Denon DCD-1700NE - motor

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
hornet52
Kontaktovat uživatele:

Re: Denon DCD-1700NE - motor

Příspěvek od hornet52 »

Zdravím,mám denona dcd 2500ne a absolutní ticho,preventivně pod komponenty dávám obkladový korek.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

No to už je také jiná liga...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Zkus pod nožky silnější filc a nahoru nějakou hezkou zátěž. Nějakou encyklopedii. Až budeš mít čas a chuť.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Netřeba tady blbnout s nějakými podložkami, kamkoliv. Je to technická vlastnost tohoto přístroje a této cenové kategorie, na kterou má vliv kvalita a uložení pohonu.
Máš dvě možnosti: buď jdi o třídu, či dvě výše s CD/SACD Playerem a tam to nebude, nebo si zvykni.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

V Praze v hifistore
https://www.hifistore.cz/prislusenstvi-ka23.html
Obrázek
Zkusil bych to nejdřívě zkušebně posadit na nějakou gumu nebo molitan,jestli to bude mít vliv

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Oldear: však já už nic řešit nebudu, šlo mi jen o to, jestli to není HW chyba, vlastnost neřeším. Jak jsem psal mám ho půl roku, jen jsem se konečně zeptal, nic více v tom není a souhlasím s tím co píšeš. Vlastnost mně nezajímá, vada ano a tady je to tedy v pohodě.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Tomáši, já na to zatím prdím, vyloučil jsem vadu a to byl princip mé otázky, ale děkuji, možná je využiju jindy. Díky.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Já jen,že si můžeš hrát,kdo si hraje,nezlobí :D :D :D

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

často v přehrávačích "zlobí" ten vrchní clamp, který se magneticky zafixuje po vložení disku na spodní talíř - hřídel motoru otáčení nosiče. Např. v C.E.C. CD3100 dělá při sundaném plechovém krytu přístroje (a při rotaci nosiče) značný hluk a vibrace. Bohužel s tím nejde skoro nic udělat.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Tomáš píše:
15 črc 2024 13:20
Já jen,že si můžeš hrát,kdo si hraje,nezlobí :D :D :D
To máš svatou pravdu, ale hudba není můj jediný koníček. Mám ještě smartfouny a SW, na notebooku. 😆

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

MPK píše:
15 črc 2024 14:37
často v přehrávačích "zlobí" ten vrchní clamp, který se magneticky zafixuje po vložení disku na spodní talíř - hřídel motoru otáčení nosiče. Např. v C.E.C. CD3100 dělá při sundaném plechovém krytu přístroje (a při rotaci nosiče) značný hluk a vibrace. Bohužel s tím nejde skoro nic udělat.
Děkuji za věcnou odpověď a vysvětlení. Bohužel jsem nerozuměl ani slovo. Moje vina :-) Snad jen to, že se to děje...:-)

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Kamarádi a přátelé rozhodl jsem se po 6 měsících na tento jev zvyknout. Nevybavím si přesně typ, ale mám pocit, že jsem slyšel i Marantz 6007 (má ho odemě synovec, takže si ho poslechnu, až dorazí z dovolené) a u Denon 900 určitě, prostě ještě nějaký CD přehrávač co jsem měl, měl stejnou vlastnost. Asi je to dáno cenou. Prdím na to, už to nechám být.

Všem děkuji za odpovědi a přeji hezký den.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Taky mám mraky CD, ale od doby kdy hudbu pouštím z počítače ( bud z disku nebo z aplikace spotify - vystačí mi i ta neplacená verze) pracuji na počítači a zároveň si při tom vybírám co si pustím a nemusím vstávat a měnit CD a dokonce i hlasitost, tak jsem CD již odložil a nepoužívám. Jen takový tip třeba do budoucna. Investice je přitom velmi malá.
https://www.alza.cz/wiim-pro-d7966803.htm

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Ty lenochu...:-) Já mám v CD i přidanou hodnotu a to je rozbalování, čichání, čtení bookletů a další informace o CD + další úchylky. :-) Když to nemám a koupím FLAC, jako bych ho neměl. Na desku jsem už línej i já a vadí mi hřebík, který v ní rýpe. :-) Podívám se určitě, už se řešil zde, nebo jinde na fóru a je kladně hodnocený. Než streaming, radši USB a haldu FLACů.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Lemon: Ne každej si vystačí sotva s průměrností a ne každej je až tak línej, že je mu zatěžko i vzít do ruky ovladač a zmáčknout tlačítko, nebo pootočit kolečkem volume, když chce změnit hlasitost. Jsme na hififóru a, světe div se, někteří hifisti chtějí posluchat hudbu kvalitně. Taky jsem zkoušel hrát z PC a již jsem ho odložil a nepoužívám. To jen takový tip třeba do budoucna.
A pokud chceš poslouchat hudbu z PC/streameru kvalitně, tak to v žádným případě není velmi malá investice, přesně naopak, vyjde to výrazně dráž než když se hifista vydá cestou (SA)CD přehrávače.

Odpovědět