Kde nakupujete LP ?
Kde nakupujete LP ?
Vážně přemýšlím nad vrácením se k LP. Otázkou ovšem zůstává nákup LP - a nemusí to být jen nákup nových, ale též použitých (second hand) . Protože si myslím, že toto téma bude zaujímat všechny, ozvěte se prosím se svými zkušenostmi z nákupu LP.
Re: Kde nakupujete LP ?
Dlouhou dobu chyběly v Ostravě LP s Bachem. Až ve středu mě pustili k lizu.
7 x Eterna s Lipským Bachovým Orchestrem, něco Suprafonu a i jiné baroko.
Moja si přála Neckáře pro děti a Renown má oblíbené album Exploduj, od Petry Janů.
7 x Eterna s Lipským Bachovým Orchestrem, něco Suprafonu a i jiné baroko.
Moja si přála Neckáře pro děti a Renown má oblíbené album Exploduj, od Petry Janů.
Kde konkretne ? Mesto, ulica ? Hlavne take zastrcene antikvariaty , kde sa daju celkom zaujimave kusky zohnat.
diky
diky
V Olomouci se dají LP koupit v antikvariátu na Palackého ulici. Je tam lékárna U Pottingea a vpravo od ní je antikvariát.
Z Horního náměstí od radnice je to asi 5 minut. Viz. následující mapka:

Doufám, že další tipy na antikvariáty v republice budou následovat, ať si uděláme malou databázi
Z Horního náměstí od radnice je to asi 5 minut. Viz. následující mapka:

Doufám, že další tipy na antikvariáty v republice budou následovat, ať si uděláme malou databázi

Antikvariát Olomouc - koupil jsem tam Louis Armstrong v Lucerně z roku 1968.
Příjemné překvapení bylo, že deska byla jak nová, nikdy nehrátá...
Stačilo jen vyprat a nový obal... 40 let stará...
Příjemné překvapení bylo, že deska byla jak nová, nikdy nehrátá...
Stačilo jen vyprat a nový obal... 40 let stará...

- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Nejraději u Pipísů
, tam to mám i s obsluhou! pak v Prazev bazárech, nebo přes nějaké internetové obchůdky.

Kdyžtak sem Filipe hoď adresy těch bazárků v Praze. Jak tam budu mít cestu tak bych se tam mrknul. Vím o jednom kousek od Václaváku.
V Praze se dají sehnat LP v mnoha různých prodejnách hudby(i Bontonland),antikvariátech,v hifistudích(např.Highend-Belgická,Ego-Bořivojova) a pod.
Největšími prodejci jsou (alespoň co já vím)
http://www.musicantiquariat.cz/main.php
http://www.cdkrakovska.com/
http://www.firmy.cz/detail/820528-alena ... ovice.html
Největšími prodejci jsou (alespoň co já vím)
http://www.musicantiquariat.cz/main.php
http://www.cdkrakovska.com/
http://www.firmy.cz/detail/820528-alena ... ovice.html
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Boxer tu udělal za mě.Rowing píše:Kdyžtak sem Filipe hoď adresy těch bazárků v Praze. Jak tam budu mít cestu tak bych se tam mrknul. Vím o jednom kousek od Václaváku.

Když jedu do Prahy, tak většinou je to bazar v Krakovské a na Nár. třídě. Dvě hodiny mi nestačí, většinou.
Dnes jsem tady v Olomouci:

Koupil nové LP Miles Davis - In A Silent Way původně z roku 1969
a Cohenovo první album z roku 1967 Songs of Leonard Cohen. Oboje od Columbie, samozřejmě pozdější reedice
Je to prodejna knih, ale je tam i regál s použitými či novými LP.

Koupil nové LP Miles Davis - In A Silent Way původně z roku 1969
a Cohenovo první album z roku 1967 Songs of Leonard Cohen. Oboje od Columbie, samozřejmě pozdější reedice

Je to prodejna knih, ale je tam i regál s použitými či novými LP.

Nejraději nakupuji na eBay, ale pouze Japan. Kupoval jsem také americké a evropké vydání, ale s kvalitou jsem nebyl vždy spokojen. Nakonec jsem je stejně vyměnil za japonské. Kupujte jen od Japonců, protože mezi níma není tolik podvodníků jako mezi ostatníma a hlavně je to z první ruky. Také to mají dobře zabalené, doprava je rychlá, cena poštovného je asi o 60 Kč dražšší než z Evropy.
V bazarech v Česku nekupuji, protože kvalita LP není většinou dobrá. I když na pohled je LP lesklé a bez škrábanců, většinou je záznam poškozen v drážkách, to zjistíte až doma. Není se co divit, protože jsou desky většinou hrané na nekvalitních gramofonech a přenoskách, často byly půjčované atd. Ale vyjímka může být.
V bazarech v Česku nekupuji, protože kvalita LP není většinou dobrá. I když na pohled je LP lesklé a bez škrábanců, většinou je záznam poškozen v drážkách, to zjistíte až doma. Není se co divit, protože jsou desky většinou hrané na nekvalitních gramofonech a přenoskách, často byly půjčované atd. Ale vyjímka může být.
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Pravda je ta, že se narazí na špatné desky a některé jsem i reklamoval, celkově mám bilanci v českých bazerech plusovou. Tak černě bych to zas neviděl.
Dnes jsem pánové jel do centra Ostravy a tak jsem si vzpomněl,že na kuřím rynku je jedna prodejna s LP.A opravdu.Stále to tam je.Jedna menší místnost spešl pro LP.Ovšem obrovské množství LP.Starší po 99-300kč.Vše vyprané.Nové už jsou samozřejmě drahší.Strávil jsem tam hodinu a nechal tam 5K českých.Uff.A to jsem prošel pouze od písmene K až po Z.U A až K stál nějaký trouba co vybíral hodinu a nakonec šel s jednou deskou.Naštěstí.Jinak bych tam nechal daleko víc.Příště.
Z nových kusů jsem našel i pár limitovaných věcí.Vše jsem pobral z věcí co mně zajímá.Ale jednu věc jsem si nemohl nechat ujít.Ve starších kouscích byl soundtrack k filmu Dirty Dancing(Hříšný tanec).A to bude masakr.Za 99kč se mi určitě povede dostat k poslechu i manželku.A pak už nic nebrání nákupu nového gramofonu.

Z nových kusů jsem našel i pár limitovaných věcí.Vše jsem pobral z věcí co mně zajímá.Ale jednu věc jsem si nemohl nechat ujít.Ve starších kouscích byl soundtrack k filmu Dirty Dancing(Hříšný tanec).A to bude masakr.Za 99kč se mi určitě povede dostat k poslechu i manželku.A pak už nic nebrání nákupu nového gramofonu.

Pasule to je naprosto genialni metoda - osobni zainteresovanost , to musim vyzkouset , stale mam doma dost gramodesek , ale zadny gramofon . Amazon - to bude to spravne reseni pro manzelku .Z nových kusů jsem našel i pár limitovaných věcí.Vše jsem pobral z věcí co mně zajímá.Ale jednu věc jsem si nemohl nechat ujít.Ve starších kouscích byl soundtrack k filmu Dirty Dancing(Hříšný tanec).A to bude masakr.Za 99kč se mi určitě povede dostat k poslechu i manželku.A pak už nic nebrání nákupu nového gramofonu....
o něčem v brně nevíte?