Počítač v roli ultimativního zdroje

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Počítač v roli ultimativního zdroje

Příspěvek od comboy »

Kocmeister píše v úvodním příspěvku......Mám skvělý trik jak se vyhnout SATA kabelu úplně. Jde o použití speciálních SSD typu Satadom. Špičkové varianty těchto disků jsou pro highend audio více než vhodné. Vzhledem k omezené kapacitě jsou zpravidla vhodné jen pro systémový disk

Špičkové varianty jsou tedy konkrétně jaké? Předpokládám že s SLC pamětmi, ale výrobce? Apacer se u nás blbě shání, nejvíc jsem našel SuperMicro....nebo jiný výrobce? Díky

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Tak nemyslím si, že HDD nebo SSD a jeho sběrnice se nějak projeví na kvalitě signálu (já hraju z NAS, tam určitě ne).
Pokud někdo ten dojem má, pak je možné použít SSD M.2 se sběrnicí PCIe s konektorem přímo na základní desce, tedy bez jakéhokoliv kabelu mezi SSD a základní deskou. Tím by problematika disků v PC mohla být vyřešena.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Comboy: mám zkušenost jen se značkou Innodisk a jejich SLC disky. Co se týče dostupnosti, tak jako většinu audio komponetů a snad vůbec všeho, v ČR nic nekupuji. Buď to tu není nebo předražené.
Dsotm: SSD M.2 ne, ta není zvukově ok, pro top sestavy nevhodné. Pro běžné nároky 95% posluchačů samozřejmě postačí.
kabelguru.cz

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kocmeister: Proč by SSD M.2 měla být zvukově nevhodná? Nějaké zdůvodnění?

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

M.2 je slot, ktory byva bud priamo na doske, popripade na externej PCIe karte.

A i do toho to slotu sa da pripojit SSD disk troma sposobmi:
- Legacy SATA (AHCI radic na doske)
- PCI Express using AHCI (AHCI radic na SSD disku)
- PCI Express using NVMe (novy standard komunikacie so SSD po PCIe zbernici)

Podobne ani AHCI radic nie je fixny:
- na doske
- na externej PCIe karte do ktorej sa pripajaju SATA disky
- integrovany v M.2 SSD disku

Kocmeister ma tu skusenost s nejakym riesenim (ktore sam predava) a takto nehanebne tu generalizuje...
Naposledy upravil(a) Miero dne 07 črc 2020 09:17, celkem upraveno 1 x.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Dark side of the moon: Niekde tusim pisal, ze k SATA diskom dava externe napajanie z linearneho zdroja. Ten potom asi z jeho "skusenosti" prenasa nalestene data. A teoreticky potom i nejaky "neutralne hrajuci" SATA kabel by sa dal k tomu casom doplnit.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Miero:
Dík za upřesnění ohledně SSD M.2 - já to samozřejmě vím, pár takových PC už jsem stavěl, ale pro některé členy fóra to může být nová informace. Vzhledem k možnosti zvolit si typ sběrnice a vynechat kabel mi to přijde jako "neprůstřelné" řešení.
A právě proto mě zajímá, proč Kocmeister tvrdí, že je to nevhodné.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Kocmeister různá řešení vyzkoušel, zainvestoval do toho nemálo času a jistě i peněz. A přestože výsledek svého úsilí prodává jako produkt, tak se o svá zjištění zdarma podělil zde na fóru. Můžu se s jeho závěry ztotožnit, a taky nemusím. Vždy to má pro mne větší hodnotu než plky zamindrákovaných pisálků, kteří na fórum žádné své zkušenosti nepřinesli a jen zde vyhledávají spory.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Mě je teorie známá, ale racionálního vysvětlení se nedočkáte. To je Vám asi jasné. Je to jak píše Kychtax - nehraje to. Osobně mám teorii, že tento typ disku je více vystaven rušení kvůli své konstrukci. Zpravidla žádné plechové tělo jako běžné ssd a v závislosti na typu desky i zpravidla velmi blízko ostatním komponentům. Jak to leží u ramek a procáku, je zle. Upozorňuji, že zde píšu své osobní názory podložené svou vlastní zkušeností na řešení audio PC, aby mě někdo neobvinil z generalizování. Ať si každý vybere svou cestu.
Miero píše:
07 črc 2020 09:10
Kocmeister ma tu skusenost s nejakym riesenim (ktore sam predava)
A ty už prosím nelži, předem dík.
kabelguru.cz

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Kocmeister, neklamem - vychadzal som z tohoto:
- kabelguru/hifi-audio-pc-mk-ii-t20847.html
Hifi Audio PC mk.II
Další dnešní novinkou je na české poměry opravdu unikátní výrobek - Hifi Audio PC. Nyní ve své druhé, výrazně vylepšené, dá se říci nekompromisní variaci. Obecně ani v zahraniční nenajdete mnoho konkurentů, přeci jen je to stále něco pro většinu nového.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mám pevný disk Crucial v provizorním měděným pouzdře na podložce, která pohltí vibrace . Foto by hodně napovědělo, je to velmi jednoduše provedeno. K tomu vedou 2ks 2 x stíněné kably napájecí a datový. Stínění přišroubované na case. Udělal jsem to jen narychlo a provizorně. A zdá se mi, že to má efekt, i když trochu pocitovka a nevím co funguje z toho víc a co méně, tak pro jistotu jsem provedl vše. Chystám se, že PC znovu otevřu a budu nakoukávat, a čekat jestli se dostaví další nápady a pak to udělám pořádně. Ještě lépe. Nějaké nápady už jsou - koupil jsem měděné pláty 1mm tl. a ty budu různé stříhat, vrtat, ohýbat a použiji uvnitř.
Crucial jsem si vybral, je to myslím jedna z mála firem, která si dělá disky sama. Není OEM. S OEMky nemám dobré zkušenosti, rády přestávají fungovat (kingston Adata apod.). Dálší origo výrobci SSD disků jsou myslím WD, Samsung a ještě jsem věděl o jednom, dvěma.. Podobné je to u mne se zdrojem v PC. Fortron by také měl mít své továrny na zdroje jako jeden z možná 3-4 celosvětově. Zbytek jsou hodně rebrandované zdroje.
U toho OEM myslím častěji hrozí rozptyl v kvalitě součástek a jejich původu. proto možná vyšší závadovost nebo rozdílnost v parametrech. Taky nemám od určité doby rád AMD, co se týká čipsetů, CPU u grafik. Intel a nVidia - u mně jedině. Většinou bylo s AMD x nejrůznějších problémů s kompatibilitou, kolikrát X věcí nešlo ani nainstalovat, nebo jednoduše nefungovaly spolu.. :shock: ale to už možná vychytali.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Miero: To už nějakou dobu není aktuální.
kabelguru.cz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

ze základních desek mám velmi rád Gigabyte, ten pokládám za jeden z nejspolehlivějších. Říkalo se, že Asus je levná divize Gigabyte. S G jsem nikdy neměl problém, jakýkoliv. S Asusem bylo problémů X. Stejné to je s jejich grafickými kartami. Hezky se kvalita součástek, vč. desek ukázala vždy overclockingem, jednu dobu jsem dělal hodně. Jak CPU, GPU, RAM, MB. Giga vždy držely a makaly.. :)
CPU mám v kancl/herním PC intel 2600k, jednu dobu to byl hit overclockingu. :) V audio PC je úloha opačná. Šáhnout případně a snížit výkon a mít možnost sledovat chování, teploty atd. a dle možnosti, přejít na jiné chlazení -pasiv nebo velké pomalé větráky... Vodní nedává smysl. Si myslím. Tak vidíte.. něco málo mám už vyzkoušeno. *2thumbsup*
Naposledy upravil(a) kychtax dne 07 črc 2020 11:17, celkem upraveno 4 x.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

FS:
" Můžu se s jeho závěry ztotožnit, a taky nemusím." Přesně tak. A když mám jinou zkušenost a názor, tak o tom diskutuji a snažím se najít zdůvodnění.

Kocmeister:
Tak to už je pro mě čistá magie vzhledem k tomu, že z disku jdou data do paměti a teprve pak je zpracovává software. A paměti jsou bez taky bez "plechového" těla a přímo na desce.

Odpovědět