Meridian 808 - referenční CD přehrávač

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
ciba
Kontaktovat uživatele:

Re: Sroll

Příspěvek od ciba »

ciba píše:
lubos píše:
Zappadaddy píše:PMA.Chtělo by to objasnit,který Meridian model to byl,protože 808 je opravdu povedený.
Co viem skusal G06 a G08, pocul som oba, ziadna slava, ale tieto modely chcete porovnovat s najvyssim top modelom ... *headbang*
Ahoj , ano byly to jak uvádí Lubos tyto dva modely - G 06 a G 08 , největší problém , který měly oba byl , že po nějakém čase nenačítaly CD , G 08 jsem musel vyměnit za jiný kus a i u toho druhého se po čase tato závada začala objevovat .. tak jsem ho raději značně pod cenou prodal . Zvukově to nebylo špatné , odpovídalo to dané cenové třídě ( cca do 100 000 Kč)
Jinak se zaujetím sleduji toto vlákno , neb jsem si objednal ke svému sluchátkovému koutku (GTH1 ,AKG 701) nový DAC - Audio Research DAC 7 http://www.audioresearch.com/DAC7.html , a proto mě také silně zajímá téma jaký vhodný transport . Dnes později odpoledne napíšu co by mohlo být vhodné .

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

ciba píše:GTH1
Ciba má jako jediný vlastník můj originálně vyvinutý a vyrobený kus, další jsem neprodával, jelikož výrobu koupila a převzala GT.
Pavel Macura Audio

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Ja bych radsi zevnitr videl ten meridian, kdyby nekdo mel nejake hezke foto, tak to vystavte.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: Meridian 808 - referenční CD přehrávač

Příspěvek od Zappadaddy »

Musím se podělit o poznatek.V rámci výměny jsem pořídil 808i,který na nějakou dobu vystřídá můj 808.3.Velmi mne potěšilo zjištění,že výměna kabelu bude větším upgradem než kupovat novější model 808.Ušetřené peníze mohu použít na lepší repro kabel a jěště mi zbyde. *thumbs up* Chci tím říci,že kabeláž se nesmí podcenovat.Kabeláž může celý systém poslat o ligu až 2 níže.Toto se právě potvrdilo jak s Kimber kabelem KS3035 tak se s novým Sroll prototypem repro kabelů,které mám doma na vyzkoušení.Tyto Sroll kabely porazily Purist audio Venustas za 60 000kč a také Transport Audio Musical Wave za 50 000kč.Během pár dnů proběhne test Kimber KS 3035 vs Sroll kabel a také Meridian 808i vs nový prototyp transportu Srolla.
Zpět ke zvuku Meridian 808i s kabely od Srolla.Zvuk je celkově o dost přesnější,objem basů se zmenšil,ale jde hloub a je více konturovaný,detaily jsou více čitelné,zvuk velmi příjemný a čistý.Tento kabel se mi zdá jako naprosto neutrální a vyvážený ve všech frekvenčních pásmech.Cenu zatím nevím.
Při porovnání obouch Meridianů jsme zjistili,že 808.3 je dál než 808i a že Srollův převodník je s Meridianem jako transportem na podobné úrovni jako převodník od Meridianu.Výhoda 808i je, že má též digitální výstup oproti 808.3,který ho nemá.Pan Sroll tvrdil,že když použijeme čistý transport k jeho zesilovači, bude výsledek lepší než s Meridianem jako transport a proto jsem velice zvědav na výsledek příští týden.
Foto vnitřku Meridian
Obrázek
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Michale,ta 808.i není tatáž co prodáváš ?

Prodáváš černou a tady vidím stříbro.Nebo je to mam?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Boxer.Byl žádaná fotka Meridianu tak jsem něco našel v mém archívu.Já prodávám černou.Stříbrná je už prodaná,prodával jsem to pro kamaráda.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

PMA píše:Meridian je jednoznačně horší DAC, než Šroll.
..a už je to tady :idea:

Nestačí hanit "digi" zesilovače světově uznávaných firem, už se pouštíme i do převodníku společnosti, která produkuje referenční CD, převodníky i repro :?:
Mám pocit, že si někdo nevidí ani na špičku nosu....že :?: :mrgreen:
Nic proti výrobkům Sroll, ale mohu se zeptat PMA, jak si mám vysvětlit, že je jednoznačně lepší, než Meridian a jestli by tohle tvrzení byl schopen zopakovat i po několika slepých testech?...což o to, zopakovat by to byl schopen...nepochybuji.
Otázkou zůstává, jestli by to byla pravda :idea:
Také by mě zajímalo, v čem ta jednoznačnost spočívá a jak se při poslechu projevuje (nebo jestli má takovou hodnotu, jako setinový rozdíl při rally Dakar) ???
Chtělo by to drobek skromnosti.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jo poslech z počítače přes Foobar přes Hiface klíčenku do převodníku(v mém případě Sroll převodník vně jeho zesilovače)je výborný a také velmi výhodný(poměr výkon/cena je velmi dobrý).Zde ve slepém testu Meridian analog(tzn.využit firemní Meridian převodník) vs PC/Hiface/převodník byl velmi obdobný,byl jsem tímto výsledkem šokován.Dospěl jsem tedy k závěru,že Meridian je v mém případě zbytečný a šel na prodej.Tím neříkám,že Meridian je špatný stroj,je výborný,lepší cd přehravač jsem neměl.
Další šok byl pro mne poslech Srollova transportu.Přistupoval jsem k jeho poslechu se značným despektem a pochybnostmi ,vždyt Meridian u mne již válku prohrál.Bohužel pro moji kapsu přišlo velké překvapení,ST byl o notný kus dál než Meridian i PC,náramně si z převodníkem od stejného výrobce rozuměl.Zvuk se slyšitelně projasnil,separace nástrojů se v prostoru značně zlepšila , zvuk je zase více vyvážený a bas konkrétnější a prokreslenější ,a o čistotě zvuku není třeba hovořit.Prostě tomu komu se líbí zvuk zesilovače Srolla se tento transport jeví jako jasný kandidát na zakoupení. :) Naštěstí jsem neprodal má nejoblíbenější sedla,těžko by se dnes sháněli,zvláště po zavedení nových celních pravidel,které nám velmi stěžují dovoz dražších raritních cd. *headbang*

tedwine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tedwine »

Trochu off topic, patrilo by to skor do vlakna SROLL, ale nedá mi nezastavit sa pri tomto :
Zappadaddy píše: ST byl o notný kus dál než Meridian i PC,náramně si z převodníkem od stejného výrobce rozuměl.Zvuk se slyšitelně projasnil,separace nástrojů se v prostoru značně zlepšila , zvuk je zase více vyvážený a bas konkrétnější a prokreslenější ,a o čistotě zvuku není třeba hovořit.Prostě tomu komu se líbí zvuk zesilovače Srolla se tento transport jeví jako jasný kandidát na zakoupení. :) *headbang*
Pises, že pri použití transportu zvuk zosilovaca+dac Sroll vyznamne vylepsil.. nie je to tak trochu proti filozofii Sroll-u ked bolo tvrdene ze technicke riesenie DAC je tak pokrocile, ze transport hra bezvyznamnu ulohu a uplne postacuje lacny dvd prehravac?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Je to tak.Přesto je dobrý transport velmi důležitý,i pan Sroll občas ulítne.Pamatuji si jak jak tvrdil,že stačí dvd přehravač.Byla to pravda tak napůl,dnes už ví,že dělal chybu když zesilovač prezentoval ze Sencorem.Zvuk sice byl dobrý,ale už se nemohl rovnat špičkovým transportům.No pro mnohé by zvuk byl opravdu dostačující i s dvd přehravačem.Takže pravda tak půl na půl.

tedwine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tedwine »

Zappadaddy píše:Je to tak.Přesto je dobrý transport velmi důležitý,i pan Sroll občas ulítne.Pamatuji si jak jak tvrdil,že stačí dvd přehravač.Byla to pravda tak napůl,dnes už ví,že dělal chybu když zesilovač prezentoval ze Sencorem.Zvuk sice byl dobrý,ale už se nemohl rovnat špičkovým transportům.No pro mnohé by zvuk byl opravdu dostačující i s dvd přehravačem.Takže pravda tak půl na půl.
No vida...

mal som skor na mysli ako bola prezentovana technická vyspelost dacu, vraj z jeho samotneho principu transport nehra ulohu...
to že zvukovo to bolo dobre aj s lacnym transportom je jedna vec, ale tvrdenie ze transport nezohrava ziadnu rolu ..ehm... zazraky sa nedeju (leda tak v soulution :lol: )

Odpovědět