Bryston BDP-1

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odar

Re: Bryston BDP-1

Příspěvek od Odar »

Z PC prehravam par rokov, vzdy to budilo u hifistov obrovsku nedoveru. Nebolo to dostatocne hifi. Casy sa menia. To, co je v niektorych pristrojoch je naozaj na zamyslenie. Ale ked to ludia kupuju . . .

sekal

Příspěvek od sekal »

Neupozorňoval na toto již Hellboy, když sem ještě chodil ? Jaké byly reakce si ještě poměrně dobře pamatuji..
Jinak v USA resp. Kanadě lze ten přehrávač v přepočtu pořídit za cca 43.000,- Kč, což je ovšem stále dost...

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

...takže člověk prodělá jen pár desítek tisíc,když si pořídí hezkou krabičku *thumbs up*

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

Skoro dva roky jsem experimentoval s PC, Notebooky, Foobarem atd. a pouštěl digi signál přes USB do převodníku BDA 1. Zvažoval jsem různé převodníky od M2TECH USB/Spidif či USB/XLR od Musical fidelity s galvanickým oddělením spec. napajením atd.
Pak mně to přestalo bavit a scháněl jsem BDP 1 za dobrou cenu.
Před necelým rokem se podařilo, a když jsem to doma testoval, nelitoval jsem ani okamžik i když jsem si byl vědom že součástkově je to PC za třeba 3.tis. je udělané tak, že zvuk z toho leze opravdu fantastický.
Od té doby už CD nepoužívám.
Nechápu sice proč CD načtené na Flash pamět hraje lépe než CD hrané z přehravače požité jako transport, ale pří přepinání vstupu u převodníku je to jasné po minutě.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

MAR píše:Nechápu sice proč CD načtené na Flash pamět hraje lépe než CD hrané z přehravače požité jako transport, ale pří přepinání vstupu u převodníku je to jasné po minutě.
A neni to treba i tim, ze nehrajou 1:1, ale data nejak vylepsuji (upsampling nebo neco podobneho ?) U PC clovek vi co si tam treba ve foobaru zapne, ale tohle je cerna skrinka. (Nevim, jen mne to ted napadlo, neberte to prosim jako nejakou kritiku zmineneho pristroje)

MAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAR »

No stoprocentně to nevím, ale třeba upsampling a upravu signálu dělá převodník BDA na všech vstupech stejně alespon tak to píšou.
A z PC jsem se snažil dostat vždy co nejčistší data, bez ovlivnění zvukovkou. Většinou jsem vše odinstaloval.
BDA se samoinstaluje,jako externí zvukovka, tak aby si odebíral jen čistá data.
A BDP se dá zapojit jak do XLR tak do SPIDIF BNC/RCA.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

bh69 píše:... ale tohle je cerna skrinka...
Jenže tato černá skříňka je již od výrobce nastavena na zvukové optimum a to nejen z hlediska hardware, ale i software. S popisovanými problémy jsem zápolil celé roky a nezbylo nic jiného než postavit speciál PC pro audio.
Snaha aby PC dělalo a umělo vše, není a nebude cestou k vynikajícímu zvuku, i něco (na první pohled tak jednoduchého) jako skloubit věrný zvuk s obrazem (typ HTPC = vše v jednom) vede jen a jen ke zklamání. Prostě tudy cesta nevede, ve výsledku to hraje (někdy) dobře, ale nikdy špičkově (z hlediska zvuku).

Poznámka: Při dnešních cenách hardware není problém mít doma i 3 PC - jeden hudební speciál, druhé na video a třetí na vše ostatní co nemá s věrným zvukem a obrazem nic společného. Od špičkového CD přehrávače také nechceme aby se mu na displeji přepínaly fotky z dovolené a stejně tak nechceme od Blu-Ray přehrávače aby jsme s ním mohli surfovat po internetu či počítat matematické výpočty.
Horší je to s doladěním a vyladěním. Složit PC dnes umím i já. Doladit a vyladit bylo pro mne španělskou vesnicí a nepochopitelným přáním pro 99,999 % pracovníků IT branže které jsem oslovil: Proč něco dělat když to něco hraje a i zobrazuje ?

Odar

Příspěvek od Odar »

Mohol by si to sirsie rozviest? Pripadne k tomu zalozit temu?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To není problém, připravuji - jediným problémem je čas.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Zasadnim problemem PC pro audio asi neni zelezo ale SW, zejmena operacni system. Windowsy proste nejsou staveny na provoz v real-time rezimu. I kdyz se nastavi aplikaci maximalni priorita, porad neni zaruceno, ze v jejim behu nebudou vypadky. Asi se to da resit tak, ze PC musi byt maximalne "vycistene" od vsech nezadoucich aplikacich, aby nebezelo pokuid mozno nic jineho nez prehravac, ale 100% zaruka tam neni ...

Asynchronni USB (s dostatecnym) bufferem by tenhle problem mohlo z velke casti eliminovat, ale nevim jak to v realnych implementacich DAC funguje nebo nefunguje.

Odar

Příspěvek od Odar »

Aleska --> Tesim sa. Kazda inspiracia je vitana.

bh69 --> Pouzival som XP 32 bit, teraz Win7 32 bit. S vypadkami zvuku (vysokou latenciou) som nikdy nemal problem a ani nemam. Kedysi som pouzival Foobar2000, teraz pouzivam J River Media Center. Na filmy XMBC (zvuk cez WASAPI).

Vypadky najcastejsie sposobuje sietova komunikacia (hlavne wifi zvykne robit peknu paseku) a obsluha zariadeni cez USB (preto prehravanie z externych HDD nemam v oblube). Vsetko je to hlavne o tom, ako su napisane ovladace k jednotlivym zariadeniam. Ultimatne riesenia (ako napr. nastavenie zeleza odporucane od cPlay) preto stavaju na tom, co najviac veci v systeme povypinat, aby nedochadzalo pri prehravani hudby ku konfliktom s inymi zariadeniami. Ak problem s vypadkami nemas (alebo ti jednoducho staci nastavit na zvukovej karte vacsi buffer), tak nevidim dovod, k tak specificky riesenemu prehravaniu, ako je napr. cPlay + ich navrh nastavenia zeleza. Hlavne pozadujem aky-taky konfort obsluhy, co cPlay (zatial) zial nema. Keby to bolo schopne bezat ako server s podporou ovladania cez iOS / Android zariadenie, tak to mam uz davno rozchodene.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Odar píše: ... aby nedochadzalo pri prehravani hudby ku konfliktom s inymi zariadeniami. Ak problem s vypadkami nemas (alebo ti jednoducho staci nastavit na zvukovej karte vacsi buffer) ....
V jednoduchosti je sice síla, ale takto jednoduše to nefunguje *headbang*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Aleska píše:
Odar píše: ... aby nedochadzalo pri prehravani hudby ku konfliktom s inymi zariadeniami. Ak problem s vypadkami nemas (alebo ti jednoducho staci nastavit na zvukovej karte vacsi buffer) ....
V jednoduchosti je sice síla, ale takto jednoduše to nefunguje *headbang*
rozhodne ne, hlavne pokud vubec kartu nepouzivas :-) (USB DAC)

Odar

Příspěvek od Odar »

U USB DAC je to o tom, ako su napisane ovladace. S buffrom som na svojej zvukovej karte sachoval hore-dolu. Aj s Foobar2000 (WASAPI), aj s J River (WASAPI Event Style). Rozdiel vo zvuku som nezaznamenal. Tak isto som skusal cPlay, ale nenasiel som jediny dovod, preco ho zacat pouzivat. Bud to moj system uz nerozlisuje, alebo to nerozlisuju moje usi.

Tu som uz ale OT. Tesim sa na skusenosti Alesky.

Odpovědět