí se tak výhoda radiálního (kardanového ramena) s jeho lepším vedením přenosky s hodnotama zkreslení tangencionálního ramínka, které zase namáhá přenosku bočním tlakem na hrot, pro posuv vozíku s přenoskou po hřídeli.
Když vybereme "jen" 12", rozdíly s SME se vyrovnají.

Ikeda nediktuje Baerwaldovo nastavení, které je sice v průměru nejsprávnější, ale pro zaťatého posluchače klasické hudby, vylučuje čistou, nezkreslenou gradaci závěrečného forte na konci drážky LP.
To umožňuje nastavení dle Stevensona. (Novosvětské Largo)

SME V: má klasické kardanové, velmi kvalitní zavěšení trubky ramene.
Víme, že jsou v našich sbírkách též desky zvlněné, které zdvihají a spouštějí ramínko, čímž mu mění VTF. (přítlak na hrot)
Ani samotná modulace přenosky s ramínkem zvlněnou drážkou, není s jistotou zvládnutá větší efektivní hmotností ramínka.
Proto se dělají ramínka s dynamickým přítlakem, na což přišli právě v Japonsku.

"Japonské" (OEM výrobce) ramínko Ortofon 212D, obsahuje tento prvek nastavitelného dynamického přítlaku, pomocí stupnice.
Neznám k tomu kuchařku, mělo by se to konzultovat s výrobcem přenosky a Ortofon jen řeší efektivní hmotnost pro každou přenosku zvlášť, pomocí výměnného nástavce - headschel.

Takže nastavit 12" Ikedu, s Clearaudio Talisman, pomocí japonského návodu, není jednoduché ani pro naprosto královsky analogové studio Ketos a já se klaním, jejich akci "Bitva formátů", v níž jsme si mohli srovnat nejen gramofony, ale i stejnou nahrávku z cd a LP.

Koupí SME V. dosáhne jistého vynikajícího výsledku a kompaktibility, s odpruženým Avid Acutus.

Mám to správně Renowne?

Stačí to tak Peere?

Pěkný den a krásný zvuk. :P

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Aleši, škoda, že jsem Ikedu neviděl. Když jsem byl v Ketosu, hráli zrovna na Oracle s raménkem SME IV.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Efičák:
Ikeda je krásná a vůbec netvrdím, že SME V je lepší nebo horší.
Jen mě zaujalo to o řád více možností nastavení, než SME V.
Odpoledne ti zavolám. Čau.

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

fox píše:Aleši, škoda, že jsem Ikedu neviděl. Když jsem byl v Ketosu, hráli zrovna na Oracle s raménkem SME IV.
Oracle s Ortofon Cadenza Black s bórovou chvějkou?
Výborné právě s elektronkovým phonem Audio Research!
Ketos je skvělý.
Peer píše:to Efičák:
Ikeda je krásná a vůbec netvrdím, že SME V je lepší nebo horší.
Jen mě zaujalo to o řád více možností nastavení, než SME V.
Odpoledne ti zavolám. Čau.
Na vině je má formulace : "o řád".
Jak je mým zvykem, podléhám expresivnímu vlivu slov, bez hlubšího pochopení pravého smyslu.
Nedivím se, že tě to brnklo.
Našel jsem tři hodnoty, ne-řád. Řád, to je myslím deset a více ... :oops:

A zavolej, budu rád. *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

Řád, to je myslím

třeba Řád Práce,Řád Bílého lva.....(ŘAG).Řád analogového Guru,(ŘAP)Řád analogového poety

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

tak dnes som dostal ceny na AVID ACUTUS REFERENCE:
prevedenie zlaté 19900€
prevedenie strieborné 14900 €

to zlaté je asi naozaj ZLATÉ? chce sa vám tomu veriť?

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

Takže ano. To zlaté je naozaj zlaté 24 karat.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

No je to opravdu ranec. A kde je zbytek co bude potřeba. Ale nezoufal bych. Koukni sem:

http://www.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl? ... rence-mint

Cena je pod 10 000 dolarů. Je to jako nové. Má to méně než rok a podle fotek vypadá jako nový. Prodejce je dealer spousty značek. Takže nějaké komplikace nebudou. Je třeba se domluvit na ceně kvůli CLA a DPH. A nutností je originál balení. Pokud se to pošle nějakou dobrou společností, tak bych se toho nebál. Doporučuji fedex. Kupoval jsem tam ještě náchylnější věc. Když člověk chvíli počká a nespěchá na to, tak viděl jsem i zlaťáka. Ale to již bylo drahší. Škoda, že ten dolar je teď v řiťce. Zkus si to přepočítat, když byl dolar 15Kč.

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

Tak som sa dnes bol zoznamit s jeho veličenstvom ACUTUSOM osobne. No musím povedať, že som sa rozhodol. Ten gramo nemá jednu jedinu chybu.....

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Awanak, predzosik bude od ARC? Ak ano, o ktorom modeli uvazujes?

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

ahoj Tony..
Predzosil planujem od ARC, model REF phono 2. Ale ešte som sa popýtal kadekoho, čo by doporučil. AVID má tiež svoj phono - PULSAR. Má to oddelené napájacie chassi, a ak je s AVIDOM zladený, tak by to mohlo byť good.
Takže rozhodnutý zatiaľ nie som. V podstate mi vyšli 2 kombinácie pre gramo, a to buď
AVID ACUTUS + PULSAR + SME V alebo + Lyra Titan
ORACLE Delphi Mk VI + ARC REF 2 + SME 5 + Ortofon MC A 90

CVeny sú okrem predzosíkov rovnaké. Aj ten Oracle s ramenom SME V stojí 19000 €.

Takže uvidím. Pánovi Gbúrovi s ACONu som ešte písal nejaké doplňujúce info a otázky, tak čakám čo odpovie. Je to veľmi sympatický človek a jeho názor má váhu. Nehovoriac o tom, že som sa včera "posral" z tých jeho aktívnych bední ULTIMA 4. To som teda nečakal. priestor - MASAKER, detail - MASAKER, Mikrodynamika - MASAKER, basy veľmi čisté ale ich hĺbku a rýchlosť neviem posúdiť lebo sme počúvali taký soft jazz a žiadny rock. Ale na prvý posluch som z toho padol na zadok.
Myslím, že aj Dynaudio Consequence edition by mali čo robiť aby tie jeho ULTIMY porazili.
Pýtal sa ma aké bedne plánujem a hovoril som , že AVALON EIDOLON. na to mi povedal, že ku nim v kľude postaví tie jeho DIVUS. Možno, že neikedy urobíme porovnávačku.
No a ako predzosil on osobne doporučuje PASS XP 20. Ale tá lepšia ako REF 5 nie je. To som už otestoval v Januári.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Jano Gbúr je naozaj sympaťák a čo ho poznám, hifi sa venuje doslova "odjakživa" ;)
Ideálne by bolo požičať si ARC v Ketose a vyskúšať to spolu.
Čo sa týka boxov - nezabúdaj na to, že Gbúr má krásnu, veľkú posluchovku, akusticky upravenú *thumbs up*
U Avalonov by som sa už asi skôr zameral na nový model Time. Eidolon je už predsa len starší dizajn..
A ak máš menšiu izbu, resp. problémy s basmi, tak na Indry.

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

Ani Thorens TD 550 nie je zlý, zdá sa.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

anawak píše:Ani Thorens TD 550 nie je zlý, zdá sa.
není zlý... a v každým příladě ti zbudou peníze na moře desek ;-)

Odpovědět