Pro-Ject Audio Systems Elemental

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
efičák
Kontaktovat uživatele:

Pro-Ject Audio Systems Elemental

Příspěvek od efičák »

Obrázek

€ 199.
Kovové ramínko s Ortofon OM5e.
Líbí se mi minimalistická čistota.
*thumbs up*

Pro-Ject Audio Systems Elemental Phono USB za € 249,- .
Totéž s phonem a USB pro počítač.

Phono přímo v gramofonu by mohlo "chutnat" Audiotechnice AT95e.
Kabeláž nakrátko jak to jen jde.

panda
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject Audio Systems Elemental

Příspěvek od panda »

To je nějak přilepené k podložce ? Vždyť se to převrhne ! :shock:

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Líbí se mi ramínko.
Není to Teslácká old scholl, spíš to nejlepší japonské přesné strojírenství.

Micro Seiki DQX-500 ?

Obrázek

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to panda : nepřevrhne :-)
to Efičák : jaký vztah k Project Elemental má obrázek co jsi sem vložil ???

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Piš česky, to: Renown.
Ten obrázek je fotka Elementalu.
A ten druhý má přípis. Nerozumíš-li tomu, je mi líto.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to: Efičák

pokud mne chceš poučovat jak mám psát, měl by sis nejprve zamést před vlastním prahem :
Není to Teslácká old scholl, spíš to nejlepší japonské přesné strojírenství
- "teslácká" je přídavné jméno, proto se píše malým písmenem
- "old scholl" to už je úplný úlet ze snahy být cool a in. Správně je to "old school". Pokud jsi ovšem neměl na mysli tohle http://www.scholl.cz/

BTW : opravdu nerozumím jaký vztah má ten Micro Seiki k Elementalu a pochybuji, že kromě tebe tomu někdo rozumí

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

To víš určitě?
Můžeš mluvit za VŠECHNY?
Jestli se zas nechováš, jako by ti to tu patřilo.

Přehnaná reakce na cokoliv gramofonového je medvědí služba projektu.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Koukám, že se tu zase zcela zbytečně rozbíhá Flame, což je na škodu věci. Původní velmi zajímavé info se bohužel velmi rychle ztrací v napadání. Jako když si kluci ve školce poměřujou, kdo má většího pindíka. Efi ber to s nadhledem - keep cool (aneb nohy v chladu a suchu - :lol: )

ron

Příspěvek od ron »

Podľa mňa efičák píše o designovej podobnosti P-J Elemental s Micro-Seiki DQX-500 a odklone od designu základných modelov Debut, Essential ktoré vychádzajú skôr z designu starších Tesiel ála NC-500.

A tiež myslím že nie je dôvod k chytaniu sa za slovíčka, radšej by som si prečítal niečo o Elementálu ;)

NC-500
Obrázek

Debut
Obrázek

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

Přimlouvám se za totéž, například pár slovíček či možná fotka, něco co by vysvětlilo, jak je u tak vratké záležitosti zařízeno to nepřevržení ?
Kde je těžiště2, Jak jsou rozmístěny opěrné body (nožičky) ?

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

rOn píše:Podľa mňa efičák píše o designovej podobnosti P-J Elemental s Micro-Seiki DQX-500 a odklone od designu základných modelov Debut, Essential ktoré vychádzajú skôr z designu starších Tesiel ála NC-500.
*thumbs up* Přesně.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to rOn :
Podľa mňa efičák píše o designovej podobnosti P-J Elemental s Micro-Seiki DQX-500 a odklone od designu základných modelov Debut, Essential ktoré vychádzajú skôr z designu starších Tesiel ála NC-500.
Elemental a ten Micro Seiki mají podobné pouze to, že oba jsou gramofony a že na těch fotkách mají stejné barvy. Tím veškerá podobnost končí.
Pokud někdo srovnává design těchto gramofonů, tak je totálně mimo mísu. Akceptoval bych to u šestiletého dítěte, to má právo říci, že jsou podobné.

Essential vychází designově z NC500 anebo "Teslácká old scholl" ??? Unipivot rameno, perimetric belt, motor napevno, pohon bez subtalíře. Opět, kromě toho, že je to gramofon, nevidím jedinou designovou souvislost s NC500.
Tvá snaha obhajovat Efičáka je sice dojemná, ale marná ....

To opravdu nikdo nevidíte, že plinth Elementalu je vlastně napřímený, původně do pravého úhlu ohnutý, plinth RPM1. Z něho převzal i perimetric belt a umistění motoru. Zde však kvůli ceně není off-board motor, ale je napevno na šasí.
Talíř Elementalu je spíše podobný Essentialu. Pod ložiskem talíře je závaží pro snížení těžiště gramofonu. Tady je vysvětlení pro Pandu.
Rameno je zcela nové.

ron

Příspěvek od ron »

Renown píše: Elemental a ten Micro Seiki mají podobné pouze to, že oba jsou gramofony a že na těch fotkách mají stejné barvy. Tím veškerá podobnost končí.
Pokud někdo srovnává design těchto gramofonů, tak je totálně mimo mísu. Akceptoval bych to u šestiletého dítěte, to má právo říci, že jsou podobné.

Essential vychází designově z NC500 anebo "Teslácká old scholl" ??? Unipivot rameno, perimetric belt, motor napevno, pohon bez subtalíře. Opět, kromě toho, že je to gramofon, nevidím jedinou designovou souvislost s NC500.
Tvá snaha obhajovat Efičáka je sice dojemná, ale marná ....
Zle som zvolil slová. Pod dizajnom som mal na mysli vzhľad, nepochybujem o tom že po technickej stránke má Elemental s Micro-Seiki málo spoločné, ani to tu nikto netvrdí. Čo viac hodnotiť z jedinej fotky, že..

A nemá Debut dizajnovú súvislosť s NC500? Ale uviedol som to skôr ako príklad, hádať sa kôli tomu nebudem.

Ale som rád za pár faktov k Elementalu. Neboli by nejaké ďalšie fotky? Na nete zatiaľ o ňom nie je takmer žiadne info.
To opravdu nikdo nevidíte, že plinth Elementalu je vlastně napřímený, původně do pravého úhlu ohnutý, plinth RPM1. Z něho převzal i perimetric belt a umistění motoru. Zde však kvůli ceně není off-board motor, ale je napevno na šasí.
Talíř Elementalu je spíše podobný Essentialu. Pod ložiskem talíře je závaží pro snížení těžiště gramofonu. Tady je vysvětlení pro Pandu.
Rameno je zcela nové.

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

Renown píše: Pod ložiskem talíře je závaží pro snížení těžiště gramofonu. Tady je vysvětlení pro Pandu.
Díky !
Ale stejně by bylo zajímavé vidět, jak to vypadá shora (půdorys).
A taková moje malá posedlost, co ložisko ?

efičák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efičák »

Renown píše : Elemental a ten Micro Seiki mají podobné pouze to, že oba jsou gramofony a že na těch fotkách mají stejné barvy. Tím veškerá podobnost končí.

Micro Seiki DQX-500 a PJ Elemental jsou podobní. Definice designu od hlavního designéra Porsche je to, jak odráží světlo.
Vypadá velmi podobně, pro mne osobně.

Provedení ramínka s pevně připevněným protizávažím designem působí neteslácky.
Než rozgiglané protizávaží s závitem v gumě nebo sorbotanu mi přijde lepší úplně napevno, nebo upevnění šroubkem, jako RPM1.
Nevidím nikde v odrazu světla žádnou NC500 (Debut, Anniversary), EAT Forte Flat (NC470/ NAD 5120) a další z databáze Tesly.

Takže se nebudu s Renownem přít a pokoušet se o jeho konfliktní styl příspěvků, snižovat se na jeho konstruktérskou úroveň, protože na to nemám. Ponižování je jiná hladinka. Šestileté dítě je dostmalé, mě je 8.

Děti mají nezkažený, neprospěchářský názor, protože nelžou sobě ani jiným.
Teď vidím, že argumenty proti a pro jsou stejné, což znemožňuje diskuzi. Zůstává jen konflikt z Renownovy strany.
Taky nevidím jedinou souvislost s NC500...

Asi máš se mnou nějaký problém, ale věřím, že to překonáme a náš vztah bude opět nádhený !

Dobře vidím obšlehlou RPM1 jen s narovnanou základnou a dokonce její původní cenu s níž RPM1 byla uvedena na trh.

Já psal o designu. Právě nové rameno vypadá zcela jinak a připomělo mi Micro Seiki DQX-500. S ním má společnou jako "narovnanou" základnu pro ramenu a jeho novou konstrukci, v níž nevidím NC500/470, NAD/NC470, HC...
A ten nápad se závažím pod talířem se mi líbí.
Elemental bych si rád prohlídnul, snad ho AQ vezme na výstavu do Prahy.

Odpovědět