CASEA SIRIUS

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Cormack
Kontaktovat uživatele:

Re: CASEA SIRIUS

Příspěvek od Cormack »

No co? Přece modul Sirius II. Bylo mi doporučeno jej posuzovat až po určité době (50 hodin - 1 týden provozu minimál.)

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo22 »

predpokladam ze ziadna zmena nenastane akurat budes uz na ten zvuk nauceny, ale zahorovanie pridavnych modulov je v celku zaujimave *hura*

Martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Cormack píše:Ahoj,
od minulého čtvrtka mám doma modifikovaný CD-player. Počkám na "zahoření" a příští týden to tu zveřejním. Už teď je ale jasné, že ta investice se setsakra vyplatí!!!
Zatím.
C.
Ahoj, a co máš za přehrávač.

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

DENON 755AR

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Prosím o kontakt na někoho kdo má player se SIRIUS II. modulem v Praze nebo středočeském kraji. Dík.

Jazzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jazzik »

Sirius si s úspěchěm razí cestu do všech končin republiky. Nedávno jsem měl návštěvu ze severních Čech. Byl přivezen Sony XA 50 ES. Byl už tuněný, měl implementován modul hodin od Tent Labs a modul analogového výstupu ZAP- FILTER 2 včetně zdrojů. Samozřejmě taky vyměněn pevný síťový přívod za panelový konektor pro napojení pořádného síťového kabelu, který má také vliv na zvuk. Byl jsem sám zvědavý, jak Sony 5 se Siriem II obstojí. Jak vše dopadlo? Majitel 50 ji nechal zde na Moravě a v současnosti si už užívá Siria II.
Novinka u Casei je ta, že nabízí nový CAMBRIDGE AUDIO AZUR 340C se Siriem II včetně 2 leté záruky na celý přístroj. Cena 20 000,- přístroj je možno poslechnout v Havířově. Více www.casea.eu. Myslím, že za ty peníze se nedá koupit nic lepšího i v podstatně vyšší cenové kategorii. Těším se na srovnání se Sony 5, abych porovnal vliv mechanik na celkový zvukový projev.

boxer

Příspěvek od boxer »

Byl přivezen Sony XA 50 ES.Majitel 50 ji nechal zde na Moravě .

Tak a už nám nebude podstrkována jako to nej?

Martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ahoj, tak jak hraje ta Sony XA 50 ES s modulem SIRIUS II ? Já jsem před týdnem koupil tento přístroj bez SIRIA , ale s menším domáckým vylepšením (např. síťový kabel SUPRA LORAD 2.5, zlatá pojistka, vyměněné některé kondenzátory-bohužel tomu nerozumím, takže nevím jaké. Nové cinch konektory). Měl jsem možnost porovnat ho se starším bráškou Sony XA 5 ES a proti němu hraje moje 50-ka příjemněji, 5-ka je hodně ostrá ve výškách. A protože moje Infinity kappa 8.2i hrají taky poněkud ostřeji tak to s 5-kou už tahalo za uši. Třeba se až něco našetřím rozhodnu zavést mou 50-ku panu Vránovi.

jcaesar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcaesar »

No Sony XA50ES s implementací CASEA SIRIUS II hraje skvěle. Ty domácké vylepšení je posun pouze o malé kousky.Myslím, že se musí hledat v hodně vysokých cenových hladinách odpovídající alternativa. S neupravenými Sony to nemá nic společného, zvuk je o několik koňských délek napřed. Myslím, že pro mnohé ve formátu CD opravdová konečná.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

jcaesar píše:No Sony XA50ES s implementací CASEA SIRIUS II hraje skvěle. Ty domácké vylepšení je posun pouze o malé kousky.Myslím, že se musí hledat v hodně vysokých cenových hladinách odpovídající alternativa. S neupravenými Sony to nemá nic společného, zvuk je o několik koňských délek napřed. Myslím, že pro mnohé ve formátu CD opravdová konečná.
rad sa zucastnim slepeho testu neupravenej a upravenej verzie prehravaca, potom sa samozrejme mozme bavit o konecnej...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jeden z těchto přehrávačů Sony a tuším, že to bylo něco se 7 (707? Nevím jestli vůbec takový model existuje! Snad to nemotám.) v názvu a ten Sirius uvnitř nebyl daleko od mého Emm Labs. Za ty peníze je to naprosto vynikající záležitost. Kdo nemá chechtáky určitě běžte do toho. Vynikající upgrade. *thumbs up*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Předpokládám, že ty, Pašule, si se nechal také přesvědčit, ne? *2thumbsup*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jako že si to nechám nacpat do svého převodníku? No panečku. To by byl mazec. :mrgreen: Je sice pravda, že mám dva, ale takové věci já opravdu nepotřebuju dělat. Přijde mi to jako zhovadilost, nechat si vrtat do přístroje jako ML nebo Emm Labs. U nějakého Vincenta nebo Marantz a podobné přístroje to ještě chápu. Radši bych to prodal a koupil lepší přístroj. Ovšem to už jaksi není dost možné. Nebo lépe řečeno nic lepšího jsem ještě neslyšel.

A jak moc dobře víš, gramofon je na spadnutí a pak všechny ty digitální krámy vyhážu ven. :lol: ;)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

No jo, to by mohla být pecka Pašule!
Držím palce ať se to někde cestou nepos.re!
:)

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Zkušenosti s modifikací Sírius II CD přehrávače Denon DCD-755

Než začnu, ….

Na prvním místě bych chtěl poděkovat panu Vránovi za jeho ochotu a vstřícnost, kterou mi projevil, při řešení na první pohled nečekanému problému:

Byl jsem vlastníkem DVD přehrávače Pioneer DV 757Ai, který jsem si chtěl modifikovat. Bohužel se při tom vyskytla „malá“ komplikace: prostor byl příliš napěchován komponenty a tak nebylo fyzicky kam umístit modul Sírius II. Je to věc, kterou nečekáte. Pan Vrána mi ochotně nabídl alternativu: CD přehrávač Denon DCD755 (který měl dostatek prostoru, viz. http://www.casea.eu/denondcd755/dcd755.htm).

K věci, …..

Doma jsem zmíněný přehrávač zapojil ke „zbytku“ své aparatury:
- AV receiver Marantz SR-14
- repro Heco 700 (kabely Dynavox)
- sluchátka Beyerdynamic DT990Pro

Přehrávač jsem zapojil tak, abych mohl poslouchat Sírius přes analogový výstup a „nemodifikovanou“ složku přes optický výstup jako kontrolu.

Poslouchal jsem více než 100 CD s hudbou všech žánrů (od klasiky po metal) a přitom jsem stejné CD pouštěl přes bedny a poté do uší. Zabralo to poněkud více času, než jsem předpokládal a proto jsem se dostal ke slíbenému povídání až po měsíci poslouchání. Navíc, nejsem hifista profík, jako Vy tady, a tak bude moje vyjádření trošku „amatérské“:

Kvalita nahrávek
Nebudu objevovat Ameriku, ale stojí zato připomenout, že kvalita nahrávek je nejdůležitější proměnná při hodnocení.

Hudba obecně
První, co je slyšet je horizontální rozdělení zvukové scény do jednotlivých nástrojů. Každý má své místo a je zřetelněji slyšet (samozřejmě jak ve které nahrávce). Hudba zní kultivovaněji a jemněji – nic se zbytečně nevystrkuje ven. Vyznějí nástroje, které jsou oproti dominantním (buben, basovka, atd) v pozadí. I ve starých mononahrávkách (Bratři Everlyové, Small Faces, Beach Boys) je ona oddělenost nástrojů patrná.

Vážná hudba
Tady jsem prubnul SACD - Daphnis &Amp; Chloe Suite - Ravel M.
Původní zněla málo výškově a tlumeně. Sírius ji vyčistil a projasnil, objevily se dosud neslyšitelné zvuky a hrající nástroje se jakoby přiblížily k posluchači (zejména ve sluchátkách). Ozvěna tympánů byla ostrá a ohraničená.

Oldies, Rock and Pop
Projel jsem si téměř kompletní CD sbírku Beatles, Rolling Stones, Small Faces, Abby, Bee Gees, atd.

Výšky – to je první, na co člověk narazí. Výšky jsou průzračně zvonivé, ale kultivované. Zbytečně nevyčnívaly. Překvapily mne na relativně starých nahrávkách – činely, „cinkátka“ - zněly na Siriu neopomenutelně a jasně bez zkreslení (viz. London town - Paul McCartney). Objevily se na místech, kde je člověk málo nebo vůbec slyšel, třeba jemné činely ve When I´m sixty four (od Beatles), cinkání v refrénu Ruby Tuesday nebo žestě v Out of time – novější verzi (Rolling Stones) jsem slyšel tak, jakoby hrály ve skutečnosti přede mnou. Neměl jsem pocit, že by byly sykavky intenzivnější.
Bez Siria byly výšky trošku rozmazané, neostré a surové a bylo jich podstatně méně.

Středy – byly nejlépe hodnotitelé na hlase zpěváků. Jejich hlas se projasnil a jakoby dostal do popředí, oddělil se od zbytku zvukové kulisy. U českých zpěváků (Vondráčková, Gott, Bobek, Novák) byla jednotlivá slova nezkreslená a pěkně vyslovovaná. Stejně tak se neztrácely konce slov anglicky zpívajících interpretů, jak někdy bývá zvykem.
Bez Siria byly středy-hlasy se sykavkami a surověji znějící.

Basy – zde bylo změn pozorováno relativně méně než je výše uvedeno. Bubny zněly ostře ohraničeně a pevně (Cranberries – Dreams). Taková ta indická či orientální muzika (bubínky tabla, aj) měla zřetelnější dynamiku.
Basová kytara jak kde: někde jsem měl pocit, že byly basy slyšet méně intenzívně a v pozadí. Ale projíždějící auto v Magical Mystery Tour (Beatles) znělo velmi realisticky.
Bez Siria zněly basy mohutněji a jakoby surověji.

Zápory Siria
Pro někoho skutečnost, že má Sírius pouze analogový výstup (nejde na něm CD-DTS).
Zvukově jsem neslyšel nic negativního.
Jenom spíš taková perlička: ať jsem napínal uši jak jsem mohl, u jedné skladby jsem mezi Siriem a originálem neslyšel žádný rozdíl: Sgt. Pepper´s lonely .. (Beatles).

Vyplatí se, modifikovat?
Starší nebo méně kvalitní DVD či CD přehrávače jednoznačně ANO. Pokud mohu soudit dle svých nehifistických uší, tak ta investice má určitě návratnost ve snadno zachytitelném zvýšení kvality hudby. Myslím si, že částka, kterou člověk vynaloží, není nikterak vysoká vzhledem k přínosu. Ale je to relativní: pro někoho stovka jako tisícovka a naopak.
Bylo by zajímavé propojit můj modifikovaný přehrávač digitálně přes cenově blízký DacMagic od Cambridge a přepínat mezi ním a Siriem.

U novějších kvalitních přehrávačů se nemohu relevantně vyjádřit – neslyšel jsem jejich porovnání.

To je snad všechno. Nějaké dotazy?

Odpovědět