Impedanční přispůsobení přenosky a zesilovače
Re: Impedanční přispůsobení přenosky a zesilovače
No, pokud upravíš tu kapacitu, tak by se to mělo zlepšit. Zkus vypájet, nebo nahradit menším cca 50pF, ten kondenzátor v Phonu. Pozor také an to že ten VDH kabel nemá 60pf, to je pouze kapacita mezi středními vodiči. Pokud nepoužíváčš plně symetrické XLR propojení, tak tam musíš ještě připočítat parazirní kapacitu vodiče ku stínění. VDH kabely jsou vohodné pro symetriku, při kasickém nesymetrickém nebo pseudosymetrickém zapojení cinch kabelu ta kapaicta už není zrovna malá, ten VDH 502 bude mít kapacitu na metr někde mezi 110-145 pF/m !. Také ta kapacita kablíků v ramínku bude asi spíše 20 PF než 10 pF. Takže když to schrnu, ta tovoje kapacita bude někde kolem 350 pF, čemuž opovídá rezonance 12 kHz. AT44 má naštěstí malou indukčnost, tudíž je celkem tolerantní k vyší kapacitě, byť lineárnější průběh je z tou doporučenou. Na těch 12 kHZ budeš mít zdvih tak 3-4 dB a to už slyšet je. Sniž tu kapacitu co nejvíc to půjde a ten zdvih na výškách se srovná. Lineárnosti Ortofon 2M Black samzořejmě nedosáhneš, ale aspoň to bude vyrovnaná repordukce. 2M řada je mimořádně lineární, z toho důvodu, že postrádá i takový ten příjemný anlologový feeling typický pro starší přenosky. Nicméně překoročení kapacity je pro ně hodně kritické (vysoká indukčnost), už při mírném překočení kapacity je tam hodně výraný hrb už pod 10 kHZ a následuje mohutný pád, kdy na 20 kZ už je pokles více než 10dB. U 2M platí držet se ideálně pod 200 pF. To AT440 je k té kapacitě výrazně tolerantnější a dá se s tím žít, vzestup na výškách je sice znatelný, nicméně ne skoro neposlouchatelný jako u řady 2M.
Kabel mám zapojený dle doporučení výrobce jako směrový, stínění zapojené jen na straně gramofonu a více zkracovat už nemohu. Nechám to jak to je, výsledný zvuk mi vyhovuje, na možnost upravení mně přivedla jen tabulka na vinylengine, vysvětlil jsem si jí tak, že slouží právě k určení úpravy vstupní zátěže ale zdá se, že je asi k něčemu úplně jinému. Každopádně Vám všem děkuji za podněty.
Pozeram podla podpisu asi uz majitel zamenil CA za project tak uz asi problem nema s kapacitou. Ja som toto testoval a naozaj AT440MLb hra najlepsie ked je phono nastavene na 47pF + kable technicsu 1210 vsetka dalsia pridana capacita na phonu zvyraznovala sykavky a ossstrost zvuku. Ostal som teda na 47pF a kupodivu to znie najlepsie aj pre Nagaoku MP-110