Pomoc při výběru gramofonu

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc při výběru gramofonu

Příspěvek od Lad2000 »

Pěknej kousek, zkus Ortofon 2M red, je něco málo přes 2k, pro začátek klidně stačí OM5e

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Lad2000 :
neprosazoval jsi tady nedávno zcela opačný názor ? :D že na jakýkoliv gramofon co nejlepší přenosku ? A jemu teď strkáš absolutní základ OM5E ...

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A co chceš za dva klacky? Eura to nejsou a MC začínají na 5k a Redka zas tak špatná není.
A já necpal na gramo za 200 éček přenosku za 2000 euro, pokud si vzpomínám byl jsi to Ty :D

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

za ty prachy jsou i lepší přenosky než OM5E.
Například Music Hall Tracker za 490 Kč je podle mne neporazitelná v poměru cena/výkon
A cenově daleko není ani AT-95

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Renown píše:za ty prachy jsou i lepší přenosky než OM5E.
Například Music Hall Tracker za 490 Kč je podle mne neporazitelná v poměru cena/výkon
A cenově daleko není ani AT-95
Proto jsem psal o Red......je sice trochu dražší.....

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Blahopreji.
Gramce Sanyo jsou dost vzacne a priznam, ze jsem jeste nikdy zadny “in natura” nevidel.
(Zato ale obcas, u kamarada, posloucham Siemens “RW 777” a ten je naprosto stejny! :lol: )

Ten vazi bratru 9kg, ma 1,5 kilovy hlinikovy talir, dobry primy nahon, uhlikove ramenko i headshell a velmi vychytanou “full” automatiku. *bravo*
Pokud i u tveho Sanya vse funguje tak jak ma, budes, myslim, prijemne prekvapeny. ;)

Ale pozor! Ramenko je pomerne lehke a tak je dobre doprat mu nejakou MM prenosku s dostatecne vysokou poddajnosti. (Na tom Siemensi jeste stale hraje Shure “M 75-6”, ktera ma poddajnost 35). “2M Red” ma 30 (tedy take pomerne vysokou), mne ale (opet) nenapadne nic lepsiho, nez ti doporucit prenosku Audio Technica“ „AT5V“. (s poddajnosti 35). (Údaje jsou samozrejme v micro m.)

https://www.thakker.eu/tonabnehmer/audi ... er/a-4914/

Ja vim, v CR je vetsinou v podvedomi “zazrana” firma Ortofon, ale…Japonci nezahaleji. :)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

O Dualu 741 jsem ti už jednou psal v jiném tématu. Zvukově Thorens, komfortem Dual. I s opravami to bude asi u Thorense jednodušší, Dual je velesložitý a moc servisáků tady s nima zkušenosti nemá.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jednoznacne Thorens.

Ramenko na obrazku je patrne „TP 16Mk. II” a s nim je to uz „dospely” gramec a ten Dual pro nej (nejen zvukove) nepredstavuje naprosto zadnou konkurenci.

Na „TP 16” potom prenosku ve stylu Audio Technica „AT5V”, Nagaoka „MP 110” (snese ale klidne i „MP 200” :) ), nebo HO MC Denon „DL 110” a más vymalováno. ;)

Navic se Thorens da, za pomoci tuningu, upgradovat jeste vys. (At uz za pomoci original RDC dilu, nebo modernejsimi zpusoby - http://www.bfly-audio.de/produkte/produkte-thorens.html ). Fantazii se meze nekladou a jedinou prekazkou je proto pouze „malá” penezenka. :lol:

vlad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlad »

Tak Dual je doma,pravdu měl S499_1023 Tesla NC 500 moc nestíhá.. ted pujdu po Thorens, ale až tak za týden, no je zajimavé to jen porovnávat..

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No, oproti Tesle se snadno porovnavá, dej si jen pozor, abys, pro samé porovnávání, nezapomel poslouchat hudbu… :lol:

vlad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlad »

No jo, to je klasický nešvár, ale mě to experimentování v muzice tak baví :oops:

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jaka prenoska je na tom Dualu?

vlad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlad »

Shure TKS380e

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Prospero: Zvukově je ten Dual NEPATRNĚ slabší, než ten Thorens. To je takové oblíbené plivání na Dualy jako na spotřebku, ale ony jsou plně srovnatelné s absolutní špičkou té doby. Mmch., těma vložkama, cos doporučil, by byl ten Thorens silně "podmotorizován".

Odpovědět