Zkrat gramofonu a podivné pojistky
Re: Zkrat gramofonu a podivné pojistky
Dal jsem tam ty 500mA (opět tedy F (jako ty předtím a ještě předtím a původní)) a zatím to opět funguje
...něco je tam načnuté. Kdyby pojistky hořely při zapnutí gramce nebo motorku, tak bych tipnul nevhodnou pojistku, tohle tak nevypadá.motorek se normálně rozjel ale sotva nabral otáčky tak se rychlost vycvakla a motor se stopnul
U tohoto modelu byly problémy s filtračními kondenzátory, občas odcházely kvůli malému maximálnímu napětí (kór dneska, když je v síti i přes 240V),
zkratováním žárovky by se nemělo nic stát. ještě by bylo dobré zkontrolova kndenzátory kolem motoru, jestli nejsou mimo hodnotu, tvarují totiž přibližnou sinusovku na vinutí motoru.
V servisním manuálu jsou pojistky 400mA, asi T, nabíjí se přes ně 1G kondík, nemusí to pokaždé snést.
Manuály: http://www.vinylengine.com/library/tesla/nc-450.shtml
zkratováním žárovky by se nemělo nic stát. ještě by bylo dobré zkontrolova kndenzátory kolem motoru, jestli nejsou mimo hodnotu, tvarují totiž přibližnou sinusovku na vinutí motoru.
V servisním manuálu jsou pojistky 400mA, asi T, nabíjí se přes ně 1G kondík, nemusí to pokaždé snést.
Manuály: http://www.vinylengine.com/library/tesla/nc-450.shtml
popiš způsob uzemňování gramofonu uveden v úvodu vlákna, nějak jsem neporozuměl pointu, tos prováděl na odkrytovaném přístroji
nebo uzavřeném ? v tom případě je přepálení pojistek náhodné a nesouvisející, poznámka o 240V v síti je správná, gramec byl konstruován
na 220V, i zde může být příčina stavu
nebo uzavřeném ? v tom případě je přepálení pojistek náhodné a nesouvisející, poznámka o 240V v síti je správná, gramec byl konstruován
na 220V, i zde může být příčina stavu
V tom posledním příčina určitě nebude. 230 V je v toleranci napájecího napětí.
Dal jsem tam ty 500mA (opět tedy F (jako ty předtím a ještě předtím a původní))
Rýchla poistka (F) je citlivá na prúdový náraz pri zapnutí a nabíjaní 1G v zdroji. Rovnako vyššie napätie na 1G v zdroji a prípadný rast zbytkového prúdu starého elytu (kontrola, prípadne vymeniť za typ s vyšším napätím), spolu s opakovanými nárazmi pri zapínaní po čase poistku zlikvidujú.V servisním manuálu jsou pojistky 400mA, asi T, nabíjí se přes ně 1G kondík, nemusí to pokaždé snést
Lechos: gramofon byl normálně uzavřenej. Hledal jsem spíš po hmatu takovej ten uzemňovací šroubek, jenomže já blbec jsem zapomněl že po předělaní na cinche se dával pryč a ještě jsem byl tak "odvážnej" že jsem gramofon nechal v proudu.
Ty pojistky F mám v případě dalších nepěkností zkusit zaměnit za ty T? Nebo rovnou?
Díky moc
Ty pojistky F mám v případě dalších nepěkností zkusit zaměnit za ty T? Nebo rovnou?
Díky moc
nech tam pojistky T když fungujou, vydrží lépe proudovou ránu při zapnutí, NC450 měl zemní kontakt GND ? nepamatuji se, možná pozdější série výrobků nežli ten můj
Blbě jsem to napsal teď tam jsou F ale můžu tam dát T
Měl takovej šroubek vedle audio drátu ale je možný že to někdo předělával protože ten gramofon má i diody a zapínání jinde než původně atd..
Měl takovej šroubek vedle audio drátu ale je možný že to někdo předělával protože ten gramofon má i diody a zapínání jinde než původně atd..
zemní svorka na zadním panelu NC450, to fakt vypadá na domácí bastl ale může se hodit když zesil či recívr ji má též (zpravidla má)
no já mám vlastně to A656 jako ty a u některých LP machinuju s korekcema někdy i dost zásadně jen málo desek má zvuk bez alespoň mírných zásahů OK, konkrétně jsou to první dvě desky a singly kapely Nena, tam je to bez chyby akorád to první album mi o proti digitálu přijde mírně zkreslený u konce kdy se přenoska přibližuje k středu. Těch desek mam víc vydání a dělají to zatím všechny, zkoušel jsem i různě štelovat přítlak a antiskating a moc to nepomohlo. (ale je mi jasný že nemůžu od těchto strojů asi nic moc čekat:) Myslím teda spíš tu Teslu
Jestli je to zkreslení blíže středu, je to spíše o geometrii, než o přítlaku a antiskatingu.