AVID ACUTUS vs. ORACLE DELPHI MK VI vs. CLEARAUDIO INOVATION

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
anawak
Kontaktovat uživatele:

AVID ACUTUS vs. ORACLE DELPHI MK VI vs. CLEARAUDIO INOVATION

Příspěvek od anawak »

Dobry den vsetci...

Vedel by mi nieko popisat svoje postrehy k týmto dvom gramo?? Planujem jeden z nich zakupit a neviem sa rozhodnut.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: AVID ACUTUS vs. ORACLE DELPHI MK VI vs. CLEARAUDIO INOVATION

Příspěvek od pasul »

Tedy koukám na popis a vídím hned 3 kousky. Ale to je jedno. Já gramofonový analfabet. Ale jednoznačně Avid Acutus. Ten zbytek nejde s tímto porovnávat. Hodně jsem o něm hledal a četl. Jeden je tuším v poslechovce firmy Acon. Je možné že se pletu, ale zde bude tak jeden člověk, co se může ke kvalitě těchto strojů nějak vyjádřit. S tím musíš na Audiogon. Až si ten Avid koupíš, tak se ozvi. Přijedu se na to kouknout. To je super stroj.

Obrázek

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

zatial som pocul hrat len jeden z nich (oracle). Po AVIDe tuzim velmi ale "naslepo" to kupovat nechcem.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Anawak, AVID (neviem presne aký model) má Jano Gbúr z Aconu.
Dohodni si s ním posluch, v Podunajských Biskupiciach má krásnu posluchovku *thumbs up*

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

No , zda sa, ze tam ma ACUTUS. Zavolam mu. skoda len, ze prenoska je Dynavector. Radsej by som Ortofon.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

První dva jsou odpružené. Clearaudio je natvrdo.
Oracle je dotažený a dobrý gramec. Avida chválí polský e-zin.

Ketos dal na Oracle V., Ortofon Cadenza Black a výborný!

Nepomůžu ti tím, že bych měl možnost, slyšet něco z Tvého výběru pohromadě.
V Mnichově mě naprosto uchvátil obyčejný Pro-Ject Xtencion s 12 palcovým PJ EVO a nejlepší přenoskou Ortofon MC A90. Nekompromisní elektronkové phono, aktivní třípásma ATC a jaká nebeská perfonmace !

Osobně mi více vyhovuje tvrdé uložení.
Nejlepší dojem po stránce zpracování mám z Clearaudio Aniversary s tangenciálním ramínkem a přenoskou Ortofon Cadenza Bronze.
Tangenciální ramínko je nejlepší z pohledu zkrelení, jsi -li na něj citlivý. Je například potíž, podrobit porovnání zvuk špičkově dělaného digitálu, za cenu přes 200t. s jeho výhodami a slabůskami, s principiálně zkresleným zvukem radiálního ramínka.
Každý z nás, vnímáme ve zvuku něco jiného.
Kromě velmi stručného zadání modelů, bys mohl rozepsat Tvůj svět zvuku, žánry a zbytek aparátu. Co třeba kombinace přenosky a phona?

Ke Clearaudio, by nám mohl, ale nemusel, popsat svůj názor náš člen - majitel.
Včera jsem slyšel jeho krásné černé phono Audio Research Phono 5.

A když (jen) radiální ramínko, tak Ikeda ID 407, na EAT Forte.
Svět analogu je složitý, stojí však zato.

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

Ahoj eficak, vdaka za tvoj názor, velmi si ho cennim. K Tvojmu by som mal uviest svoje postrehy, ktore su nasledovne.
Zdielam s tebou názor, že Pro-ject X tension je super gramo. aj mne sa velmi paci a rozmyslal som nad nim velmi. Mal som RPM 10 a bol som spokojný, kým neodišiel motor (asi po 4 mesiacoch) a tam si Pro-Ject u mna zatvoril dvere. Chapem, že hifi a jeho cena je najmä o zvuku a jeho reprodukcii, ale istu uroven kvality to musi mat. A vzhľadom k tomu, že RPM 10 bol ešte minulý rok , dá sa povedať, ich najvyšší model, tak som po kvalitatívnej stránke čakal viac.
Čo sa týka EAT Forte s ramienkom IKEDA, tak ten ma vobec neoslovil a ORACLE DELPHI Mk V s ramienkom SME 3 , mu dal poriadne NAFRAK. Co bolo od gramo cca za polovicu dost odvazne a pre EAT hamba.
Čo sa týka ostatného reťazca tak predzosil je ARC REF 5, koncaky a bedne este nemám, lebo povodne McIntosh MC 501 a BW 803 D som predal (chvalabohu) a šetrím na AVALON Eidolon a koncaky neviem ake ale bud JEFF ROWLAND 301 mono alebo mozno Hovland Startos, ako mi velmi pekne doporucili niektorý účastníci tohto fóra.
Phonoi Predzosil som chel clearaudio balanced reference ale nakoniec som sa rozhodol pre ARC REF PHONO 2 a za 3 mesiace by mal byť doma. Zda sa mi, že to k tomu REWF 5 bude dobrá voľba. A mojim osobným snom je už dlho AVID ACUTUS REFERENCE ale kedže som ho nepočul, neviem čo robiť.
Oracle Delphi sa mi páči tiež ale nejak mám taký pocit, že by som mohol mať aj lepšie gramo. Chcem sa totiť vyhnúť tomu, že to budem chcieť o dva roky predávať. Mojou snahou (aj ked mozno bláhovou) je kúpiť komponent na ôcelý ô život. A AVID sa mi zdá ten pravý.
Co sa týka prenosiek, tak tam patrí moje srdce ORTOFONu. Už som od nich počul Jubilee, Windfield, Cadenzu Bronze, Black, A 90 MC, a nejakých pár ďalších, a k mojmu 50% metal, 20% rock, 20% blues, 5 % jazz a 5 % klasika, hudobnému portfóliu , pasuje nesmierne koherentne a dynamicky. nemám rád Benz micro a dynavector a taktiež ma nejak neoslovilo Clearaudio. neviem prečo. asi sú zameraný viac na niečo iné.
je ešte jedna značka - TRANSFIGURATION -, ktorá je riadna PECKA ale nemáš to tu kde potestovať. Takže mačka vo vreci.....
No a moja obľúbená značka slúchadiel - GRADO - tiež robí prenosky ale tie mi vždy hrali nejak "za oponou", tak neviem čím to bolo ale predbežne NIE...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Mít peníze pohromadě, rozmýšlel bych se mezi Avid-em nebo Oracle. Zvuk odpružených gramofonů se mi líbí. Raménko SME V.
Nevím jestli mají tangenciální raménka úhel absolutní nuly. Musí mít určitý rozptyl. Jak by potom mohli přehrávat zvlněné LP ?
Myslím, že SME V má odchylku minimální.
Pro-Ject Xtencion je dobrý gramofon, ale za ty peníze ? Nevím. Je pravda, že všichni, u kterých jsem jej slyšel, ho koupili za mnohem méně. Tomu nerozumím.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Fox :
Nevím jestli mají tangenciální raménka úhel absolutní nuly. Musí mít určitý rozptyl. Jak by potom mohli přehrávat zvlněné LP ?
absolutní nepochopení principu a technická ignorance ! Jakou souvislost má zvlněná deska a chybový snímací úhel ?
Myslím, že SME V má odchylku minimální.
opět báječný příklad technické neznalosti. Chybový snímací úhel není dán výrobcem. Je to matematika. Prostě 9" rameno, ať ho vyrobila Tesla nebo SME, má nějaký chybový snímací úhel a 10" má jiný (menší) a 12" zase jiný (ještě menší). Tangenciální z principu své činnosti má nulový ať si Fox o tom myslí co chce.

Technická neznalost a nutkavá potřeba psát je dominantním znakem. *headbang*
Je pravda, že všichni, u kterých jsem jej slyšel, ho koupili za mnohem méně. Tomu nerozumím.
Kde jsi slyšel Xtension za mnohem méně ? Píšeš že všichni u kterých jsi jej slyšel, tzn., že jich muselo být poměrně hodně, ne ?
Píšeš, že tomu nerozumíš. Ani se nedivím, ty nerozumíš spoustě věcem

boxer

Příspěvek od boxer »

Xtension,Xperience,Xpression

jestli tady nebude trochu zakopaný pes. *sunglases*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

To Renown.
Nevím, proč se tak rozčiluješ.
Nic jsem netvrdil. Rád se nechám poučit od odborníků.

Asi jsem se špatně vyjádřil, zvlněnou deskou jsem myslel-šišatá.

Vím o třech lidech, kteří si koupili tento gramofon. U dvou jsem ho slyšel a viděl. Ke třetímu se chystám.

O gramofonu jsem řekl jenom svůj názor a na tom trvám. Jestli má někdo jiný názor, ať o tom něco napíše. Nebudu mu to vymlouvat. Dál se o tom nechci s nikým na fóru hádat.
Řeknu ti svůj názor a myslí si co chceš. Za polovinu bych o něm uvažoval. Za plnou částku by musel být po stránce kvality dotažený tak, jak jsem zvyklý u renomovaných výrobců např. v Anglii. Tam bych gramofon za polovinu ale nekoupil.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

anawak, myslím, že jsi rozhodnutý v podstatě předem. Prvním modelem určitě chybu neuděláš.

Mrzí mne, že se motorek RPM10 pokazil.
Ujišťuji Tě, že poruchy se nevyhýbají žádnému výrobci. I nejzvučnější světové značky, mají reklamace. Audio Research Phono 5, přes 2 roky staré, opravili ve Vídni za 250€. Malinkaté trafo, pro napájení standby, a obvody dálkového ovládání zátěže.

K Tvému vyhlídnutému koncáku, i ikonické značky jsou jen lidé. :-)

Obrázek

Tvé rozhodnutí respektuji, ty uvedené gramofony, jsou kvalitou zpracování přece jen dál, než PJ.
A já nezávisle trvám na svém dojmu z Mnichova, že na 12 palcovém PJ EVO, osazeném Ortofon MC A90 Herinage, jsem slyšel nejlepší zvuk výstavy. (MBL jede z digitálu) :)

V poslechovce Ketos, počas Bratislavskej výstavy, byla použita pro EAT Forte s Ikeda ID 407 německá přenoska Clearaudio Talisman. Jak píšeš na prdel, dostal od Oracle V. a na něm Ortofon Cadenza Black.
To potvrzuji. Srovnání dopadlo opravdu ve prospěch zvuku z kanadského odpruženého gramofonu s SME V. ramínkem.

O čem to vypovídá?
Že prvním otazníkem, je zvukový rozdíl přenosek a souznění s phono zesilovačem.
Dynastie Suchých, poskytuje kompletní sestavy od přenosky po phona, včetně kabeláže, kde si troufám tvrdit, že to mají sladěné.
Phona Clearaudio jsou bez výjimky tranzistorová a je otázkou, zda elektronkový Audio Research, byl pro Talisman vhodným partnerem. A zda by nová Ortofon Cadenza Black, byla dobrá k například Clearaudio Balance a třeba by nebyla chladná, či tvrdší na středech. Vždy je to o názoru konstruktéra na zvuk.
Byl Talisman rozehraný? Přenoska MC LO potřebuje zpravidla přes 100 hodin provozu.

Ramínko Ikeda s dynamickým přítlakem, patří k velmi těžkým oříškům k nastavení správného VTF. Sám Rowing nám na jedné z našich analogových akcí po 20 minutách seřizování ( a to je promovaný astronom), řekl, že si není jist, ale více času nemá.
Já sám, nemaje Adjust + dr. Freickerta, ladil přenosku Sumiko BP2 několik týdnů.
Na to dostupné šablony nestačí a dokonce samotný Adjust+, není vyčerpávající v otázce antiskatingu a rezonančního kmitočtu ramínka.
Tahle třída nejvyšší kvality MC přenosek, je háklivá na i to nejmenší zaokrouhlení některé z zapojených sil. Troufám si tvrdit, že Ikeda má o řád více možností nastavení, než SME V. Už jen jejich pevný Baerwald, daný dvěma otvory a šmitec.

Adjust + použil kamarád na Ikedu ID 407, s Ortofon Jubilee, což není nejlepší přenoska, jakou lze u Ortofonu koupit, ale nahrazuje ji právě Cadenza Black s tímtéž hrotem Shibata. Gramofon hrál přes vitange phono v předzesilovači Luxman-02 báječně a moc barevně a dynamicky. Také "levná" Ortofon 2M Black, s tímtéž hrotem, poskytla výborný zvuk na obyčejném Phono boxu SE2.
Abychom se vyhnuli vědě astronomické, doporučuji nový model EAT, s vynikajícím ramínkem Pro-Ject 12" EVO.
Akorát, že tam jsou motorky PJ dva...

Obrázek

Vidím, že jsi rozhodnutý, pro Avid. Přesto děkuji za diskuzi k tématu. Je příjemné s Tebou nakupovat. :mrgreen:

Já jsem nasměrován jinam. Starý pán Verdier, se mi zamlouvá velmi.

Obrázek

Ramínko libovolné. SME, Kuzma Air, Clearaudio Tangencial, (pozlacená Ikeda 12"), atd.
Kup dobře, abys byl spokojen napořád.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Troufám si tvrdit, že Ikeda má o řád více možností nastavení, než SME V.
O řád? Můžeš, prosím, říci, co všechno má Ikeda navíc než SME V?

Odpovědět