PC jako zdroj signalu

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Uživatelský avatar
Zappadaddy
Příspěvky: 1630
Registrován: 17 dub 2008 16:16
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Zappadaddy »

Špekualce zní,že by mohl převodník v KDS být lepší než Sroolův převodník?Kolik stojí Klimax DS?Pokud stojí tolik co více jak 50 tisíc pak nemá smysl řešit otázku zda je Srolův převodník zbytečný.já už ode dneška hraji přes PC přímo do Srolla a tak se mi nezdá zbytečný,jak cenově tak kvalitou zvuku.Kdokoliv je vítán na přátelský test.Přivezte si Klimax.Meridian nebo cokoliv jiného a porovnáme zvuk,ne pindíky. :lol:

Guliver
Příspěvky: 460
Registrován: 10 čer 2009 08:02
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Guliver »

Špekulácia znie nasledovne: KDS reprezentuje najlepší spôsob prenosu dát z PC do zosilnovača v súčasnosti. A to samozrejme nemôže byť lacné. :) A nešlo o pindíky ale priateľský tip.

Uživatelský avatar
Zappadaddy
Příspěvky: 1630
Registrován: 17 dub 2008 16:16
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Zappadaddy »

Já to tak beru,rád bych to vyzkoušel.Já jsem absolutně netechnický typ a tak se od vás jen učím.Děkuji za vaše příspěvky osvětlující tuto tématiku.Diskuze probíhá dle mých představ. *thumbs up*

Uživatelský avatar
james
Příspěvky: 36
Registrován: 02 kvě 2010 10:07
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od james »

Zappadaddy píše:Porovnání bych se v žádném případě nebránil. :) Věřím že zesilovací sekce Srolla je stejná jak u digitálního vstupu tak u analogového,projeví se zde pouze rozdíl v kvalitě jiného externího dacu a Srollova zabudovaného dacu.
o tom nepochybuji, ze je analog sekce stejna. Myslel jsem to tak, ze treba
vstupni terminaly muzou byt blizko napajeni a prenaset se do nich vic ruseni
nez se prenasi do DACu zaliteho do hliniku, takovych promenych tam muze byt spousta a nikdo
z nas do toho nevidi.

jinak kds stoji v UK kolem 12000 GBP, u nas to bude asi o trochu vice :D

Bína
Příspěvky: 164
Registrován: 21 úno 2010 12:41
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Bína »

Zappadaddy: NEuvažuješ o koupi nějakého lepšího transportu z PC? A můžu se zeptat jaký používáš digitální kabel?
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

Uživatelský avatar
Zappadaddy
Příspěvky: 1630
Registrován: 17 dub 2008 16:16
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Zappadaddy »

Právě jsem využil nabídky PLEXTOR PlexWriter Premium2 .Digitální kabel používám zatím obyčejný co mi dal Sroll.Ale hoši řeknu vám,že je to pro počítačévé antitalenty vysilující práce tak nevím nevím.Zatím to mám sprovozněné,že to hraje,ale není to dotažené ani z poloviny.Dnes mi sem příjde někdo na pomoc.

Guliver
Příspěvky: 460
Registrován: 10 čer 2009 08:02
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Guliver »

james píše:jinak kds stoji v UK kolem 12000 GBP, u nas to bude asi o trochu vice :D
jj cena je obludná, ale už sa dajú kúpiť aj jazdené za o dosť menej. Ja by som nezabúdal ani na Akurate DS, obzvlášť ten nový, a tam je cena nová cca 5000 EUR, jazdený starší sa dá aj pod 3000 EUR. Keď to porovnáme s cenou transportov ako Accuphase, Esoteric... tak to nie je až také zúfalé.

bh69
Příspěvky: 2030
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od bh69 »

preskocim do opacne cenove skupiny - nemate nekdo zkusenosti s Dune HD Smart ?

zaujalo mne přehrávání hudby ve vysoké kvalitě (až do 192 Khz / 24-bit) ([img]FLAC[/img], Monkey's Audio [img]APE[/img]. Otazka samozrejme je jestli je ten vystup aspon trochu slusny ..

ichtyl
Příspěvky: 3
Registrován: 18 úno 2011 17:34
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od ichtyl »

Ahoj, jen se podělím na čem frčím a už ROKY! jsem spokojený = nehledám nic jiného.
Interní karta Audiotrack Prodigy HD2 http://www.audiotrak.net/products/prodigyhd2/ cena 2500,-
vyměnil jsem všechny 3 operáky (na což je karta stavěná) na LME 49720. Cena tohoto úkonu 168Kč
Vyčerpávajícím způsobem můžete číst tady: http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php?id=4746

Uznávám jen stereo, takže neřeším vícekanálový zvuk. Dneska můžete však koupit 7.1 verzi této karty. Nemám s ní ale zkušenosti.
Důležité jsou samozřejmě další články řetězu, což je : zesilovač Yamaha AX-596, kabely k indukční pícce :-) a sloupy Visaton Concorde. Zesák rozhodně není high-end a bedýnky tak napůl.

mac
Příspěvky: 100
Registrován: 16 led 2010 21:48
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od mac »

Moje konfigurace:
PC s ext. HDD kde je uložená hudba --- Logitech Squeezebox -----přijímač u aparatury, propojeno koaxiálem do DAC a pak už jen pohodlný poslech s ovladačem v ruce. Zvuk? Dle použitého DACu.

Uživatelský avatar
Teti
Příspěvky: 337
Registrován: 25 lis 2010 02:47
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Teti »

Jaky pc doporucujete jako zdroj digi? Co si myslite o tomhle reseni:?
Ja premyslim o All-in-one PC s dotykovou obrazovkou. Neco jako je tenhle:
Obrázek
video:
http://www1.euro.dell.com/content/topic ... EgB6ok8r_r
Vsechno jsem nahazel do J River Media 15 a ten podporuje dotykovou obrazovku.

Maji music servery nejaky specialni zdroj nebo je to jenom blamaz ????? Vim pouze ze pouzivaji hodne SSD.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Odar »

- dotykova obrazovka je hracka, za ktoru sa nechutne plati. Navyse musis k tomu vstavat, nie je to svojim sposobom krok spat? ;)
- zdroj do PC si mozes kupit kludne s ucinnostou 87+, v tom nevidim problem. O "specialnych" zdrojoch do "audiofilnych" PC neviem a ak take su, je to na nich podla mna len napisane :D
- SSD HDD ma jediny vplyv a to na rychlost a nizku hlucnost. Otazne je, ci mas na to, aby si si kupil 1 TB SSD, aby si tam aj cosi ulozil. Zmysel SSD vidim v klientskom PC, ktore prehrava hudbu zo serveru, ktory je v inej miestnosti (kvoli hluku). Predpokladam samozrejme pouzitie 1Gbit siete.
- vsetko to stoji a pada na transporte. S hlucnostou su to podla mna jedine dve zalezitosti, ktore ma zmysel u PC na prehravanie hudby riesit.

Uživatelský avatar
Teti
Příspěvky: 337
Registrován: 25 lis 2010 02:47
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Teti »

Odar píše:- dotykova obrazovka je hracka, za ktoru sa nechutne plati. Navyse musis k tomu vstavat, nie je to svojim sposobom krok spat? ;)
- zdroj do PC si mozes kupit kludne s ucinnostou 87+, v tom nevidim problem. O "specialnych" zdrojoch do "audiofilnych" PC neviem a ak take su, je to na nich podla mna len napisane :D
- SSD HDD ma jediny vplyv a to na rychlost a nizku hlucnost. Otazne je, ci mas na to, aby si si kupil 1 TB SSD, aby si tam aj cosi ulozil. Zmysel SSD vidim v klientskom PC, ktore prehrava hudbu zo serveru, ktory je v inej miestnosti (kvoli hluku). Predpokladam samozrejme pouzitie 1Gbit siete.
- vsetko to stoji a pada na transporte. S hlucnostou su to podla mna jedine dve zalezitosti, ktore ma zmysel u PC na prehravanie hudby riesit.
Mas pravdu Odare, dneska jsem si hral s androidim telefonem (HTC Legend) a je to bomba. Mohu pres to ovladat J River Media na kteremkoliv pocitaci doma a to pres wifi. Taktez muzu i streamovat primo do mobilu filmy, hudbu nebo obrazky. Moznosti jsou neprekonatelne. Asi to radeji budu resit tabletem jako dalkac a nejaky Pc. Akorat je problem, ze kdyz to bude uplne bez monitoru, tak by to mohl byt trochu problem. Ze bych to spravoval pres jiny pocitac???

S temi SSD jsem si jenom myslel, ze se to bude projevovat do zvuku. Bracha mel kdysi davno problem s diskem, kdyz to hrabalo, tak se to ozivalo v repro. ted uz ma optiku a zadny problem. taky by se me libilo mit SSD.
Koupil jsem uz 2TB NAS od WD, ktery umi gigabit sit a taktez jsem koupil velice kvalitni gigabit switch z profesionalni rady od Negear. Mam v umyslu streamovat hudbu primo z tohoto uloziste.

S tim zdrojem jsem si nebyl jisty, tak jsem si to radeji chtel potvrdit.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od Odar »

Ja HTPC spravujem cez VNC (aj z Win aj z Ubuntu). Blbe je akurat to, ze samotny OS bez monitora nenainstalujes (nevidis na to :D ), takze nejaky monitor urcite treba.

MartinSt4
Příspěvky: 136
Registrován: 03 úno 2010 09:32
Kontaktovat uživatele:

Re: PC jako zdroj signalu

Příspěvek od MartinSt4 »

Celkem zajímavá novinka, předpokládaná cena do 5000 Kč.:

http://www.xtreamer.net/Ultra/

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host