Kvalita nových LP - návrh na nové téma
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Kvalita nových LP - návrh na nové téma
Ano, v případě DDD vinylů je to tak.
už som to tu asi trikrát postoval, no stále je to podľa mňa aktuálne. Minimálne sú úprimní a nedávajú si servítku pred ústa. No neviem, či už nezachádzame do OT.
https://www.vinyle-actu.fr/wp-content/u ... _Jun12.pdf
ale vsak proti vinylum dnesni doby myslim nikdo nic nema,jen proste kdo lpi na dynamice a kvalite zvuku tak kdyz uz si nejaky koupi tak spise kvuli nejake nostalgii nebo ,ze je to jeho oblibena skupina takze to proste ve sbirce byt musi....Pochybuji,ze by to pak nejak casto poslouchal a tem lidem co nerozeznani ani mp3 192 kbps od 320 kbps(ne ze by 320 byla nejak vyhra ) tak tem je to jedno ,jakou to ma kvalitu. Na druhou stranu mp3 320kbps v mobilech na nejakych beznych sluchatkach stejne nerozeznate od CD 1411 kbps . Pokud vim,lidtsvo globalne stejne nema zajem aby se neco zlepsovalo,kdyby ano sami by si nasli cestu napriklad od mp3 k AAC+ .Ale to je prilis slozite pro ne. Ovecka nasleduje ovecku a cim vice ovecek tim lepsi byznys na nich....A lepsi uz to nikdy nebude
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ovšem to nemění nic na faktu, že mnozí z nás vinyly nakupují a dokonce i poslouchají. Pro ty by mělo být určeno navrhované vlákno. Ti, kdo vinylem opovrhují či je jim lhostejný, mohou své názory vypisovat v jiných vláknech. Pokud se to zvrtne přesně do podobných diskusí, člověk se v tom ztratí, stejně jako ztratí chuť tam dále psát. Proto jsem založil toto zkušební vlákno, aby se každý mohl vyventilovat jak uzná za vhodné, než se to rozjede na ostro. Zde apeluji na všechny ortodoxní připomínače pravd a exaktních věd, aby nechali aspoň jedno vlákno sloužit svému účelu. Nemyslím to nijak zle, což jistě chápete.
JO to mate pravdu tak se omlouvam, i kdyz sem je nijak neodsoudila......ale uz mizim zvlakna ,protoze vinyl pro me znamena analogy zvuk,takze jsem tu naprosto spatne....
To se teda dost pleteš a navíc zbytečně zas...š vlákno svym OT příspěvkem.
Naposledy upravil(a) zabiny007 dne 16 říj 2017 11:46, celkem upraveno 1 x.
se neposer ....psala sem ze mizim
Bohužel situace u LP ( chcete-li vinylu ) není tak jednoznačná a podobně je to u všech audio formátů. Jsou nahrávky výborné a jsou nahrávky k neposlouchání a to je napříč formáty. To, že jsou podklady pro výrobu LP dnes zpracovány digitálně ( až na předražené vyjímky ), o tom není sporu, ale nedá se s jistotou tvrdit jak někdo píše výše, že se jedná o ořízlé CD na vinylu. Už jsem to tady psal několikrát - nepištu tady dohady, ale vlastní praktické zkušenosti. Jsem starý hifista - dnes upřednostňující DA, ale LP nezavrhuji. Dokonce jsem nedávno koupil pro manželku nový gramec ( TEAC RN-570 + 2M Black ) na ten její popík. Vůbec to nehraje špatně, ale velmi záleží na tom nosiči. Jako příklad: před časem jsem si koupil na CD LED ZEPPELIN - MOTHERSHIP, zvuk z CD příšerný - ani jsem to celé nepřehrál. Na typ od kámoše jsem nedávno zakoupil toto 4 album na LP. A říkám, zvuková bomba a prohrašuji, že Zeppelini nikdy nehrály z LP lépe. Zcela zjevně je to digitální mastering a má to naprosto rovnou zvukovou křivku, prefektní transparentnost od spodu nahoru, čisťonké LP bez praskání, jen ten zvuk proti většině ostatních je nahrán silněji, ale bez jakéhokoliv zkreslení - na rozdíl od toho CD. Tak pak si vyberte, vůbec to není jednoznačné a podobných LP z poslední doby mám více. Jednoznačné jsou technické možnosti jednotlivých formátů o tom není pochyb, ale toto může zcela změnit zmršený mastering lhostejno na kterém formátu. Bohužel světu vládne globální marketing a ti " mladí " potřebují aby jim v těch přehrávačích a mobilech s reprákem velikosti čtvrtiny nehtu malíčku a výkonem 0,0000 nic, také hrála jakási hudba, aby se tyto "hračky" lépe prodávaly. Proto ten Loudness War.
Nákup hudby je dneska střelba od boku, co se kvality týká, klasika se výhradně kupuje již jen na SACD, kde vychází prakticky všechno a tam si to nikdo nedovolí zmršit - tam tu dynamiku musí zachovat a v oblasti rocku u nových věcí je bohužel větší šance na kvalitnější zvuk u toho technicky horšího formátu a to je LP. Toť moje osobní praktická zkušenost, za posledních cca 15 let.
Prosím nepište na Hififoru o MP3, to je snad jiná kategorie.
Nákup hudby je dneska střelba od boku, co se kvality týká, klasika se výhradně kupuje již jen na SACD, kde vychází prakticky všechno a tam si to nikdo nedovolí zmršit - tam tu dynamiku musí zachovat a v oblasti rocku u nových věcí je bohužel větší šance na kvalitnější zvuk u toho technicky horšího formátu a to je LP. Toť moje osobní praktická zkušenost, za posledních cca 15 let.
Prosím nepište na Hififoru o MP3, to je snad jiná kategorie.
Oprava
rovnou kmitočtovou křivku zvuku
TEAC TN-570 + 2M Black
Sorry, jestli je to už mimo téma.
rovnou kmitočtovou křivku zvuku
TEAC TN-570 + 2M Black
Sorry, jestli je to už mimo téma.
Nedavno som kupil novu zapecatenu LP Johnny Cash - American recordings je to akoze 180gr vinyl ale teda musim povedat, ze keby to osobne nerozbalim tak pri pocuvani by som to tipoval, ze ma tak 20 rokov Ako vinyl bez chyb ake praska to obcas a viac menej je tam stale nejaky praskot, ktory nie je ani na 30 r. LPckach a nie na uplne novej. Co ma toto znamenat, ze uz nevieme vyrobit ani poriadne hrajuci vinyl ???
skôr to podľa mňa znamená, že si ju pred prvým prehratím nevypral a isto nedal do antistatického obalu.
Back on Black:-)) Metla kvalitniho zvuku death metalu z 80-90. let.V te dobe hlavne od Under one flag,Black mark a earache a samozrenne Roadrunner labelu....dnes zpraseny repressy na back on black
uz je vse jen byznys.... nejde o posluchace.... jedina moznost je jit na koncert a slyset vse v syrovem stavu
oh sorry vlastne sem slibila ze uz mizim,ale kdyz sem videla label u toho Johnyho Cashe Back on black to se proste neda nezminit co je to za scum firmu...
sorry ,preju svym odpurcum pevne nervy semnou
uz je vse jen byznys.... nejde o posluchace.... jedina moznost je jit na koncert a slyset vse v syrovem stavu
oh sorry vlastne sem slibila ze uz mizim,ale kdyz sem videla label u toho Johnyho Cashe Back on black to se proste neda nezminit co je to za scum firmu...
sorry ,preju svym odpurcum pevne nervy semnou
LawIAR tak to sa pletes Kazdu LP perem a davam do new obalu. Spinava a staticka LP na AT440 nesmie prist! Ono to lupe na uplne rovnakych miestach a stale rovnako. Clovek by ocakaval, ze to bude o dost lespie ked je to brand new
Veronika - takze sa to vysvetlilo
Veronika - takze sa to vysvetlilo
Uuuuf, tak to sa skutočne ospravedlnujem! Podcenil som ťa. Škoda potom veru, že sa niekto dokáže pod takú kvalitu podpísať a ešte to aj vydať... Asi to nie je určené primárne pre hifi trh, ale skôr pre spotrebku, ktorá len chce, aby "to hralo". Lebo takíto ľudia, priznajme si, tvoria možno 90% tých, čo si LP kúpia.
V poho ja som sa dost na*ra, ked som to pvy krat pocul nakolko som to dostal ako darcek. Je to moja prva a asi aj posledna brand new LP... Ked si pustim nejaku columbiu vydavatelstvo tak to po viac ako 30 rokoch takmer ani nepraskne ak sa k nej ludia chovali slusne. Proste vtedy to asi vedeli dnes su horsie stroje slabsia technologia a sprostejsi ludia....