Nagra CD

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Homer
Kontaktovat uživatele:

Nagra CD

Příspěvek od Homer »

Obrázek

Nagra CDC, CDP a CDT

Na stránkách Hi-Fi Voice se tento týden objevila nadšená recenze Františka Krauta na CD přehrávač švýcarské firmy Nagra. Podle jeho slov se jedná o nejlepší CD přehrávač, se kterým se kdy setkal. Dokonce o něm píše jako o nejlepším zdroji signálu v domácím podmínkách! Sám jsem se s tímto CD přehrávačem setkal na výstavě Home Cinema Praha 2008 a sestava, ve které hrál, se mi moc líbila. Horší už to je se vzhledem, který asi nebude každému vyhovovat a také s cenou, která není zrovna nejnižší... Nagra CDP stojí zhruba 300 000,- Kč.

Obrázek

Technické údaje:

Compatibility: CD Audio, CD-R, CD-RW
Digital-to-analogue
converter: 24 bits
Oversampling: 8x (352.8 KHz)
Bandwidth: 20 Hz (0dB) to 20 KHz (-1dB)
Signal-to-noise ratio: > 108 dB, measured ASA "A" weighted
THD + N: < 0.003 %
Channel separation: 90 dB
Jitter: negligible (< 200 ps)
Analogue outputs: electronically balanced on XLR (600 Ω)
unbalanced on RCA (50 Ω)
Output level: 1 or 3.5 V RMS selectable (at 0 dBFS)
Digital outputs: AES, S/PDIF, Toslink
External supply: 12V
Consumption: 6W constant, 12W maximum
Dimensions: 310 x 254 x 76 mm (12.2 x 10 x 3 inches)
Weight: 4 kg (8.8 lbs)

brožura

recenze CDP na Hi-Fi Voice
recenze CDP na Stereophile

-

Moje fotky z výstavy Home Cinema Praha 2008:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Nagra CD

Příspěvek od Peer »

Mě se líbí zvukově i vzhledově. A má šanci přežít majitele. *thumbs up*
Bohužel ta cena není moc příjemná...
Obrázek

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Musím se taky přidat a souhlasit s Peerem. Nagra je opravdu velmi dobrá sestava. Konkrétně tato na snímku hrála naprosto famózně, je to z High end výstavy ve Warszawě 2008. Sestavu Nagra doplňovaly polské bedny ESA, při této informaci se mne zmocňoval pocit, že to nebudou adekvátní bedny k této extra třídě, ale jaký údiv se nám vyzvořil na tváři, když jsme to poslouchali. Vydželi jsme u nich s Peerem nezvykle dlouho, to už Pašul nervózně podupaval nohou ať už jdeme dál :lol:.
Obrázek

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Nagra - Výborná značka s nekompromisním zvukem, ovšem s naprosto strašným designem. *thumbs up* Cena jejich přístrojů je také nekompromisní. Ovšem tak to již většinou bývá. Všude po světě jsem hledal nějaké info o této značce, když jsem vybíral zdroj zvuku do systému. Opět Polský konstruktér žijící ve Švýcarsku. Poláci prostě umí. Studiový design se prostě musí překousnout a některým se samozřejmě může i líbit. Oficiální cena u pana Kaliny je za CDP 264 000Kč.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Mě se osobně design mooc líbí. Je to profesionální technika, takže i "komerční" výrobky tak vypadají.
Jak pan majitel ve Varšavě pustil J. Hendrixe z živého koncertu, tak jsme málem s ML spadli na zem...
Ale i vážnou hudbu hrál na vynikající úrovni. S touto technikou bych dokázal žít a nic pak již neřešit...
*palec*

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Přesně tak, jakýkoliv žánr to hrálo skvěle, ale co bylo pozoruhodné, tak to výborně hrálo běžná CD ne žádné audiphilské perly, jak bývá na výstavách zvyklé. Ten živák Jimiho Hendrixe byla normální stará placka a hrálo to oporavdu fantasticky. *sunglases*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Přesně jak píše Mark Levinson.
Hraje to všechno na vynikající úrovni.
To třeba hooodně drahá sestava McIntosh hrála audiofilská CD fantasticky ale jak tam vložili běžné CD, tak to byl veliký propadák :!:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Hmm. Chlapci a můžu se zeptat jak je možné, že to všechny CD přehraje na vynikající úrovni? A to i ty špatně udělané. :shock:

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

24bit/352,8kHz *palec*

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

Také mě zaujalo, že to dokáže dobře přehrát i méně zdařilé nahrávky. Přeci jenom jich doma také pár mám a kvůli zvuku je už skoro neposlouchám. Jestli je řešením skutečně to 8x převzorkování, jak píše Mark Levinson, pak by to mohli začít využívat i jiné firmy a mohli by nabídnout i další přehrávače s 352.8 KHz v zaplatitelnější kategorii :-)

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

viz, HK970, Cambridge Audio 840. Ale asi to samo o sobě nestačí...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Špatná nahrávka zůstane špatnou. To nám podsunul Pašul... :)
Bavili jsme se o běžných nahrávkách. Ale to není potřeba dál rozmazávat.

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

V recenzi na Hi-Fi Voice se píše mimo jiné toto:

Dalším „neobvyklým“ atributem zvuku CDP je skutečnost, že vám umožňuje poslouchat i méně zdařilé nahrávky (určitě je znáte – ty různé přílohy časopisů či „zmršené“ zvukařem v osmdesátých letech, kdy systém byl v plenkách). Samozřejmě ty dobré např. z japonských CD nosičů hrají lépe, leč stalo se už skoro folklórem, že jsme poslouchali ty „nabušené“ a ty méně zdařilé (pokud ovšem na nich není váš nejoblíbenější interpret) jsme se chystali používat už jen jako tácky pod pivo nebo je v důsledku úspory místa recyklovat. S Nagrou toto nehrozí – najednou slyšíte hudbu! Najednou se to dá vydržet. Najednou jste vtaženi do hudebního děje. Najednou jsou muzikanti před vámi. Co to? Už tyto nosiče nechcete používat jako tácky, ale s gustem poslouchat! CDP prostě i z tohoto „odpadu“ vydoluje informace a převede do snesitelného poslouchatelného stavu.

Slyšel na tomto CD přehrávači někdo špatně nahrané CD, které jinde zní hrozně?

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Já jsem slyšel dost hrozných CD a zněly hrozně všude a na všem. Ba co víc, čím kvalitnější komponenty, tím výraznější rozdíl mezi špatným a dobrým CD. Nechce se mi věřit, že Nagra vykouzlí zlato z olova, neboť kde nic není ani smrt nebere.
Ale je pravda, že jsem ji živě neslyšel, třeba opravdu dokáže zkomponovat hudbu a přidat ji ke zvuku špatného CD. :roll:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Peer píše:Špatná nahrávka zůstane špatnou. To nám podsunul Pašul... :)
Bavili jsme se o běžných nahrávkách. Ale to není potřeba dál rozmazávat.
Asi špatně čtu. Nikomu jsem nic nepodsouval. To vy z toho děláte modlu a pan Kraut tomu pěkně přihodil do kotlíku. Takhle to vypadá, že je to nejlepší na světě a nic lepšího není. Hraje to všechno naprosto špičkově. Co dodat?

Peer napsal: "Hraje to všechno na vynikající úrovni. " :shock:

Mark Levinson napsal: "Přesně tak, jakýkoliv žánr to hrálo skvěle, ale co bylo pozoruhodné, tak to výborně hrálo běžná CD ne žádné audiphilské perly, jak bývá na výstavách zvyklé."

Co jsou tedy běžná CD? Myslel jsem, že běžná CD jsou věci pro masy, kde na kvalitu není tolik hleděno. Ale třeba se pletu. A je pátek. Abych pravdu řekl, tak je mi to celkem jedno. Ať si každý má tu svoji pravdu. Ovšem hodnotit zvuk CD přehrávače podle dvou skladeb na výstavě je podle mě zhovadilost. O recenzi p.Krauta se snad nemá cenu bavit. Ale to jen aby byly všem případným zájemcům známy veškeré souvislosti...

Odpovědět