Koupě gramofonu

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Křeček
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě gramofonu

Příspěvek od Křeček »

timi píše:Dobrý večer.
...Jak souvisí studio melissa: http://www.melissa.cz/...
...a bazar na odkazu na jejich stránkách...
Nijak, na bazaru může bezplatně inzerovat každý, čehož želBohu mnozí překupníci dlouhodobě zneužívají.
Jinak pana Holcnera a jeho studio mohu vřele doporučit (z vlastní opakované zkušenosti).

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

Díky za odpověď.
Sháním gramofon. Nejsem si jistý zdali se domluvím a budu schopný si pro něj dojet do německa. Na bazaru hifionline v oddělení gramofonů dává dost inzerátů z uživatel pro-ject z Brna. Tak jsem zvědavý, jestli se tam objeví i ty z ebay.de a za kolik.

gloom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gloom »

Zdravím zdejší guru a prosím o nějaký ten tip či radu,

asi už stárnu nebo už nevím, co bych a tak jsem si jednoho dne, kdy jsem míjel krámek s "elpíčky" usmyslel, že si pořídím gramofon, kde už dle mého nejde jen o poslech, ale i o potěchu oka. Něco málo jsem si na toto téma přečetl a řekl jsem si, že si zatím koupím nějakou stařičkou teslu jako je NC450 nebo NC580 k tomu nějaký předzesilovač a než našetřím nějaké peníze na nějaký stereo zesilovač a repro, tak ho připojím k domácímu kinu (nekamenovat, vím, že je to barbarství).

Na různých serverech jsem našel krásné kousky NC450 jako třeba tento:
http://elektro.bazos.cz/inzerat/5707513 ... arita-.php
ale 9000,- se mi zdá za starou teslu moc a tak jsem se díval po něčem levnějším a celkem mě zaujal tento kousek:
http://aukro.cz/tesla-nc-580-i5964729815.html
případně tato tesla, se kterou bych si zřejmě osvěžil i pájení a zabavil bych se nějakými opravami (levý úplně nejsem, nějaké základy el. mám a manuály bych snad našel)
http://aukro.cz/gramofon-tesla-nzc-421- ... 37420.html

Nu, nevím, jestli je to ta správná cesta a tak pokud byste náhodou věděli o nějakém pěkném kousku, prosím o tipy. Myslel jsem si, že seženu něco na takové to domácí "žvýkání" do cca 3tis, ale klidně si nechám poradit a něco bych i přihodil.

Děkuji *klanimse*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...do 5 000,- nějaký zachovalý automat s přímým pohonem (DD), třeba z trojkové řady Technics.
Teslám (vlastní poznatek) vyhnout se obloukem.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Těch několik málo Tesel, které stojí (i to po mohutných úpravách) za řeč, už překupníci vyhnali cenově do nebes.
Za sebe zopakuji: Thorens TD 104, 105, 110, 115, Dual CS 604, 621... Všechno při troše trpělivosti kolem 100 evri a proti Tesle ráj.

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

První gramofon byl Tesla NC 440 po úpravě (cca 3500 Kč). Zdroj vyveden mimo šasi, místo doutnavky stroboskopu led dioda, místo pětikolíku cinch výstupy, přenoska OM10E. Bezchybný a pěkný. Pak přišlo na řadu Lenco L452 (Tesla NC 452) (cca 2500 Kč). Nic moc. Nakonec jsem skončil u Dual 721 s přenoskou Shure V15 III LM (6000 Kč). Je krásný, plně funkční a úplně jiná liga než Tesly. úmyslně jsem napsal, že jsem skončil u Dualu 721, protože nehodlám měnit na hodně dlouho. Rozhodně bych radil nespěchat a koupit Dual nebo Thorens. Po Thorens mlsně pokukuji, ale s SME raménkem, ale to je o úplně jiné ceně.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Je to o trpělivosti. TD 126 III s ramenem SME III jsem koupil za 500,- evri přes "Kleinanzeigen".

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jsme výrobce světový ale až zas takovej unikát to není
http://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-tr ... vysku.html

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Poněkud s křížkem po funusu, ne?
Pytel píše: Re: Pro-Ject Audio Systems
Odeslatod Pytel v 05 úno 2016 13:14
http://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-tr ... vysku.html

Po té co jsem minulý rok měl možnost si prohlédnout na vlastní oči výrobu gramofonů, držím této firmě palce a smekám klobouk.

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

S499_1023 píše:Je to o trpělivosti. TD 126 III s ramenem SME III jsem koupil za 500,- evri přes "Kleinanzeigen".
Teď jsem ho na eBay viděl za 20000 Kč. Minimálně:-( A to bez SME raménka).

gloom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gloom »

Díky, chlapi.
Tak jste mě přesvědčili a po staré tesle teda koukat nebudu. :-D
Díval jsem se na tipy, co jste mi tu naházeli a takový dual 721 by se mi líbil, ale kupovat něco na ebai a nechat si to poslat, na to nemám odvahu, jelikož s poštou moc dobré zkušenosti nemám a do Německa to mám trochu z ruky. Navíc pěkné kousky tam nabízí kolem 500 "éček", což už je přes limit.
Nu, budu asi čekat, jestli třeba tady někdo zdejší nebude prodávat svůj "skvost". Byl mi doporučen nový Pro-Ject Essential II + OM5E a věřím, že na mé použití by bohatě stačil, ale asi to bude znít blbě, ale vzhledově je takový nezajímavý, byť je mi jasné, že vzhled kvalitu přednesu nedělá a to samé Pro-Ject RPM 1.3 MC. Ten je sice velice zajímavý, ale na mě až moc "futuristický".

gloom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gloom »

Tak nakonec jsem chytil v datartu akci na pro-ject debut carbon dc + om 10 a tak bych ho měl mít během tohoto týdne doma za pěkných 6850,-. Rád bych se zeptal, je nějaký rozdíl mezi pro-ject debut carbon a pro-ject debut carbon esprit kromě talíře z akrylátu? A nenašel bych se někde nějaký okótovaný výkrez toho talíře? Chtěl jsem si ho časem dokoupit, ale 3tis je cena za polovinu gramofonu a v práci máme šikovné soustružníky. Děkuji moc. :)

Hanz1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz1 »

Zdravím,

rád bych si též "přihřál polívčičku" a zeptal se na váš názor na gramofon PHILIPS F 7235.
Jinak řečeno - vyplatí se ho koupit?

Díky
Hanz

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

Asi jako když se zeptáš automobilovým slangem, jestli se vyplatí koupit Renault Thalia...někomu to plně vyhovuje, ti co mají rádi auta zkříží prsty za zády...jednoduše řečeno, gramofon to je, ale "naježené chlupy na ruce" od toho nemůžeš chtít ;-)

Hanz1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz1 »

Rado píše:Asi jako když se zeptáš automobilovým slangem, jestli se vyplatí koupit Renault Thalia...někomu to plně vyhovuje, ti co mají rádi auta zkříží prsty za zády...jednoduše řečeno, gramofon to je, ale "naježené chlupy na ruce" od toho nemůžeš chtít ;-)

Díky moc za odpověď.
Chápu a věřím, že to tak je. :-)
Prostě dilema ....
Když tak o tom přemýšlím, možná jenom hledám důvod, proč nekoupit a čekat na lepší kousek. :-)

Hanz

Odpovědět