Myslis MC HO s MM preampom?S499_1023 píše:Peetha: V tom prípade by som ale už volil predzos tak, aby sa so cťou vysporiadal aj s budúcou MC.
phono preamp pre 2M blue
Re: phono preamp pre 2M blue
Nie, myslím preamp s plnohodnotným a dostatočne kvalitným MC vstupom. Ja svoju vintage low-output MC nevyužívam zatiaľ naplno, lebo idem cez step-up trafo (kvalitné) do len priemerného phono preampu v mojej vintage AIWE, ale myslím, že Renown by poradil niečo z ich portfólia - nejaký Phono Box DS alebo niečo také.
„MC 30“ je opravdu super prenoska, pro „TP 16“ ramenko ale uz pomerne „mimo misu“.peetha píše:Urcite by bola, ale musel by som asi predat basgitarovy aparatRenown píše:Na Thorensu TD126 by byla nádherná Ortofon MC30 Super II.
To by byla nádherná kombinace.
To je jediná ještě zaplatitelná přenoska s hrotem Ortofon Replicant. Ten se jinak používá od Windfeld (cca 3000 €) nahoru ...
Nic proti nemu nemam, je to docela dobre ramenko (zvlaste ty pozdejsi verze), ale maximum toho, co je schopne jeste „ukocirovat”, je tak Ortofon „VM Silver“.
Slysel to ramenko hrat s Ortofon „MC Nr.2“ (priblizne stejna liga) a to se mi v podstate velmi libilo. Potom jsme s kamaradem skouseli i mou “zalozni” “Virtus II” (srovnatelnou zase s “MC 30”) a ta uz se nam, obema, zdala mirne “predimenzovana”.
Hralo to samozrejme dobre, nedostali jsme z ni ale dostat jeji maximum, takze, kratce receno, podle mne by to byly vyhozene penize.
Vetsina majitelu “TP 16”, ktere jsem poznal (celkem asi tri), ale stejne pouziva (la) bud jen MM prenosky “Shure”(“V 15” ?), nebo levnejsi HO MC (napr. Denon DL 110) a vsichni jsou (byli) naprosto spokojeni.
(U kombinace “126-ky” s ramenkem “SME” to, samozrejme, vypada uplne jinak. )
Luxman C-02 sa nejavi ako zla alternativa pri troche stastia na ebay..S499_1023 píše:Nie, myslím preamp s plnohodnotným a dostatočne kvalitným MC vstupom. Ja svoju vintage low-output MC nevyužívam zatiaľ naplno, lebo idem cez step-up trafo (kvalitné) do len priemerného phono preampu v mojej vintage AIWE, ale myslím, že Renown by poradil niečo z ich portfólia - nejaký Phono Box DS alebo niečo také.
Ok, po chvilkovom opojeni MC systemom som opat vytriezvel a mam tieto dve moznosti (spadaju mi do budgetu, upgrade MC systemom bude neskor) :
Prosperom doporuceny novy http://www.musicalfidelity.com/v90-lps/ alebo pouzity, ale este v zaruke http://www.cambridgeaudio.com/products/ ... /azur-651p
Ktory z tychto dvoch a preco? Podla tech. specs. mi to vychadza na CA, ale opat, chcem nazor skusenejsich.
Dakujem Vam
Prosperom doporuceny novy http://www.musicalfidelity.com/v90-lps/ alebo pouzity, ale este v zaruke http://www.cambridgeaudio.com/products/ ... /azur-651p
Ktory z tychto dvoch a preco? Podla tech. specs. mi to vychadza na CA, ale opat, chcem nazor skusenejsich.
Dakujem Vam
Kúp si CA 651 a máš ho hneď pripravený aj na MC. A podľa vlastníkov má vraj dobrú MC časť.
No z těchto dvou jednoznačně V90-LPS, CA 651 má příliš vysokou vstupní kapacitu - 220 pF. Při zapořítání kapacity kabelu a prodrátování ramínka se dostaneš výrazně mimo doporučenou zatěžovací kapcitu přenosky, tj bude tam několikadecibelový hrb pod 10 kHZ a následný pád kmitočtové charakteristiky. ŘAda 2M má nejvyrovnanější charakteristiku (+-1 DB na 18-20KHZ) pči cca 200 PF, tzn. při použití slušného kabelu by ses měl poohlížet po předzesilovači s vstupní kapacitou cca 100 PF, což V90-LPS splňuje, v oficiální specifikaci sice není uvedeno, ale dle měření mají 128 pF. Vyhoví (i zvukově) i všechny Pro-jecty (120PF). Pokud chceš použít pouze MC přenosku je to jedno (nejsou kmitočtově-kapacitně závislé), pokud MM, obzvláště řadu Ortofon 2M tak je to zásadní věc, rozhodilo by ti to výrazně zvuk a nebyl bys určitě spokojen - pozor na to!
Hmm, iba dva nazory? Samozrejme dakujem za ne!!
Podme chlapci, nebudte skupi na slovo
Podme chlapci, nebudte skupi na slovo
A co ty vlastne chces?
Poslouchat pohodove a hlavne kvalitne vinyl, nebo si jeste tydny procitat nazory jinych?
“V90” je (a za tim si stojim) za ty penize neprekonatelny a pro (pripadne) pouziti “bezproblemove” MC prenosky vybaveny je take.
V CR / SR ho ale asi prilis mnoho lidi nema / neslyselo a tak na dalsi vyjadreni k nemu budes asi cekat dost dlouho….
Pokud te ale zajima, jak si vede v porovnani s “konkurenci” jinde ve svete, precti si (pouzij treba preklad od “googlera” ) tohle:
http://www.hifi-forum.de/viewthread-26-17293.html
A bud klidny, pokud by te zklamal, jeho hodnota v pripade eventualniho prodeje je pomerne stabilni.
Poslouchat pohodove a hlavne kvalitne vinyl, nebo si jeste tydny procitat nazory jinych?
“V90” je (a za tim si stojim) za ty penize neprekonatelny a pro (pripadne) pouziti “bezproblemove” MC prenosky vybaveny je take.
V CR / SR ho ale asi prilis mnoho lidi nema / neslyselo a tak na dalsi vyjadreni k nemu budes asi cekat dost dlouho….
Pokud te ale zajima, jak si vede v porovnani s “konkurenci” jinde ve svete, precti si (pouzij treba preklad od “googlera” ) tohle:
A bud klidny, pokud by te zklamal, jeho hodnota v pripade eventualniho prodeje je pomerne stabilni.
ma asi presvedcilo, za tie peniaze asi fakt dobry kauf.Prospero píše:A co ty vlastne chces?
Chcem ziskat komplexnejsie nazorove spektrum, ja skusenosti zatial ziadne nemam, to je vsetko
Toto aRobo77 píše:No z těchto dvou jednoznačně V90-LPS, CA 651 má příliš vysokou vstupní kapacitu - 220 pF. Při zapořítání kapacity kabelu a prodrátování ramínka se dostaneš výrazně mimo doporučenou zatěžovací kapcitu přenosky, tj bude tam několikadecibelový hrb pod 10 kHZ a následný pád kmitočtové charakteristiky. ŘAda 2M má nejvyrovnanější charakteristiku (+-1 DB na 18-20KHZ) pči cca 200 PF, tzn. při použití slušného kabelu by ses měl poohlížet po předzesilovači s vstupní kapacitou cca 100 PF, což V90-LPS splňuje, v oficiální specifikaci sice není uvedeno, ale dle měření mají 128 pF. Vyhoví (i zvukově) i všechny Pro-jecty (120PF). Pokud chceš použít pouze MC přenosku je to jedno (nejsou kmitočtově-kapacitně závislé), pokud MM, obzvláště řadu Ortofon 2M tak je to zásadní věc, rozhodilo by ti to výrazně zvuk a nebyl bys určitě spokojen - pozor na to!
Ale 2M blue má doporučenou kapacitu 150-300pf,tak bych to moc neřešil.CA CP2 je vyjímečná v tom,že má hned na začátku tranzistory v A zapojení