Gramofon JVC SRP-473E - pomoc

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
karfik
Kontaktovat uživatele:

Re: Gramofon JVC SRP-473E - pomoc

Příspěvek od karfik »

Pokud je hrot v přenosce napevno, pak nelze čistit v ultrazvukové čističce, ale opravdu opatrně třeba pomocí toho tamponu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No, probíralo se to zde, i s fotkama...kdo chce a zajímá může se kouknout
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 339#656339

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

lechos píše:Všechny MC jsou nafest spojené hroty s přenoskou ? Tak to nepůjde vyměnit samotný hrot leda celý systém...ale to jsou bazmeky pro majetné kerý na kačku či stovku nehleděj...slušní zaměstnanci - proletáři všech zemí hrajou na přenosky MM.
I proletář umí šetřit. :) Lechos, ty jsi okamžitě se vším lehce hotov. Pro některé platí heslo: "Nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci." ;)
Na pohádky stačí samozřejmě levná přenoska.

karfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karfik »

Tož o tom sa nebav, já počítám s tím, že tam bude ta stávající, jen ji vyčistím. A pokud by byla hyn, pak tam půjde AT91. To je až až na pohádky :-).

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To sice jo...ale ukaž mi borce co pozná slepým testem a pouhým poslechem rozdíl v mezi přenoskou MM a MC...takový talent je jeden z tisíce a já to nejsem.

karfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karfik »

Buď rád, aspoň nemusíš investovat do toho prachy :-).

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ano, jsem spokojen se svými aparáty cca 22-23 let starými viz dole. Mám je od novoty, jako dnes z krabice vybalené...prožili jsme spolu hezké chvíle naděje a očekávání lepších zítřků v prosperující ekonomice...houby.

karfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karfik »

To sem netahejme, politiku a ekonomiku zde bohužel nevyřešíme.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

lechos: Tak zrovna rozdíl mezi MM a MC pozná každý. Ty jsi hned hotov se vším, co jsi ani nevyzkoušel.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

S499_1023 píše:lechos: Tak zrovna rozdíl mezi MM a MC pozná každý. Ty jsi hned hotov se vším, co jsi ani nevyzkoušel.
...a Ty víš všecko, že...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tak se mi zdá, že tady má někdo názory jako zapšklý důchodce - budovatel šťastných včerejšků. :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

fox píše:Tak se mi zdá, že tady má někdo názory jako zapšklý důchodce - budovatel šťastných včerejšků. :lol:
to je zakázáno ? piš kdyžtak do SZ ostatní to nezajímá, nebo chceš někoho zesměšnit před fórem ? důvod ?

ron

Příspěvek od ron »

Podľa mňa to s MM a MC to nie je čiernobiele. Väčšinou sa prechádza z MM nižšej/strednej kategórie na MC z vyššej a tam rozdiel často poznať je. A záleží i od zbytku reťazca a kvality vinylov.

Moja skúsenosť je, že medzi AT95 a Ortofon MC15 Super MK2 je celkom malý rozdiel v dynamike ale obrovský v prezentácii detailov a rozlíšení, pri zapojení cez step-up trafko sa zvýrazní i rozdiel v dynamike. MM Acutex 315 STR s hrotom Shibata má zas výborné rozlíšenie, separáciu kanálov, nízky šum drážky ale celkový prejav Ortofonky mi viac vyhovuje. A potom Denonka DL-303, tú rozoznám už z princípu, pretože jej minimálny výstup 0.18mV je zabiják na predzosilovač. Ortofon VMS30 mk2 (MMka, respektíve Moving Iron) je zas charakterom veľmi blízko MC15tke, ale stráca na ňu v dynamike.

Takže by som to až tak nezovšeobecňoval, nie je to vždy len o tom či je to MM alebo MC, ale o charaktere prenosky a ostatných komponentoch. A často po zmene prenosky nasleduje i zmena phono predzosilovača ktorý má na výsledný zvuk tiež veľký vplyv.
A tiež to nie je vždy o cene, MM Ortofon 2M Black je drahšia ako väčšina entry-level MCčiek.

karfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karfik »

Tak řemínek nasazen, odpružení subšasi vyřešeno, hrot očištěn a hraje to jak z praku. Jsem z toho nadšen.
Hrot jsem si i fotil (pro foto znalé objektivem naopak, ale nejde sem vložit obrázek) a diamantový kužel vypadá krásně, takže určitě ještě dlouho poslouží. Takže nákup přenosky se odkládá.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

A není takový gramofon jenom na pohádky škoda? :o

Odpovědět