CASEA SIRIUS

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Cruiser
Kontaktovat uživatele:

CASEA SIRIUS

Příspěvek od Cruiser »

Zdravím všechny, kdo měl možnost se setkat s tímto modulem v jakémkoliv CD playeru a nebo je jeho majitelem, rád si počtu jakékoliv postřehy. Děkuji

Jazzik
Kontaktovat uživatele:

Re: CASEA SIRIUS

Příspěvek od Jazzik »

Když jsem měl možnost porovnat zvuk vedle sebe postavených přístrojů Sony XA5 ES, jedním originálem a druhým s modulem Sirius nebylo v celku co řešit. Přirozenost, neutralita, čistota projevu všech nahrávek, absence známek zkreslení, podaný lidský hlas, množství detailů dříve nepostřehutelných. Prostě zcela nový přehrávač, postavený o třídu výš. Po několika měsíčním soužití se Siriem naprostá spokojenost. Můj další přehrávač NAD 500 je proti tomu nezajímavý. Měl jsem možnost porovnat Siria v jiných sestavách a s přehrávači překračující 100 tis. hranici.
První z nich byl Teac Esoteric DV 50S. U Esotericu nebyl rozdíl v množství detailů, ale v celkovém projevu, který byl lehký, čistý, hlas Zuzany Lapčíkové byl krásně přirozený. Prostě reference.
V druhém systému s cenou přehrávače stejnou jako Esoteric, značku raději nebudu uvádět, mi zněl Sirius přirozeněji než konkurent u kterého se mi nelíbily příliš prezentní výšky.
Takže závěr. Mít přebytečných 150 tis. jdu do Esotericu. V kategorii od 50-100 tis. je o čem uvažovat, a Sirius je elegantním řešení.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ja si tipnu o jaký stroj šlo.Audionet?

Cruiser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cruiser »

No a bude se sirius chovat i v CD playeru za 10-12tisíc ve stejné kategori 50-100tis? Mám CD Denon 755 a pořád uvažuji o tuningu, tak by mě zajímalo zda to má cenu a nebo jestli si mám koupit k Primare I21 stejné CD Primare 21? Myslíte že ho Denon se Siriusem přehraje??? :roll:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Na tohleto přece nemůžeš čekat odpověď.Tohleto si musíš ověřit sám.Mněl jsem doma jedno odpoledne nějaký Sony s tímto modulem Sirius.Když to porovnávám s mým BelCanto PL2 tak u některých nahrávek to bylo ostřejší.Ovšem jinak bylo vše OK.Neslyšel jsem žádný problém.U některých nehrávek se mi zdál Sony dokonce vhodnější do mého aparátu.Bylo to vše posazeno výš.Ovšem já potřebuji SACD.Tam je vše jinak.

Jednoznačně bych tenhle modul doporučil.Za ty prachy je to zadarmo a věřím ,že spousty přehrávačů nakopne úplně do jiné kategorie.

Jazzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jazzik »

Jak už jsem zde psal minulý rok, byl do mého přehrávače Sony XA5ES implementován Sirius.
Po nedávném rozhovoru s panem Vránou, který mě seznámil s novou vylepšenou verzí Siria, jsem
neváhal a předal mu přehrávač k úpravě na aktuální verzi.
Po provedení úpravy jsme domluvili porovnání nového Siria se Zbyňkovým TEAC ESOTERIC 50S.
Strarší verzi jsme srovnávali s tímto skvělým přehrávačem a zvukově mu nestačil. Pro objektivitu
byly oba přehrávače zapojeny stejným signálovým kabelem.
Začali jsme nejprve s poslechem ESOTERICU, SONY byl celý promrzlý a chvíli trvá než se víc jak
13 kg železa zahřeje. Poslouchali jsme zhruba 2 hod.
Ukázalo se, že ESOTERIC má objemnější basy, ale jaksi méně rychlé a přesné. Sirius byl přesnější
a zvuk více přirozený, klidný a přitom detailnější. Prostě je to neuvěřitelné, ale Sirius II. ESOTERICA
přehrál. Toto nikdo z nás nečekal. Byl to šok přerůstající v nadšení a gratulaci panu Vránovi za
skvělý produkt.
Je fantastické, že se nabízí toto řešení pro lidi, kteří nechtějí nebo nemůžou dávat za refenční
cd přehrávač statisíce. S modulem Sirius se zabudovaným do jejich staršího přehrávače se dostanou ke
kýžené referenci za zlomek ceny, kterou by platili za nový, stejně dobře hrající přehrávač.

Obrázek Obrázek Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Tiez by ma zaujimalo, kolko stoji Sirius II. Rozhodne by som si zohnal netunenu a tunenu XA20ku, bolo by zaujimave urobit slepy test, uz davno som neinvestoval ziadne peniaze do masiniek....
Otazka je ci to ma vobec pre XA20ES cenu =)...ako hovori moj otec z prdu Chanel No.5 neurobis...

PS: ta nalepka je fakt strasna.....

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

:) Na nálepku se vys...Když o poslední verzi Siria prohlásil jeden nejmenovaný posluchač,že už to konečně hraje a je to ono,tak Jemu věřím a už se těším na vhodnou příležitost k poslechu. *thumbs up*
Přes řeku do stínu stromů.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

korys píše::) Na nálepku se vys...Když o poslední verzi Siria prohlásil jeden nejmenovaný posluchač,že už to konečně hraje a je to ono,tak Jemu věřím a už se těším na vhodnou příležitost k poslechu. *thumbs up*
Tak aspon prezrad aky CDP si dal "tunit" :)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Maje sám doma Teac DV50, jsem žádostiv výsledku:-) Aby se pak v inzerci nepotkaly dvě DV50 za babku :-)

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Pořád ,ale nevidím cenu,kolik by tato úprava stála. Co je to zlomek ceny? U někoho 2000kč u někoho 10x tolik. Aby potom nedošlo k tomu ,že si to někdo nechá udělat do cd přehravače v ceně 2000kč a zjistí že to hraje stejně jak před úpravou a vyhodí za Sirius II hříšné peníze. ;)

Jazzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jazzik »

Poslechu Siria II jsme se zůčastnili celkem 4, přijel i pan Vrána, ať sám poslechne a ohodnotí svůj produkt. Všichni jsme došli ke stejnému názoru, žádné rozepře nebyly. Pokud by Zbyňek nesouhlasil, nic bych tu nedával. Mám úctu k hostiteli. Jinak ESOTERIC verze S je skvělý přehrávač, nic není třeba prodávat, SACD a DVD je z něho zážitek. V loni jsem zaplatil za Siria 12 000. Při dnešním kurzu koruny nevím, je třeba kontaktovat Caseu. Sirius je samostatný modul, z každého přehrávače rázem udělá skvělý stroj.

Martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Ahojte, s potěšením si tady čtu o tom jak skvěle funguje modul Sirius II. Už nějakou dobu přemýšlím co si koupím za přehrávač a protože mám zesilovač Sony TA-FA 7 ES tak jsem samozřejmě začal myslet na nějakého Sonyho okolo 15-ti tisíc. Po nekonečném hledání po netu jsem se dostal až na stránky firmy Casea a musím napsat, že ten tuning se mi vážně líbí. Tak jsem volal Panu Vránovi a ten mi řekl, že budou brzy nabízet nové cd přehrávače Cambridge Audio 340c s modulem Sirius II zhruba za 18 000kč a že by měl hrát na úrovni playerů v ceně 60 000kč. Co si o tom myslíte vy? Je Sirius opravdu tak dobrý? Jestli jo tak do toho půjdu. Zatím se mějte fajn nazdárek.

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Ahoj,
od minulého čtvrtka mám doma modifikovaný CD-player. Počkám na "zahoření" a příští týden to tu zveřejním. Už teď je ale jasné, že ta investice se setsakra vyplatí!!!
Zatím.
C.

mafo22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafo22 »

to Cormack

Co by sa tam malo akoze zahoriet :))

Odpovědět