Počítač v roli ultimativního zdroje

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Počítač v roli ultimativního zdroje

Příspěvek od Kocmeister »

Ano, je to magie. Jako 90% všeho co jsem napsal v úvodním příspěvku, to nijak nepopírám. Jsou defacto 2 možnosti - ignorovat tu magii a mít nepříliš dobrý zvuk při přehrávání z PC a nebo řešit i tyto věci a...
kabelguru.cz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Koc: je dobré, že se to tu někde řeší. Přece 100% serioznost není nezbytná. Kor v audio světě, kde víme jak to sní je.. Jde o to sdílet inspirace, nápady atd. a to se tady děje. *thumbs up*

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Dark side of the moon píše:
07 črc 2020 11:15
... když mám jinou zkušenost a názor, tak o tom diskutuji a snažím se najít zdůvodnění.
@DSOTM: Na tom se shodnem, k tomu fórum slouží :P Zrovna Tvé přīspěvky bych za plky zamindrákovaného individua nepovažoval.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Kocmeister, Krychtax:
Tak k tomu už nemám co dodat :) .
Snad jen že disky Crucial a WD taky považuji za velmi dobré. Tedy z hlediska přístupových rychlostí a spolehlivosti.
Ať to hraje.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Díky za odpovědi, zkusím pohledat, 3M fólii už mám na cestě

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Kocmeister píše:
07 črc 2020 11:21
... Jsou defacto 2 možnosti - ignorovat tu magii a mít nepříliš dobrý zvuk při přehrávání z PC a nebo řešit i tyto věci a...
Bolo by fajn nejako preukazat, ze "mít nepříliš dobrý zvuk při přehrávání z PC" je bezny stav.

Pokial viem, tak napr. PMA porovnaval svoj Vincent CD prehravac s USB DACom CA DacMagic+, ale nie som si isty, ze sa tu najde dostatocne mnozstvo ludi, ktori povazuju ten DacMagic za "referencny".

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Neprokážeš známými metodami nic. Vždy leze bit perfect signál, galvanické oddělení lze zajistit taky. Přesto jsou rozdíly dramatické. Dokud se neobjeví dostatečně erudovaná osoba, někdo zcela nový s fajn nápady, která najde na jaké veličiny se zaměřit a následně měřit, tak budou pokračovat jen staré známý flamewary. A přesně do té doby budeme muset my, laici, lepit problémy, které měl řešit někdo jiný, sami.
kabelguru.cz

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

"někdo zcela nový s fajn nápady"
Nebo někdo zcela starý, kdo řekne, že když rozdíl nenaměří, tak je to halucinace. Fajn nápad, problém vyřešen.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To je právě ono, proč jsem nezmínil ty "zcela staré". Ti se evidentně necítí na to přijít věcem na kloub. Místo toho se raději stávají odborníky na zcela jinou vědní disciplínu, psychologii (viz. halucinácie). Je to asi jednodušší, takže chápu.
kabelguru.cz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Miero píše:
07 črc 2020 13:28
Kocmeister píše:
07 črc 2020 11:21
... Jsou defacto 2 možnosti - ignorovat tu magii a mít nepříliš dobrý zvuk při přehrávání z PC a nebo řešit i tyto věci a...
Bolo by fajn nejako preukazat, ze "mít nepříliš dobrý zvuk při přehrávání z PC" je bezny stav.
jestli se do toho chceš pustit Miero a pak nám sem napsat zjištění, začal bych se sluchátky. Tam, alespoň u mne, lze slyšet levně a velmi mnoho.. zatimco u sestav až od určitého levelu. Jsem zvědavý na Tvé zjištění a závěry. ;)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

OK, na zaciatok budem ale potrebovat 2 co najpodobnejsie pocitace. Jeden co hra neprilis dobre a druhy co hra dobre, a vediet medzi nimi rozlisit i v slepom teste...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

To je právě ono, proč jsem nezmínil ty "zcela staré". Ti se evidentně necítí na to přijít věcem na kloub.
Otázka je, či tí "zcela mladí" , čo myslia inovatívne skutočne naozaj chcú "přijít věcem na kloub." ;)
Pretože to je dosť jednoduché.Na začiatok stačí vylúčiť akustiku (reproboxy, miestnosť) a zostať v oblasti porovnania (hudobného... akéhokoľvek) signálu na vstupe do reproboxov (z dvoch rôznych audio PC, mizerného a špičkového), tam je "to", čo sa následne zmení na zvuk, so všetkými "hudobnými atribútmi"..... Lenže to asi nebude "vhodné" ( diffmaker), lebo čo keď sa zistí, že žiadne "diff") neexistuje?? A chiméry sa rozplynú.
Ak chcete zostať v oblasti ezoteriky (veriť, že rovnaký signál sa v rovnakých reproboxoch môže zmeniť na rôzny zvuk), je to vaša voľba. Ale na seriózne poznanie skutočnosti nestačí " strihať ušami" :) .
Pretože tretia možnosť je
..ignorovat tu magii...
Aj keď je pre mnohých "magická".

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Stále dokola jste mimo. Můžete mít lineární zdroj, extra super SSD disky, odstíněné kabely a sekce a jiné blbosti, ale nepomůžete si. Ono napájení jde do desky, která si sama ovládá napájení svých komponent. CPU, můstek, RAM, USB a jiné sběrnice jsou pod vlivem napěťových regulátorů, které vyrobí mnoho rušení. Čistá řeka do čističky, kde nabere špínu.
S nesmysly, které se tady prezentují nelze souhlasit.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

To je snadno řešitelné, něco píše Koci v úvodu, cituji...

"Další věcí, která souvisí s napájením a je neméně důležitá, je potřebná snaha o co možná největší oddělení napájení pro jednotlivé důležité části počítače. Ideální stav je když vedeme samostatné napájení pro tyto komponenty:
• xxV pro počítač samotný
• 5V pro systémový disk
• 5V pro disk nebo jiné úložiště s hudebními soubory
• xxV pro vlastní hodiny některých interních komponentů (jen pro opravdu pokročilé)"

Já jen doplním, že je možné na některých deskách samostatně napájet CPU, existují PCI USB a LAN karty se samostatným napájením (třeba JCAT). Není to ale žadná láce... :-(

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Myslím, že u toho samostatnýho napájení jde možná o to, že ty napájecí větve mají společnej zemní potenciál, kam se svádí to případný rušení ze všech spínanejch zdrojů.
Pokud je to rozvedený jen na desce, jsou ty napájecí i zemnicí svody různě dlouhý, s různou plochou i průřezem.

Ale nevím, je to jen můj dohad.Každopádně mi to z audio PC hraje o dost líp, než před tím z notebooku.A to mi přehrávání z ntb připadalo fakt výborný.Lepší než z CD transportu do DACu.
kabelguru.cz

Odpovědět