Počítač v roli ultimativního zdroje

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Počítač v roli ultimativního zdroje

Příspěvek od FS »

..ale vubec nevim co je na trhu a jestli to neni zbytecne slozity a lze se dneska uz smirit plne s USB bez mracku pochybnosti
Slyšel jsem Metronome DSS (síťový přehrávač s SPDIF výstupem) v přímém porovnání s mým audioPC (USB přes JCAT Femto USB card napájený samostatně 5V z externího HDPLEX200, 5V větev na USB výstupu odpojena) na svém DAC (Metronome cAQWO).

Přes SPDIF propojení to hraje výrazně, hodně výrazně, lépe. Samozřejmě nevím, zda je rozdíl způsobený výstupem z transportu anebo vstupem do DAC anebo obojím.

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

ono totiz neni spdiff jako spdiff zalezi na kvalite ..
př. ne urovna levnej CD-SACD player mel sice optickej vystup ..ale kvalita odovidala tomu že výrobce nepočítá s tím že
to vůbec bude někdo používat :roll: takže spojeno s DAC normalně vypadávalo
naproti tomu starej middle end SONY player z doby kdy se na ničem nešetřilo uplně v pohodě
takže samo neni digitalni výstup jako digitální výstup
proto bych chtěl zvolit to nejlepší rozhraní , pokud mě víc lidi uklidní že z vlastní zkušenosti USB stačí pak nebudu trvat na spdiff
zatím to tak ale z toho co jsem kde četl a slyšel úplně nevypadá

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

lze to již. Zbytečně se spdif držíš :) S USBčkem a dobrým PC se dá již snít audiofilský sen o čistotě. *palec*

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

pulenej píše:
10 čer 2020 15:57
ono totiz neni spdiff jako spdiff zalezi na kvalite ..
př. ne urovna levnej CD-SACD player mel sice optickej vystup ..ale kvalita odovidala tomu že výrobce nepočítá s tím že
to vůbec bude někdo používat :roll: takže spojeno s DAC normalně vypadávalo
naproti tomu starej middle end SONY player z doby kdy se na ničem nešetřilo uplně v pohodě
takže samo neni digitalni výstup jako digitální výstup
proto bych chtěl zvolit to nejlepší rozhraní , pokud mě víc lidi uklidní že z vlastní zkušenosti USB stačí pak nebudu trvat na spdiff
zatím to tak ale z toho co jsem kde četl a slyšel úplně nevypadá
Ono neni zrejme S/PDIF jako spdiff. Nemuze jit s tema dvema "f" o nejakou spešl variantu toho inter face? Ja jen, ze se toho zdvojení tak sveřepě držíš napříč vláknem ;) .

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

jsem se upsal samozrejme jde o AES/EBU SPDIF
prej metalika nejlip pres XLR je skoro vzdy lepsi nez optika ..prave kvuli kvalitě švábů pro optiku ..dost často strašnej low end

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

kychtax píše:
10 čer 2020 16:05
lze to již. Zbytečně se spdif držíš :) S USBčkem a dobrým PC se dá již snít audiofilský sen o čistotě. *palec*
ok, ale oddelit to galvanicky by bylo dobrý ne ?

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Asi se budu opakovat, ale iFi Micro iUSB3.0 před dac používají lidi s velkým přínosem i před přístroje třídy MSB Analog Dac apod. Za sebe potvrzuji, že přínos je velmi velký :D a je úplně jedno jak moc dobře je udělanej počítač před tim.
kabelguru.cz

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

tenhle recenzent ma docela reputaci a pise ze je to v podstate placebo , tak babo raď :|

Conclusions
I have measured so many USB regenerators and filters and the outcome is always the same: they either make things worse or do nothing useful. Same is true of micro ifi iUSB3.0. Any audible improvements would have to come from your brain manufacturing it, not due to electrical improvements of your DAC.

Please don't waste money on such things. Remember that not one of these companies shows a measurement of the output of the DAC improvement. Not one. ifi has Audio Precision analyzer. If there was an improvement there, they would have post it. Don't pay someone to excite your imagination for you.

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.11284/

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

jestli Ti tam lezou nějké šumybrumy, samozřejmě asi regenerátor a galvanooddělovač pomůžou.. ;) u mně jsou zbytečný. *sunglases*

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Kychtax
jestli Ti tam lezou nějké šumybrumy, samozřejmě asi regenerátor a galvanooddělovač pomůžou.... ;) u mně jsou zbytečný.
Kocmeister
"iFi Micro iUSB3.0 před dac používají lidi s velkým přínosem i před přístroje třídy MSB Analog Dac apod. Za sebe potvrzuji, že přínos je velmi velký"
Znamená to, že MSB Analog Dac alebo Hegel HD30(u Kocmeistera) zú zdrojmi "šumobrumu"? :)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

neslysis sumybrumy, ale neslysis ani ten uzitecny signal ktery prekryji ...

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Kdyby se soudruzi ve světě mezi sebou dohodli na standardu I2S obecně, byl by to do budoucna nejlepší protokol, nejlepe pres hdmi rozhraní jako pro AV. Neresilo by se pak zřejmě USB B vs SPDIF.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

PavelDosko píše:
10 čer 2020 17:05
neslysis sumybrumy, ale neslysis ani ten uzitecny signal ktery prekryji ...
Aha :) .. A ako môže niečo neupočuteľné prekryť počuteľný signál? *sunglases* Asi sú presne inverzné k signálu, nie?

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

Já myslím že to bylo myšleno tak že jakýkoliv bordel co se tam dostane degraduje zvuk.. Detaily co jsou slyšet..

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

odpoved za mne napsal pulenej ... myslel jsem ze i teoretikovi by to mohlo byt jasne, spletl jsem se

Odpovědět