Kde nakupujete LP ?

Kamenné obchody, bazary s CD a LP, e-shopy, prodejci
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde nakupujete LP ?

Příspěvek od pasul »

V Brně vím akorát v centru o Bontonu.Ale tam už jsem všechno vybral co šlo.Hlavně z Jazzu.Pár věcí tam je i na vinylu ovšem povětšinou rock.Ceny už tam jsou však vysoké.Jsou to nové kusy.Od té doby jsem tam párkrát byl a nic nového nepřibylo.Takže spíš náhoda.Ovšem určitě tam někde bude podobný krámek.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

tel.: 724243695 - adresa Brno Líšeň Martina Kříže 9 62800 BRNO paní Dana Kapounová - našel jsem na AUKRU.
Zítra s ním mám sraz za účelem zakoupit si nějaké LP. Pak dám referát, jak to dopadlo.

Mj., nezná ji někdo?

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Tak jak jsem slíbil,. podávám referát o návštěvě zmíněnéhoprodejce (inzerenta) LP + CD.
Jde o pohodového člověka, který se živí jinou činností, než je prodej LP a CD, ale nezastřel, že má kontakty z minulých let, co se jako distributor medií živil. A je to vidět doma.
Nabídka obsahuje řádově x tisíc LP a X tisíc CD, vše fyzicky doma u něho k prohlédnutí. Obě media jsou jak nová, tak použitá. Žánar je převážne rock, jazz. Neměl jsem sice moc času, ale strávil jsem u něho asi půlhodinku. To stačilo na to, abyc se dověděl, že není problém sehnat/objednat cokoliv. A to jak LP, tak CD.
Já jsem si zakoupil 3 LP (E.Clapton-Unplugged, německy 180gr výlisek, poté D.P. Machine head audiofilskou verzi 180gr a Rush - Feedback z r. 2004, o kterém jsem ani nevěděl, že něco takového bylo vydáno. Asi bylo, ale jen a pouze na LP, protože CD jsem kontroloval a mám všechna). Ceny jsou dle mého stejné jako u CD (320, 540 a 320), měl jsem možnost si vybrat kus z několka mimo DP, které je zapečetěné.
Během krátké doby se nabídka výrazně rozšíří o LP z USA, která jsou již nachystaná k vybalení z krabic a zařazení. Namátkou jsem měl v ruce nádherné audiofilské vydání Led Zeppelin PG s doprovodným velkým knihovým obalem, texty atd... Cena byla bohužel již vyšší - 2000CZK, ale nádhera. Zahlédnul jsem tam řadu věcí, která mě zaujala , od F.Zappy, DP, B.Sprongsteena, PF a mnoho dalšího, o kterém jsem si říkla, že bych je někdy v budoucnu chtěl mít doma.

A teĎ k testu LP, které jsem zakoupil - konkretně EC - Unplugged. Tímto LP jsem začal úmyslně, protože ho znám m notu po notě naprosto zpaměti a vím, co se kde "dějě".
LP je tzv. panenské, tzn. poprvé jsem měl v rukou něco, co ještě nikdo přede mnou nehobloval:-) Všicni víme, o čem je řeč.
Takže, naprosot propastný a nepopsatelný rozdíl v šumu a hluku prázdné drážky oproti sebelépe vyprané, ale straé desce, ryté před 20 lety na VM 2101 a uložené v prášivých papírových pytlích. (Ihned jsem desku přebalil do antistatického obalu - díky Pipisovi). Tak a teď zvuk proto CD. Ještě předešlu, že jsem měl za života několik CD playerů (Aiwa CD500, Denon1290, Sony 779ES, Pioneer PD91-mám dosud a nakones TEAC DV50-mám taktéž). Stučně, ještě NIKDY, slovy nikdy, jsem neslyšel tak úžasný zvuk z daného alba, jako nyní z LP, hraném, na myslím průměrném ,gramofonu a entry level preampu (gramo je Sanyo TP1000, Ortofon OMsuper30 a ProJect Phono box). Nejvíce mě dostal zvuk činelů. Tam je jasně možné definovat to, co mě vadí při poslechu jakéhokoliv CD a tím je nekovový,ale syntetický zvuk, naprosoto nereálný. Kdo zná, jak zní velký Paiste, když se uhodí na hrušku, ví, o čem je řeč. To je zvuk zvonu. ALe na cd se ztrácí jeho hluboký kmitočet, zní jen šustění. Tady, z LP, ne a já jen čuměl s hubou dokořán. Dále prokreslení kytar (akustické album je k tomu jako stvořené, protože zvuk kytar není przněn různou elektrickou cestoou). Prosotr jak LP tak předozadní. No, prostě, jsem opravdu velmi mile a hluboce překvapen, jak dokáže zahrát nová neoopotřebovaná černá deska, pokud je slušně nahraná. A to je, bohžel, další dosti podstatná podmínka, juak známo.

V noci jsem uvažoval, že asi na čas přestanu s nákupem CD, spíše si sženu nějaké orientační vypálená CD za účelem obeznámení se s tím, co neznám a pka se rozhodnu, zdali koupit LP. Samosebou, vím, že technické rezervy v HW mám - čili začínám sondovat situcai na trhu s MC přenoskami, MC phonopreampy a možná časem i lepší mechanikou, i když zatím mi nepřijde, že by Sanyo představovalo kritické místo, navíc po provedených úpravách a seřízeni díky zásahu Rowingově.

Tka závěrem, i já jsem nikdy nechtěl věřit, že zvuk P může být lepší, než zvuk CD. Dnes už to netvrdím a i když je z LP slyšet šum v pauzách, tak celkový hudení požitek mám větší z LPnež z CD. Uvidím, jak to bude u dalších LP, která si seženu. Dnes otestuji ty "párply, a pka sdělím další dojem.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Jsem rád, že Ortofon Super OM30 ukazuje, že umí :P
A ten tvůj gramec je opravdu pěkný kousek *thumbs up*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Díky za zajímavý zdroj LP.
Zdeny snad se ti povede před nákupem nové MC, alespoň rozhýbat tu OM30-ku.
Rowing jí moc nedal. Díky headschelu na Sanyu můžeš jednoduše ponechat "přímočarost" MM a současně rozlišení MC.
Velmi se mi líbí shrnutí:
Zdeny píše:Nejvíce mě dostal zvuk činelů. Tam je jasně možné definovat to, co mě vadí při poslechu jakéhokoliv CD a tím je nekovový,ale syntetický zvuk, naprosoto nereálný. Kdo zná, jak zní velký Paiste, když se uhodí na hrušku, ví, o čem je řeč. To je zvuk zvonu.
*thumbs up*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Ten Eric na 180g je fakt úžasný! *thumbs up* Kdyby se to dalo se synchronizovat s obrazem, to by byla potom paráda.

Jank máš velké štěstí, že můžeš mít ve svém blízkosti takovou zásobárnu. *palec* Já jen při návštěvách Prahy, nebo otravovat kolegu Pipíse, aby mi objednal v Německu.

Cartridgeman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cartridgeman »

Dalsi zdroj na kvalitne audiofilske nosice - klasika, jazz a new age jazz Biber Records - Friedemann, na http://www.iryson.com/cenniky.php, cennik IRYSON Music, skoro vsetky nosice v cenniku maju skladom CD, LP, SACD, DVD Audio.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

nové LP analogy ?
tak například...
Black Point music
Vítkova 13
186 00 Praha 8
Czech republic
tel./fax:(+420) 284 822 755

ZLATNICKÁ 6, PRAHA 1, tel.(+420) 224 815 332
- to je adresa naší kamenné prodejny. Co zde naleznete -
Hudbu na CD, LP, MC, knihy, časopisy, fanziny, trika, raritní CD a LP z domova i ze světa. Bazarová CD a LP, často velmi vzácná!

Zásilková služba:

obchod@blackpointmusic.cz
Tel: (+420) 284 822 755

ale je to Praha, trochu z ruky...
viz také:
http://www.blackpointmusic.cz/shop/hudb ... a1p7ah8ho0

Standa K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa K »

Možná už to tu bylo, nevím,

nové desky, včetně audiofilských, nakupuju taky hodně často v http://www.classic.cz/. Pokud je někdo z Prahy, pak je výhoda osobního odběru, skladem bývá velký výběr. Většinou jsou to audiofilské reedice od speakerscorner (klasika, jazz), nebo LP od orfea (klasika) a všiml jsem si, že bývají k mání i rockové nebo jazzové LP i z jiných labelů.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Já teď koupil asi 4 LP klasiky: 2 x Dubussy, Respighi a Beethoven od francouzkého labelu Harmonia Mundi po 40 kč, desky jako novy, hraji 2 x lepe jak vetsina Supraphonackych, bez sumu, bez lupancu - max cistota zvuku. *sunglases* Antikvariat v Praze na Jiříku.

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

Poprvé jsem viděl nabídku vynilů i v Levných knihách.
http://www.levneknihy.cz

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

kamelot píše:Poprvé jsem viděl nabídku vynilů i v Levných knihách.
no toto *2thumbsup* myslite že to budou mit i normalne na krame? :) Na toho Jacksona (Trihler) mam už policeno delsi dobu, snad to bude v gut kvalitét, jako aby to nebyl nejaky aušus :)

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

vintage píše:
kamelot píše:Poprvé jsem viděl nabídku vynilů i v Levných knihách.
no toto *2thumbsup* myslite že to budou mit i normalne na krame? :) Na toho Jacksona (Trihler) mam už policeno delsi dobu, snad to bude v gut kvalitét, jako aby to nebyl nejaky aušus :)

Byl jsem se podívat u nás v Liberci v jejich prodejně, ale o vynilech nevěděli nic. Stejné to bylo předloni když jsem kupoval u Levných knih SACD po 199,-Kč. Objednával jsem je na centrále v Praze a nechal poslat do Liberce na prodejnu. Neplatil jsem žádné dopravné. SMSku mi poslali, sacd z podpultu vyndali a poslechu mi popřáli.

Igor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igor »

Levné knihy

Pozor, je u toho komentář:
Ty desky mají dost špatnou pověst. Podle všeho jsou vyrobené víceméně přepisem z cd, tj. pro fanoušky vinylu to asi nebude to pravé.
Jsou dělané ze stejného průměrného masteru jako pro CD vydání 44.1Khz/16bit. Zásadní je, že originální nahrávky jsou analogové s vysokým rozlišením
(192Khz/24bit, 96KHz/24bit a 88.1Khz/16bit) a vydavatel, aby si ušetřil práci a peníze, tak se nepiplal s lepším masteringem pro LP. Naházel to všechno
ve stejné kvalitě na CD i LP. S ohledem na původní cenu docela podraz pro analogový zvuk.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Igor píše:Levné knihy

Pozor, je u toho komentář:
Ty desky mají dost špatnou pověst. Podle všeho jsou vyrobené víceméně přepisem z cd, tj. pro fanoušky vinylu to asi nebude to pravé.
Jsou dělané ze stejného průměrného masteru jako pro CD vydání 44.1Khz/16bit. Zásadní je, že originální nahrávky jsou analogové s vysokým rozlišením
(192Khz/24bit, 96KHz/24bit a 88.1Khz/16bit) a vydavatel, aby si ušetřil práci a peníze, tak se nepiplal s lepším masteringem pro LP. Naházel to všechno
ve stejné kvalitě na CD i LP. S ohledem na původní cenu docela podraz pro analogový zvuk.
no me by to ani nepřekvapilo, ale taky to muze byt jen "drb", zarazi me ta puvodni cena... a ted babo rad :?:

Odpovědět