REGA P9
Re: REGA P9
a ............
A co by si rad pocul, ze je to sracka? To z mojich ust pocut nebudes. Nie je, ale 4500Euro by som zan rozhodne nechcel platit, ale to tebe ako predajcovi Rega nemusim hovorit, sam vies co je PR a co skutocnost...
Jedna vec mi vadi, hned ako sa do vlakna zapoji predajca ci nedajboze vyrobca (milujem Ekiho bullshit reci), ten thread straca hodnovernost...sorry, to si fakt neodpustim.
Neposudzuj toho co ma doma hnojacku od Sony a ktomu slovinsky DIY gramofon za toho co nic nevidel a nic nepocul

pozri kazdy hra na tom na co ma to ,ze to vtedy nehralo podla tvojich predstav nemusela byt chyba gramca ,nastavenie,ihla,predzosilnovac a vela inych faktorov rozhoduje o konecnom zvuku. V
zostave nehra jedna vec ale celok

Rozhodne to bola chyba v tom gramci, SACD player (McIntosh MCD301) hral na tej zostave rozhodne lepsie. Mna nezaujima, ci bola chyba v predzosilovaci (Rega-typ netusim, ale los to nebol) alebo v zosilovaci McIntosh MA-6900, ci v bedniach Sonus Faber Cremona (tusim podla obrazku, v ich modelovej rade sa hodne stracam), ci v nadstaveni (netusim, kto ho robil, ale predajca asi nie, pretoze gramec bol kupovany v nemecku). Ked budem mat prilezitost, ale to bude az po novom roku, tak sa opytam, majitel sa totizto na pracovnej ceste chce zastavit u mna doma a vypocut si slovinsky DIY gramofon s ramienkom odliatym z nabojnic.
Prenoska bola Benz Micro Glider L2 (H2 mam napocuvanu, takze poznam ako hra)
Pre mna bolo urcujuce priame porovnanie s SACD, kde tej Rege chybala ta spravna analogova stava a priestor, proste to co mne Kuzma dava tam nebolo. Pritom ide o gramofony v podobnej cenovej kategorii.
Uznavam, ze k SF dopredu pristupujem odmietavo, ale s MCD301+MA6900 nehrali vobec spatne!!! (pravda je samozrejme inde, ale vacsina ludi tu na fore by za taky zvuk doma zabijala)
Prenoska bola Benz Micro Glider L2 (H2 mam napocuvanu, takze poznam ako hra)
Pre mna bolo urcujuce priame porovnanie s SACD, kde tej Rege chybala ta spravna analogova stava a priestor, proste to co mne Kuzma dava tam nebolo. Pritom ide o gramofony v podobnej cenovej kategorii.
Uznavam, ze k SF dopredu pristupujem odmietavo, ale s MCD301+MA6900 nehrali vobec spatne!!! (pravda je samozrejme inde, ale vacsina ludi tu na fore by za taky zvuk doma zabijala)
to ketas
proč se rozčiluješ ? Rega P9 je prostě krám a tím to hasne. Za 115 litrů je to jeden z absolutně nejpředraženějších hifi výrobků vůbec. Co je na tom, že selektují díly ? To snad dělá každý a odjakživa. Nazývá se to kontrola jakosti.
Samozřejmě vím, že Goldring 1 je vyroben Regou, ale být Regou, tak se tím vůbec nechlubím. Šasí je tragická tenká MDF, motor je přilepený oboustranou lepící páskou, plastový subtalíř je úplně o ničem, rameno Rega RB250 taky není zázrak. Jediné co se mi na tom gramofonu líbilo byl motor Premotec a ložisko talíře. To jsou jediné věci, které snesou přísné měřítko. Ale za cenu za jakou se prodává, budiž lze to akceptovat. Ale P9 ???
Mimochodem Goldring mne velmi pobavil s jejich phono předzesilovačem. Jakoby z oka vypadl mému Pro-Ject Phono Box Mk.I, který už asi čtyři roky nevyrábíme. Velká pocta pro mne, když to Goldring tak hezky oprásknul.

proč se rozčiluješ ? Rega P9 je prostě krám a tím to hasne. Za 115 litrů je to jeden z absolutně nejpředraženějších hifi výrobků vůbec. Co je na tom, že selektují díly ? To snad dělá každý a odjakživa. Nazývá se to kontrola jakosti.
Samozřejmě vím, že Goldring 1 je vyroben Regou, ale být Regou, tak se tím vůbec nechlubím. Šasí je tragická tenká MDF, motor je přilepený oboustranou lepící páskou, plastový subtalíř je úplně o ničem, rameno Rega RB250 taky není zázrak. Jediné co se mi na tom gramofonu líbilo byl motor Premotec a ložisko talíře. To jsou jediné věci, které snesou přísné měřítko. Ale za cenu za jakou se prodává, budiž lze to akceptovat. Ale P9 ???
Mimochodem Goldring mne velmi pobavil s jejich phono předzesilovačem. Jakoby z oka vypadl mému Pro-Ject Phono Box Mk.I, který už asi čtyři roky nevyrábíme. Velká pocta pro mne, když to Goldring tak hezky oprásknul.

Su vianoce dni pokoja klud pocuvaj svoj vychyreny DIY gramec mozno ze s nim teraz vo VEGAS aj nieco vyhras aspon cenu utechy ,ale rad ti darujem ako sponzorske jeden gramec aj ked tu nebude P9 

Sponzorský dar, to zní blbě.ketas píše:Su vianoce dni pokoja klud pocuvaj svoj vychyreny DIY gramec mozno ze s nim teraz vo VEGAS aj nieco vyhras aspon cenu utechy ,ale rad ti darujem ako sponzorske jeden gramec aj ked tu nebude P9
Ale zápůjčka by na měsíc přišla vhod.
Už jsem psal do vlákna "Hledáme spolupracovníky pro nový časopis", ale pan Turok vymněkl před Rowingovým softwarem Adjust Plus.
Děláš zastoupení, co bys řekl testu pro HiFinázory a Slovanet?
Líbí se mi Rega P3. Nebráním se phonu od Regy a nějaké jejich přenosce.
Nechť se vyjádří technik, diplomovaný fyzik a technolog Rowing a já, co by efičák.

Jo?
Protože Goldring GR-2 (Rega P2) mi půjčil Renown a přestože je levný, radost mi udělal.
Dobrý motorek Premotec a kvalitní ložisko s ramínkem RB-250 hraje dobře i na dřevotřísce.
no problem 

Sponzorský dar, to zní blbě.
ale rad ti darujem ako sponzorske jeden gramec aj ked tu nebude P9

Ketas, fajn, že plníš slíbené.ketas píše:mas u mna jednu REGU P2 podmienka osobny odber

Tímto tě chválím, za profesionální přístup.

Osobní odběr akceptuji.

A jak si porozumí gramo předzesilovačem Dynavector dr. Tominariho?

Péči a měření, jakou jsi věnoval cenově srovnatelnému Pro-Ject Debut SE, včetně korespondence s projektantem a designérem, panem Kroutilem, bys zúročil na testovaném přístroji. Montážní vzdálenost změnila přesné nastavení a díky tomu, že si umíš nastavit gramofon výpočtem sám, může hrát na Debutu i tak náročná MC LO přenoska, jakou používáš, nebo jsem popleta?
Zajímal by mě názor REGY, na nullpoint. Dle Baerwalda, Stevensona, nebo jiný.
Přenosky jsem na Goldringu GR2 měnil často a snadno, díky šabloně od Rowinga.
A ke svému Pro-Ject Phono Boxu SEII. mi nejvíce slušela Ortofon Alpha.
Protože mě živý zvuk GR-2 až zaskočil, zajímal by mě vliv rezonancí pevně přilepeného motorku Premotec na MDF talíř na plastovém spindlu a na hliníkový odlitek ramínka, upevněný plastovými mezikružími k desce.
Taky by mě zajímala kapacita kabeláže jak ramínka, tak integrovaného kabelu.
Zda tu není omezení výběru přenosky.
Přesnost magnetického antiskatingu dle stupnice a její průběh ve srovnání s jinými řešeními.
Osobně mi přijde nejlepší poměr cena-výkon-elegance u Regy P3.
Tento přístroj by mi přišel pro celoživotní potěšení za příjemnou cenu jako vhodnější, než P2.
No efičáku, něco by se s tím určitě dělat dalo. Můžu si s tím trochu pohrát 

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:

Tohle je zajímavé provedení od Rega, alespoň designově.
Jak se vám líbí tento design?
Na italském ebay je k máni za 1700+130 eur.