Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
joxerveliky
Příspěvky: 14
Registrován: 11 říj 2015 10:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od joxerveliky »

Zdravím všechny kolegy a dovoluji si obnovit toto vlákno a poprosit o další pomoc s mým CD přehrávačem.
Přehravač postupně dospěl do fáze, kdy nenačetl žádné CD.
Zakoupil jsem tedy novou čtecí hlavu (čočku). Ta mi včera dorazila a tak jsem s velkým očekáváním hlavu vyměnil a mechaniku složil.
Nechápu to, ale situace je ještě horší.
Princip jsem vypozoroval následný. Po zajetí mechaniky s médiem dovnitř čočka "oťuká" prostor nad sebou, když zjistí, že je nad ní disk, vydá pokyn a motorek s unašečem se roztočí, čímž se roztočí i disk a čočka z něj načte informace.
Se starou hlavou byl po zasunutí mechaniky disk "oťukán", unašeč se roztočil, ale čočka nic nenačetla a display zobrazil "no disk". S novou hlavou čočka disk "oťuká", ale povel k roztočení unašeče vůbec nevydá.
Ptal jsem se prodejce, čím to může být, nicméně mi neporadil, pouze mě na základě recenzí ubezpečil, že nová čtecí hlava je určitě vpořádku.
Napadá někoho, kde by mohl být ještě problém. Voltmetrem jsem proměřil všechny cesty v okolí, všechny konektory i kabely zapojené do mechaniky. Vše se zdá být OK.
Děkuji za jakékoliv postřehy.

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od Renown »

je potřeba odstranit zkratovací svorku (spojku) která laser chrání před poškozením statickým výbojem během přepravy a manipulace.

joxerveliky
Příspěvky: 14
Registrován: 11 říj 2015 10:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od joxerveliky »

Teda, že bych byl až taková lama :D ? Ona je tam nějaký zkratovací svorka?
Každopádně moc děkuji! Kde ji prosím najdu?
EDIT: není to náhodou ta část, která vypadá jako kdyby do ní pasoval křížový šroubovák?
Naposledy upravil(a) joxerveliky dne 24 úno 2016 21:22, celkem upraveno 1 x.

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od Renown »

buď na DPS s trimry hned vedle laseru, nebo na tom přívodním flexi-cable. Většinou jsou to dvě plošky slité cínem.

joxerveliky
Příspěvky: 14
Registrován: 11 říj 2015 10:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od joxerveliky »

Děkuji moc, ale já to dle popisu nemohu najít :(
mohl bych poprosit o radu přímo na základě nějakého obrázku? Stačí do google napsat KSS-213C, to je typ, který mám.
Moc děkuji.

edit: díval jsem se teď na nějaké FR video s návodem na výměnu a v tom videu žádnou pojistku nevytahoval :(
https://www.youtube.com/watch?v=oWVhB1BEGBg

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od Renown »

tím jsme měli začít, KSS213C to má na DPS ze strany mědi, dvě plošky slité cínen, odpájet a pojede to


Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od Renown »

v tom tvém videu to ukazuje jasně v čase 11:15

joxerveliky
Příspěvky: 14
Registrován: 11 říj 2015 10:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od joxerveliky »

Ano, je to skutečně tak :)
obdivuji vás pro vaše vědomosti! Právě ty dvě plošky slité dohromady jsem zaregistroval jako jediný rozdíl mezi novou a původní hlavou :)
Jdu pájet (tedy odpajovat) a dám vědět, jak jsem dopadl!
Zatím děkuji mnohokrát.
EDIT: z toho videa jsem to nepostřehl :(

S499_1023
Příspěvky: 1367
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od S499_1023 »

Jen ke staršímu příspěvku - pokud má mechanika označení KSS-něco, tak je to Sony. Panasonic CD-Audio mechaniky nedělal, používal philipsácké.

joxerveliky
Příspěvky: 14
Registrován: 11 říj 2015 10:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od joxerveliky »

S499_1023 píše:pokud má mechanika označení KSS-něco, tak je to Sony.
Ano, to jsem se již také dozvěděl a omlouvám se za předchozí desinformaci.

joxerveliky
Příspěvky: 14
Registrován: 11 říj 2015 10:02
Kontaktovat uživatele:

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od joxerveliky »

Tak bohužel :(
odpájel jsem to sice dokonale, nicméně ničemu to nepomohlo. Chová se to pořád stejně. Čočka si oťuká disk, ale povel k jeho roztočení nevydá. Stará čočka ano. Dokonce stačí starou rovnou napojit na plochej drát (bez montáže do mechaniky) a přiblížit k její čočce disk, hned se roztočí motorek. Nová čočka si prostě jen 3x ťukne a "NO DISK"

Napadá prosím někoho, kde by mohla ještě být chyba? Nemá se třeba do nějaké polohy natočit ta bílá pojistka (pasoval by do ní totiž +šroubovák).
Případně, jste li někdo z Prahy, nekoukli byste se někdy na to?
Děkuji.

arni
Příspěvky: 1
Registrován: 04 bře 2016 09:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Harman Kardon HD 750 - přehraje jen některá CD

Příspěvek od arni »

Mám stejný problém na mém CD(mám novější HD755, ale uvnitř je to HD750) Nenáčíta CD a asi po pátém vložení CD ho přečte, ale při přehrávání přeskakuje. Taky jsem koupil nový laser, potom celou mechaniku s motorky, ale výsledek byl stejný. Nakonec jsem ze zoufalství zkoušel točit trimrem u laseru(i když v jiných diskuzích mě od toho zrazovali, že je to nastaveno z výroby)Stejně jsem nedocílil bezchybného načítání. Nakonec jsem trimr vrátil do původní polohy. Za optiky jsem vyhodil cca 500kč a mám to ve stejném stavu jako na začátku. Někde jinde v diskuzích jsem se dočetl, že to chce originál SONY, ale ta stojí ranec (2000,-) a to už riskovat nechci. Kupoval jsem to v Tipa.eu. Pokud někdo poradí, kde jinde by mohl být problém budu rád. Moc se mi nechce věřit, že by oba lasery byly vadné a ještě stejně vadné jako původní laser (Na displeji: Tracking -> No Disk) Tento CD jsem chtěl zachovat z důvodu HDCD dekodéru. Mám několik desek nahrané v HDCD

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host