Denon DCD-1700NE - motor

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Denon DCD-1700NE - motor

Příspěvek od pbaudis »

Lidi nechci nějak blbnout a doufám, že nebudu předmětem nějakých posměšků, ale mám jednu otázku k CD přehrávačům obecně. Vlastním Denon DCD-1700NE a když je ticho mezi skladbami, slyším běžet motorek. Při hudbě pohoda, ale v klidu je slyšet. CD přehrávač mám 2 metry skoro ve výšce reproduktorů, na pevném stolku. Nevím proč teď, mám ho od ledna 2024 a takhle ho slyším od zakoupení, ale dnes jsem se odvážil napsat to mezi Vás. Je to normální, že je slyšet v klidu běžící motorek? Pozor, není to nějaké hučení, které by už vadilo, to opravdu ne, ale je možné, že u nějakých CD přehrávačů jsou motorky slyšet? Je to normální a neřešit? Lépe to nepopíšu. Je možné, že je tím, že je vysoko, na tvrdém stolku? Ještě dodám, musí být opravdu ticho, pak ho slyším.

Foto.jpg

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Denon DCD-1700NE - motor

Příspěvek od Jarda69 »

Zkus to CD vložit do Pc mechaniky jestli máte. Bude to slyšet, když se točí?
Stolek může vibrace zvýraznit. Zkusil bych podložit gumou nebo na zkoušku filcem.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Mám externí ASUS a tam ano, tam je slyšet mechanika hodně nahlas a CD když točí. Nepíšu nic o vibracích? Mluvím o tichosti mechanik a jejich motorků v CD přehrávačích.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Točící se cd bývá slyšet, tam stačí minimální nevyvážení. Zkusil bych podložit nožičky, případně na test položit na přehrávač nějakou velkou těžkou knihu.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Tak že to nemusím řešit, jedná si mi o jedinou věc, není to HW chyba, to je předmětem mého strachu a otázky tady.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Jarda69: ty myslíš, že slyším točící se CD a ne samotný motorek? Když CD dohraje, ještě chvilu točí a je ticho. Já to vnímám v mezerách mezi skladbami.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Měl sem doma: Vincent S3 a S6, Marantz SA15S2 a Denon DCD 800NE. A trochu slyšet byl akorát ten Denon ale nic hrozného. Taky jen v pauzách mezi skladbami.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

No já měl Denon DCD 900NE a také si myslím, že jsem něco v pauzách slyšel. Ano, není to hrozné, co by vadilo poslechu, ale v těch pauzách je to slyšet. Asi to nemám řešit, co? Je to od zakoupení a je to pořád stejné. Funkčnost je 100%. Jsem spokojený i se zvukem.

Edit: kluci, asi řeším blbost, ale bohužel jsem perfekcionista, tak přemýšlím o jakékoliv blbině. Už to nechám, nevím proč jsem to vytáhnul po 6 měsících. Na reklamaci to asi není, co? Sorry.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Abys měl klid :D ,zkusil bych použít něco takového
noha.jpg
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... y_from%3A
za necelý pětikilo,na aliexpressu je takových odpružených nožiček hafo :lol: ,za pár korun,stačí si vybrat

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Je to normální, není to vada, ale vlastnost. Zejména u levnějších přehrávačů může trochu pomoct mít přehrávač ustavenej v naprosto vodorovnej poloze, ale hlučnost mechaniky to úplně neeliminuje.
A je normální a běžný, že některý CD a SACD jsou slyšet víc a jiný míň, je to způsobený drobnou nepřesností vyvážení a/nebo zvlněním CD/SACD. Některý CD/SACD jsou naprosto rovný i vyvážený, některý o malinko ne. Při roztočení se pak může stát, že se ty trošičku nevyvážený či lehounce zvlněný disky malinko rozvibrujou. Některý mechaniky jsou na tohle náchylnější a tak jsou pak s takovýmihle disky o trochu hlučnější, jiný mechaniky mají například líp vyřešenou stabilizaci/odhlučnění atd. a tak jsou tižší i když je CD trošku zvlněný či nepřesně vyvážený.
Je taky běžný, že CD jsou slyšet míň a SACD víc.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Liamee: Tohle jsem potřeboval slyšet, že je to vlastnost a je to normální jev. Za tohle vysvětlení opravdu upřímně děkuju. Teď už to neřeším, prostě vlastnost. Děkuju. *palec*

Jdu na fotbal.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

tohle je přesně ten důvod proč mám pasivně chlazené pc a všechno na SSD disku, nějaké vrčení bych už nesnesl : -)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

U CD/SACD přehrávačů není potřeba snášet nějaký vrčení, nejsou tak hlučný, aby to při přehrávání hudby bylo slyšet. A ty kvalitní už vůbec ne. A Hifisti zase nesnesou ty hromady nevýhod, který PC jako přehrávač hudby má.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Problémem u těchto přístrojů je pevně uchycená mechanika k tělu přístroje a to působí jako zesilovač všech vibrací motorku a točícího se CD,tak bych prúžné nožičky na utlumení vybrací nezatracoval
Denon-DCD-1700NE-inside.jpg

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

mcm píše:
14 črc 2024 20:22
tohle je přesně ten důvod proč mám pasivně chlazené pc a všechno na SSD disku, nějaké vrčení bych už nesnesl : -)
Nepředstavuj si nějaké vrčení, či něco, co ruší poslech. Tak to opravdu není. Jde o elektrický motorek v otáčkách, když je ticho je slyšet jak točí, to je vše. 👍

Odpovědět