phono preamp pre 2M blue
phono preamp pre 2M blue
Zdravim Vas,
Potreboval by som radu, resp. nejake tipy na phono predzosilnovac vhodny k modrej prenoske do 200€ (pouzity). Moj vintage reciever pioneer asi nie je pre nu to prave
V ponuke je mnoho MM preampov, od Cambridge Audio, cez NAD a Pro-Jecty... + na ebay zaplava "neznamych" znaciek (nemyslim high-endy, ktore zacinaju od 2k€)...a uz sa v tom celkom stracam...ktorym smerom ist?
Vopred dakujem
Potreboval by som radu, resp. nejake tipy na phono predzosilnovac vhodny k modrej prenoske do 200€ (pouzity). Moj vintage reciever pioneer asi nie je pre nu to prave
V ponuke je mnoho MM preampov, od Cambridge Audio, cez NAD a Pro-Jecty... + na ebay zaplava "neznamych" znaciek (nemyslim high-endy, ktore zacinaju od 2k€)...a uz sa v tom celkom stracam...ktorym smerom ist?
Vopred dakujem
Re: phono preamp pre 2M blue
Pokud chces jednoduchy (tedy bez moznosti ruznych nastaveni), ale “nekompromisni” phono-pre do 200€ (a to nový!), kup si Musical Fidelity V90-LPS.
Proc?
Protoze zadny z tebou jmenovanych (a notoricky znamych) kandidatu se mu zvukove nevyrovna.
http://www.amazon.de/Musical-Fidelity-V ... B00E5BY9SO
Kdyz mu jeste doprejes "par centimetru" kvalitniho kabelu (jako je napr. tento: http://www.dienadel.de/lshop,showdetail ... 70712,.htm), pochopis mozna, kde ze to, v podstate, zacina "High End".
Proc?
Protoze zadny z tebou jmenovanych (a notoricky znamych) kandidatu se mu zvukove nevyrovna.
http://www.amazon.de/Musical-Fidelity-V ... B00E5BY9SO
Kdyz mu jeste doprejes "par centimetru" kvalitniho kabelu (jako je napr. tento: http://www.dienadel.de/lshop,showdetail ... 70712,.htm), pochopis mozna, kde ze to, v podstate, zacina "High End".
Dakujem, tak nejak som si dobru radu predstavoval
Este otazocka,...moja prenoska ma vystupne napatie 5,5mV a dajme tomu napr. tento preamp, ktory mi odporucas, ma na vstupe sensitivitu "len" 3mV. NIe je to nahodou tak, ze preamp by mal mat aspon taku sensitivitu, ake velke napatie vyraba prenoska, a ked ju ma mensiu, tak nie je schopny preniest dalej "kompletnu informaciu"? Alebo sa mylim?
Este otazocka,...moja prenoska ma vystupne napatie 5,5mV a dajme tomu napr. tento preamp, ktory mi odporucas, ma na vstupe sensitivitu "len" 3mV. NIe je to nahodou tak, ze preamp by mal mat aspon taku sensitivitu, ake velke napatie vyraba prenoska, a ked ju ma mensiu, tak nie je schopny preniest dalej "kompletnu informaciu"? Alebo sa mylim?
V Tvojom prípade máš väčšie výstupné napätie z vložky, než je citlivosť predzosu, takže všetko OK. A aj pokiaľ by si mal menej, tak ešte ostáva otočenie kolieskom Volume doprava. Sme v analógovom svete, takže rozlíšenie nestrácaš, len Ti nepatrne narastie šum.
Takze v pripade MM je ten udaj (napatie) viacmenej informacny? Ktory je potom relevantny na spravne "naparovanie" zariadeni? Odpor? Lebo neverim, ze kazdy MM preamp prehra rovnako kazdu MM prenosku
Údaj přenosky je informační a nic, žádné přebuzení vstupu nehrozí...obě hodnoty napětí (mV) jsou víceméně ve vyvážené relaci, pochop že je to dáno i deskou co zrovna hraje, sílou modulace apod. Ale pak sem napiš co jsi získal instalaci externího pre-ampu, podle mého názoru Pioneer mívá PHONO nadprůměrně dobrý a běžně zcela vyhovující. Ale možná jseš větší fajnšmekr...
Diky za nazory, chlapci.
Tak...fajnsmekri sme tu, zda sa vsetci, aki velki, zavisi od priorit a objeme penazenky
Nemyslim si ale (a dufam, ze sa nemylim ), ze moj stary Pioneer (akokolvek ho mam rad) moze sutazit, co sa tyka PHONO vstupu s dnesnymi preampami, napr. aj takymi, ktory mi odporucil vyssie prospero. Ale je to len moja domnienka, takze budem vdacny za kazdu radu, postreh, skusenost. Chcem z tej prenosky dostat co najviac v ramci mojich moznosti a tie sa momentalne zda sa rozsiruju prave tymto smerom, preto aj toto vlakno. Ako hovori klasik...Naspat cesta nemozna, napred sa ist musi!
Tak...fajnsmekri sme tu, zda sa vsetci, aki velki, zavisi od priorit a objeme penazenky
Nemyslim si ale (a dufam, ze sa nemylim ), ze moj stary Pioneer (akokolvek ho mam rad) moze sutazit, co sa tyka PHONO vstupu s dnesnymi preampami, napr. aj takymi, ktory mi odporucil vyssie prospero. Ale je to len moja domnienka, takze budem vdacny za kazdu radu, postreh, skusenost. Chcem z tej prenosky dostat co najviac v ramci mojich moznosti a tie sa momentalne zda sa rozsiruju prave tymto smerom, preto aj toto vlakno. Ako hovori klasik...Naspat cesta nemozna, napred sa ist musi!
Teraz pozerám, že máš Thorens TD 126 Mk III. Máš ho s ramenom Thorens TP16 Mk III aleob so SME 3009 Mk II popr. Mk III? Inak podľa môjho názoru taktiež užívateľa TD 126 III si tento gramofón zaslúži rádovo lepšiu prenosku ako 2M blue, najlepšie MC vysokopoddajnú (ak je rameno TP16 alebo SME 3009 III).
Na Thorensu TD126 by byla nádherná Ortofon MC30 Super II.
To by byla nádherná kombinace.
To je jediná ještě zaplatitelná přenoska s hrotem Ortofon Replicant. Ten se jinak používá od Windfeld (cca 3000 €) nahoru ...
To je jediná ještě zaplatitelná přenoska s hrotem Ortofon Replicant. Ten se jinak používá od Windfeld (cca 3000 €) nahoru ...
Ortofon MC30 Super II se aktuálně vyrábí? Četl jsem o ní, že je výborná.
Mam klasiku TP16...urcite chcem prejst casom na MC, ale...ale bude mi to trvat dlhsie (financie)..jedine, ze by mi niekto chcel nejaku tu MC podarovat
Takze zatial som na modrej a snazim sa z nej vytazit max.
A kedze preamp je chybajucim clankom v mojom retazci, myslim, ze je logickym krokom k jeho vylepseniu.
Takze zatial som na modrej a snazim sa z nej vytazit max.
A kedze preamp je chybajucim clankom v mojom retazci, myslim, ze je logickym krokom k jeho vylepseniu.
Už se nevyrábí, ale dá se pořád sehnatOrtofon MC30 Super II se aktuálně vyrábí? Četl jsem o ní, že je výborná.
Peetha: V tom prípade by som ale už volil predzos tak, aby sa so cťou vysporiadal aj s budúcou MC.
Urcite by bola, ale musel by som asi predat basgitarovy aparatRenown píše:Na Thorensu TD126 by byla nádherná Ortofon MC30 Super II.
Ortofon MC30 Super II mám na svém kolotoči DENON DP-59L a nic lepšího jsem doma neměl. Když zbytek phono řetězce doladíte, odmění se neskutečným zvukem.