Denon DCD-1700NE - motor
Re: Denon DCD-1700NE - motor
Zdravím,mám denona dcd 2500ne a absolutní ticho,preventivně pod komponenty dávám obkladový korek.
No to už je také jiná liga...
Zkus pod nožky silnější filc a nahoru nějakou hezkou zátěž. Nějakou encyklopedii. Až budeš mít čas a chuť.
Netřeba tady blbnout s nějakými podložkami, kamkoliv. Je to technická vlastnost tohoto přístroje a této cenové kategorie, na kterou má vliv kvalita a uložení pohonu.
Máš dvě možnosti: buď jdi o třídu, či dvě výše s CD/SACD Playerem a tam to nebude, nebo si zvykni.
Máš dvě možnosti: buď jdi o třídu, či dvě výše s CD/SACD Playerem a tam to nebude, nebo si zvykni.
V Praze v hifistore
https://www.hifistore.cz/prislusenstvi-ka23.html

Zkusil bych to nejdřívě zkušebně posadit na nějakou gumu nebo molitan,jestli to bude mít vliv
https://www.hifistore.cz/prislusenstvi-ka23.html

Zkusil bych to nejdřívě zkušebně posadit na nějakou gumu nebo molitan,jestli to bude mít vliv
Oldear: však já už nic řešit nebudu, šlo mi jen o to, jestli to není HW chyba, vlastnost neřeším. Jak jsem psal mám ho půl roku, jen jsem se konečně zeptal, nic více v tom není a souhlasím s tím co píšeš. Vlastnost mně nezajímá, vada ano a tady je to tedy v pohodě.
Tomáši, já na to zatím prdím, vyloučil jsem vadu a to byl princip mé otázky, ale děkuji, možná je využiju jindy. Díky.
Já jen,že si můžeš hrát,kdo si hraje,nezlobí

často v přehrávačích "zlobí" ten vrchní clamp, který se magneticky zafixuje po vložení disku na spodní talíř - hřídel motoru otáčení nosiče. Např. v C.E.C. CD3100 dělá při sundaném plechovém krytu přístroje (a při rotaci nosiče) značný hluk a vibrace. Bohužel s tím nejde skoro nic udělat.
Děkuji za věcnou odpověď a vysvětlení. Bohužel jsem nerozuměl ani slovo. Moje vinaMPK píše: ↑15 črc 2024 14:37často v přehrávačích "zlobí" ten vrchní clamp, který se magneticky zafixuje po vložení disku na spodní talíř - hřídel motoru otáčení nosiče. Např. v C.E.C. CD3100 dělá při sundaném plechovém krytu přístroje (a při rotaci nosiče) značný hluk a vibrace. Bohužel s tím nejde skoro nic udělat.

Kamarádi a přátelé rozhodl jsem se po 6 měsících na tento jev zvyknout. Nevybavím si přesně typ, ale mám pocit, že jsem slyšel i Marantz 6007 (má ho odemě synovec, takže si ho poslechnu, až dorazí z dovolené) a u Denon 900 určitě, prostě ještě nějaký CD přehrávač co jsem měl, měl stejnou vlastnost. Asi je to dáno cenou. Prdím na to, už to nechám být.
Všem děkuji za odpovědi a přeji hezký den.
Všem děkuji za odpovědi a přeji hezký den.
Taky mám mraky CD, ale od doby kdy hudbu pouštím z počítače ( bud z disku nebo z aplikace spotify - vystačí mi i ta neplacená verze) pracuji na počítači a zároveň si při tom vybírám co si pustím a nemusím vstávat a měnit CD a dokonce i hlasitost, tak jsem CD již odložil a nepoužívám. Jen takový tip třeba do budoucna. Investice je přitom velmi malá.
https://www.alza.cz/wiim-pro-d7966803.htm
https://www.alza.cz/wiim-pro-d7966803.htm
Ty lenochu...
Já mám v CD i přidanou hodnotu a to je rozbalování, čichání, čtení bookletů a další informace o CD + další úchylky.
Když to nemám a koupím FLAC, jako bych ho neměl. Na desku jsem už línej i já a vadí mi hřebík, který v ní rýpe.
Podívám se určitě, už se řešil zde, nebo jinde na fóru a je kladně hodnocený. Než streaming, radši USB a haldu FLACů.

Lemon: Ne každej si vystačí sotva s průměrností a ne každej je až tak línej, že je mu zatěžko i vzít do ruky ovladač a zmáčknout tlačítko, nebo pootočit kolečkem volume, když chce změnit hlasitost. Jsme na hififóru a, světe div se, někteří hifisti chtějí posluchat hudbu kvalitně. Taky jsem zkoušel hrát z PC a již jsem ho odložil a nepoužívám. To jen takový tip třeba do budoucna.
A pokud chceš poslouchat hudbu z PC/streameru kvalitně, tak to v žádným případě není velmi malá investice, přesně naopak, vyjde to výrazně dráž než když se hifista vydá cestou (SA)CD přehrávače.
A pokud chceš poslouchat hudbu z PC/streameru kvalitně, tak to v žádným případě není velmi malá investice, přesně naopak, vyjde to výrazně dráž než když se hifista vydá cestou (SA)CD přehrávače.