AVID ACUTUS vs. ORACLE DELPHI MK VI vs. CLEARAUDIO INOVATION
Re: AVID ACUTUS vs. ORACLE DELPHI MK VI vs. CLEARAUDIO INOVATION
Renown.
Díky za odpo.Tak si to myslím stejně.
Díky za odpo.Tak si to myslím stejně.
Peer píše:Troufám si tvrdit, že Ikeda má o řád více možností nastavení, než SME V.
O řád? Můžeš, prosím, říci, co všechno má Ikeda navíc než SME V?

nepůjdeme psát jinam? Negativní energie působí.

Moc se mi tu nechce psát, ale máš pravdu, napíšu, co si myslím, že je o řád více a poprosím o opravu Renowna.
Laskal jsem se s dílem, dnes více než osumdesátilétého pana Ikedy.
Nádherné balené ramínko o délce 12" s ladně zaokrouhlenými tvary, (což má svůj technický význam v boji s rezonancemi), uložené do pěnových vybrání v kartonové krabici působí leskem a graciezní kovovou harmonií.
Budu se opakovat, jako samurajský meč.
SME je dílem evropského inženýra s důsledným zpracováním a dokonalostí formy dané dlouhou tradicí a láskou k věci, pana Alastair Robertson-Aikmana. Moje úcta, počala u Peerova Michell Orbe, "ozbrojeného" tímto ramenem.
Poslech na hranici uměleckého zážitku, přítomných hudebníků.
"Pětka" je asi dle recenzí na webu zvukově dál svou univerzalitou k přenoskám a typu gramofonu. Doplní jak tvrdý, verdierovsky těžký, tak odpružený avido-linnovský gramec. Zkušenosti s ním jsou bohaté a sama firma poskytuje podrobný návod. Je výborná a hraje znamenitě!
Ikeda má návod v "rozsypané rýži", evropští distributoři překlad neposkytují.
Prvním rozdílem je v Japonsku oblíbená délka 16 ", což minimalizuje odchylku k tečně snímacího úhlu.
Spojí se tak výhoda radiálního (kardanového ramena) s jeho lepším vedením přenosky s hodnotama zkreslení tangencionálního ramínka, které zase namáhá přenosku bočním tlakem na hrot, pro posuv vozíku s přenoskou po hřídeli.
Když vybereme "jen" 12", rozdíly s SME se vyrovnají.
Ikeda nediktuje Baerwaldovo nastavení, které je sice v průměru nejsprávnější, ale pro zaťatého posluchače klasické hudby, vylučuje čistou, nezkreslenou gradaci závěrečného forte na konci drážky LP.
To umožňuje nastavení dle Stevensona. (Novosvětské Largo)
SME V: má klasické kardanové, velmi kvalitní zavěšení trubky ramene.
Víme, že jsou v našich sbírkách též desky zvlněné, které zdvihají a spouštějí ramínko, čímž mu mění VTF. (přítlak na hrot)
Ani samotná modulace přenosky s ramínkem zvlněnou drážkou, není s jistotou zvládnutá větší efektivní hmotností ramínka.
Proto se dělají ramínka s dynamickým přítlakem, na což přišli právě v Japonsku.
"Japonské" (OEM výrobce) ramínko Ortofon 212D, obsahuje tento prvek nastavitelného dynamického přítlaku, pomocí stupnice.
Neznám k tomu kuchařku, mělo by se to konzultovat s výrobcem přenosky a Ortofon jen řeší efektivní hmotnost pro každou přenosku zvlášť, pomocí výměnného nástavce - headschel.
Takže nastavit 12" Ikedu, s Clearaudio Talisman, pomocí japonského návodu, není jednoduché ani pro naprosto královsky analogové studio Ketos a já se klaním, jejich akci "Bitva formátů", v níž jsme si mohli srovnat nejen gramofony, ale i stejnou nahrávku z cd a LP.
Koupí SME V. dosáhne jistého vynikajícího výsledku a kompaktibility, s odpruženým Avid Acutus.
Mám to správně Renowne?
Stačí to tak Peere?
Pěkný den a krásný zvuk.

Aleši, škoda, že jsem Ikedu neviděl. Když jsem byl v Ketosu, hráli zrovna na Oracle s raménkem SME IV.
to Efičák:
Ikeda je krásná a vůbec netvrdím, že SME V je lepší nebo horší.
Jen mě zaujalo to o řád více možností nastavení, než SME V.
Odpoledne ti zavolám. Čau.
Oracle s Ortofon Cadenza Black s bórovou chvějkou?fox píše:Aleši, škoda, že jsem Ikedu neviděl. Když jsem byl v Ketosu, hráli zrovna na Oracle s raménkem SME IV.
Výborné právě s elektronkovým phonem Audio Research!
Ketos je skvělý.
Na vině je má formulace : "o řád".Peer píše:to Efičák:
Jak je mým zvykem, podléhám expresivnímu vlivu slov, bez hlubšího pochopení pravého smyslu.
Nedivím se, že tě to brnklo.
Našel jsem tři hodnoty, ne-řád. Řád, to je myslím deset a více ...

A zavolej, budu rád.

Řád, to je myslím
třeba Řád Práce,Řád Bílého lva.....(ŘAG).Řád analogového Guru,(ŘAP)Řád analogového poety
třeba Řád Práce,Řád Bílého lva.....(ŘAG).Řád analogového Guru,(ŘAP)Řád analogového poety
tak dnes som dostal ceny na AVID ACUTUS REFERENCE:
prevedenie zlaté 19900€
prevedenie strieborné 14900 €
to zlaté je asi naozaj ZLATÉ? chce sa vám tomu veriť?
prevedenie zlaté 19900€
prevedenie strieborné 14900 €
to zlaté je asi naozaj ZLATÉ? chce sa vám tomu veriť?
Takže ano. To zlaté je naozaj zlaté 24 karat.
No je to opravdu ranec. A kde je zbytek co bude potřeba. Ale nezoufal bych. Koukni sem:
http://www.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl? ... rence-mint
Cena je pod 10 000 dolarů. Je to jako nové. Má to méně než rok a podle fotek vypadá jako nový. Prodejce je dealer spousty značek. Takže nějaké komplikace nebudou. Je třeba se domluvit na ceně kvůli CLA a DPH. A nutností je originál balení. Pokud se to pošle nějakou dobrou společností, tak bych se toho nebál. Doporučuji fedex. Kupoval jsem tam ještě náchylnější věc. Když člověk chvíli počká a nespěchá na to, tak viděl jsem i zlaťáka. Ale to již bylo drahší. Škoda, že ten dolar je teď v řiťce. Zkus si to přepočítat, když byl dolar 15Kč.
http://www.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl? ... rence-mint
Cena je pod 10 000 dolarů. Je to jako nové. Má to méně než rok a podle fotek vypadá jako nový. Prodejce je dealer spousty značek. Takže nějaké komplikace nebudou. Je třeba se domluvit na ceně kvůli CLA a DPH. A nutností je originál balení. Pokud se to pošle nějakou dobrou společností, tak bych se toho nebál. Doporučuji fedex. Kupoval jsem tam ještě náchylnější věc. Když člověk chvíli počká a nespěchá na to, tak viděl jsem i zlaťáka. Ale to již bylo drahší. Škoda, že ten dolar je teď v řiťce. Zkus si to přepočítat, když byl dolar 15Kč.
Tak som sa dnes bol zoznamit s jeho veličenstvom ACUTUSOM osobne. No musím povedať, že som sa rozhodol. Ten gramo nemá jednu jedinu chybu.....
Awanak, predzosik bude od ARC? Ak ano, o ktorom modeli uvazujes?
ahoj Tony..
Predzosil planujem od ARC, model REF phono 2. Ale ešte som sa popýtal kadekoho, čo by doporučil. AVID má tiež svoj phono - PULSAR. Má to oddelené napájacie chassi, a ak je s AVIDOM zladený, tak by to mohlo byť good.
Takže rozhodnutý zatiaľ nie som. V podstate mi vyšli 2 kombinácie pre gramo, a to buď
AVID ACUTUS + PULSAR + SME V alebo + Lyra Titan
ORACLE Delphi Mk VI + ARC REF 2 + SME 5 + Ortofon MC A 90
CVeny sú okrem predzosíkov rovnaké. Aj ten Oracle s ramenom SME V stojí 19000 €.
Takže uvidím. Pánovi Gbúrovi s ACONu som ešte písal nejaké doplňujúce info a otázky, tak čakám čo odpovie. Je to veľmi sympatický človek a jeho názor má váhu. Nehovoriac o tom, že som sa včera "posral" z tých jeho aktívnych bední ULTIMA 4. To som teda nečakal. priestor - MASAKER, detail - MASAKER, Mikrodynamika - MASAKER, basy veľmi čisté ale ich hĺbku a rýchlosť neviem posúdiť lebo sme počúvali taký soft jazz a žiadny rock. Ale na prvý posluch som z toho padol na zadok.
Myslím, že aj Dynaudio Consequence edition by mali čo robiť aby tie jeho ULTIMY porazili.
Pýtal sa ma aké bedne plánujem a hovoril som , že AVALON EIDOLON. na to mi povedal, že ku nim v kľude postaví tie jeho DIVUS. Možno, že neikedy urobíme porovnávačku.
No a ako predzosil on osobne doporučuje PASS XP 20. Ale tá lepšia ako REF 5 nie je. To som už otestoval v Januári.
Predzosil planujem od ARC, model REF phono 2. Ale ešte som sa popýtal kadekoho, čo by doporučil. AVID má tiež svoj phono - PULSAR. Má to oddelené napájacie chassi, a ak je s AVIDOM zladený, tak by to mohlo byť good.
Takže rozhodnutý zatiaľ nie som. V podstate mi vyšli 2 kombinácie pre gramo, a to buď
AVID ACUTUS + PULSAR + SME V alebo + Lyra Titan
ORACLE Delphi Mk VI + ARC REF 2 + SME 5 + Ortofon MC A 90
CVeny sú okrem predzosíkov rovnaké. Aj ten Oracle s ramenom SME V stojí 19000 €.
Takže uvidím. Pánovi Gbúrovi s ACONu som ešte písal nejaké doplňujúce info a otázky, tak čakám čo odpovie. Je to veľmi sympatický človek a jeho názor má váhu. Nehovoriac o tom, že som sa včera "posral" z tých jeho aktívnych bední ULTIMA 4. To som teda nečakal. priestor - MASAKER, detail - MASAKER, Mikrodynamika - MASAKER, basy veľmi čisté ale ich hĺbku a rýchlosť neviem posúdiť lebo sme počúvali taký soft jazz a žiadny rock. Ale na prvý posluch som z toho padol na zadok.
Myslím, že aj Dynaudio Consequence edition by mali čo robiť aby tie jeho ULTIMY porazili.
Pýtal sa ma aké bedne plánujem a hovoril som , že AVALON EIDOLON. na to mi povedal, že ku nim v kľude postaví tie jeho DIVUS. Možno, že neikedy urobíme porovnávačku.
No a ako predzosil on osobne doporučuje PASS XP 20. Ale tá lepšia ako REF 5 nie je. To som už otestoval v Januári.
Jano Gbúr je naozaj sympaťák a čo ho poznám, hifi sa venuje doslova "odjakživa"
Ideálne by bolo požičať si ARC v Ketose a vyskúšať to spolu.
Čo sa týka boxov - nezabúdaj na to, že Gbúr má krásnu, veľkú posluchovku, akusticky upravenú
U Avalonov by som sa už asi skôr zameral na nový model Time. Eidolon je už predsa len starší dizajn..
A ak máš menšiu izbu, resp. problémy s basmi, tak na Indry.

Ideálne by bolo požičať si ARC v Ketose a vyskúšať to spolu.
Čo sa týka boxov - nezabúdaj na to, že Gbúr má krásnu, veľkú posluchovku, akusticky upravenú

U Avalonov by som sa už asi skôr zameral na nový model Time. Eidolon je už predsa len starší dizajn..
A ak máš menšiu izbu, resp. problémy s basmi, tak na Indry.
Ani Thorens TD 550 nie je zlý, zdá sa.
není zlý... a v každým příladě ti zbudou peníze na moře desekanawak píše:Ani Thorens TD 550 nie je zlý, zdá sa.