Zkrat gramofonu a podivné pojistky

Především gramofony, přenosky, raménka, ale i magnetofony atd.
Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zkrat gramofonu a podivné pojistky

Příspěvek od Trauma »

Dal jsem tam ty 500mA (opět tedy F (jako ty předtím a ještě předtím a původní)) a zatím to opět funguje

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Třeba tomu nakonec vůbec nic není.
kabelguru.cz

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

motorek se normálně rozjel ale sotva nabral otáčky tak se rychlost vycvakla a motor se stopnul
...něco je tam načnuté. Kdyby pojistky hořely při zapnutí gramce nebo motorku, tak bych tipnul nevhodnou pojistku, tohle tak nevypadá.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

U tohoto modelu byly problémy s filtračními kondenzátory, občas odcházely kvůli malému maximálnímu napětí (kór dneska, když je v síti i přes 240V),
zkratováním žárovky by se nemělo nic stát. ještě by bylo dobré zkontrolova kndenzátory kolem motoru, jestli nejsou mimo hodnotu, tvarují totiž přibližnou sinusovku na vinutí motoru.
V servisním manuálu jsou pojistky 400mA, asi T, nabíjí se přes ně 1G kondík, nemusí to pokaždé snést.

Manuály: http://www.vinylengine.com/library/tesla/nc-450.shtml

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

popiš způsob uzemňování gramofonu uveden v úvodu vlákna, nějak jsem neporozuměl pointu, tos prováděl na odkrytovaném přístroji
nebo uzavřeném ? v tom případě je přepálení pojistek náhodné a nesouvisející, poznámka o 240V v síti je správná, gramec byl konstruován
na 220V, i zde může být příčina stavu

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

V tom posledním příčina určitě nebude. 230 V je v toleranci napájecího napětí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Dal jsem tam ty 500mA (opět tedy F (jako ty předtím a ještě předtím a původní))
V servisním manuálu jsou pojistky 400mA, asi T, nabíjí se přes ně 1G kondík, nemusí to pokaždé snést
Rýchla poistka (F) je citlivá na prúdový náraz pri zapnutí a nabíjaní 1G v zdroji. Rovnako vyššie napätie na 1G v zdroji a prípadný rast zbytkového prúdu starého elytu (kontrola, prípadne vymeniť za typ s vyšším napätím), spolu s opakovanými nárazmi pri zapínaní po čase poistku zlikvidujú.

Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Trauma »

Lechos: gramofon byl normálně uzavřenej. Hledal jsem spíš po hmatu takovej ten uzemňovací šroubek, jenomže já blbec jsem zapomněl že po předělaní na cinche se dával pryč a ještě jsem byl tak "odvážnej" že jsem gramofon nechal v proudu.

Ty pojistky F mám v případě dalších nepěkností zkusit zaměnit za ty T? Nebo rovnou?

Díky moc

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

nech tam pojistky T když fungujou, vydrží lépe proudovou ránu při zapnutí, NC450 měl zemní kontakt GND ? nepamatuji se, možná pozdější série výrobků nežli ten můj

Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Trauma »

Blbě jsem to napsal teď tam jsou F ale můžu tam dát T *2thumbsup*

Měl takovej šroubek vedle audio drátu ale je možný že to někdo předělával protože ten gramofon má i diody a zapínání jinde než původně atd..

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

zemní svorka na zadním panelu NC450, to fakt vypadá na domácí bastl ale může se hodit když zesil či recívr ji má též (zpravidla má)

Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Trauma »

no já mám vlastně to A656 jako ty a u některých LP machinuju s korekcema někdy i dost zásadně jen málo desek má zvuk bez alespoň mírných zásahů OK, konkrétně jsou to první dvě desky a singly kapely Nena, tam je to bez chyby akorád to první album mi o proti digitálu přijde mírně zkreslený u konce kdy se přenoska přibližuje k středu. Těch desek mam víc vydání a dělají to zatím všechny, zkoušel jsem i různě štelovat přítlak a antiskating a moc to nepomohlo. (ale je mi jasný že nemůžu od těchto strojů asi nic moc čekat:) Myslím teda spíš tu Teslu

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jestli je to zkreslení blíže středu, je to spíše o geometrii, než o přítlaku a antiskatingu.

Odpovědět