Počítač v roli ultimativního zdroje
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
Mně taky
.. a co teprve napájecí kabel k pouhému napájení switche.

Ahoj Pavle, děkuji za info. Asi bych to chtěl vyzkoušet, ale exaudio teď nemá skladem, tak uvidíme. BTW, jak obě zařízení napájíš, myslím ty ifi... Z nějakého lineáru?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
iUSB 3.0 jakožto zásadní zlepšovák se již nevyrábí. Zatím žádná náhrada. Upřímně nechtěl bych bejt v kůži toho kdo si dneska staví audio pc a nemůže to mít. Takže Vás pánové lituju. Měli jste si to koupit dokud to šlo. Leda rychle najít nějakej bazarovej kousek nebo nějakym zázrakem najít někoho kdo má ještě skladovou zásobu. iGalvanic vypadá, že naštěstí ano nebo přinejmenšim ho mají v zahraničí běžně skladem.
No a napájecí kabely k pc? LifePo4 za zlomek peněz a připojený klidně měděnym drátkem z nejšpinavější mědi na světě a sfoukne to všechny asi tak o 1000%.
No a napájecí kabely k pc? LifePo4 za zlomek peněz a připojený klidně měděnym drátkem z nejšpinavější mědi na světě a sfoukne to všechny asi tak o 1000%.
kabelguru.cz
Ad) LifePo4 baterie pro audio
Takové nadšení z baterií... můžete se, prosím, někdo dát odkaz na nějaký konkrétní výrobek? Něco, kde je garantované výstupní napětí 5V... Třeba bych to zkusil. Děkuji.
Já jsem si kdysi "nějaká" bateriová napájení zkoušel (přenosné power banky 10-30tisíc mAh) ve spojení s Raspberry 3. Ale to bylo k ničemu, jednak to asi nebyly ty správné zdroje, jednak to z Raspberry (přes USB do DAC, bez DigiBerry) hrálo blbě s jakýmkoli napájením.
Takové nadšení z baterií... můžete se, prosím, někdo dát odkaz na nějaký konkrétní výrobek? Něco, kde je garantované výstupní napětí 5V... Třeba bych to zkusil. Děkuji.
Já jsem si kdysi "nějaká" bateriová napájení zkoušel (přenosné power banky 10-30tisíc mAh) ve spojení s Raspberry 3. Ale to bylo k ničemu, jednak to asi nebyly ty správné zdroje, jednak to z Raspberry (přes USB do DAC, bez DigiBerry) hrálo blbě s jakýmkoli napájením.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení

Powerbankou jsem krmil RME ADI-2 Pro a bylo to zvukově lepší než dodávaný spínaný zdroj. Nejlepší ale byl zvuk s lineárním síťovým zdrojem. Rozdíly to na dané sestavě byly slyšitelné, ale nijak zásadní.
zkoušel někdo Mutec mc-3+ usb
https://www.thomann.de/cz/mutec_mc_3_sm ... _black.htm
https://www.thomann.de/cz/mutec_mc_3_sm ... _black.htm
Ale jo, na ebay jsem uspěl s oběmaKocmeister píše: ↑27 led 2021 09:12iUSB 3.0 jakožto zásadní zlepšovák se již nevyrábí. Zatím žádná náhrada. Upřímně nechtěl bych bejt v kůži toho kdo si dneska staví audio pc a nemůže to mít. Takže Vás pánové lituju. Měli jste si to koupit dokud to šlo. Leda rychle najít nějakej bazarovej kousek nebo nějakym zázrakem najít někoho kdo má ještě skladovou zásobu. iGalvanic vypadá, že naštěstí ano nebo přinejmenšim ho mají v zahraničí běžně skladem.

Kocmeister, koukám že Váš Audio PC nenápadně zmizel ze stránek. 
http://www.kabelguru.cz/product/audio-p ... c-mk_ii/58
kabelguru/hifi-audio-pc-mk-ii-t20847.html
Nemyslím si, že by byl Ifi nepřekonatelný. Je ale určitě dostupnější.
I replaced my micro iUSB3.0 with a Mutec MC3+USB, was significantly better than the iFi in my system
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... hats-next/
Skončil asi "End of product", bude náhrada? Nevíte- li někdo.

http://www.kabelguru.cz/product/audio-p ... c-mk_ii/58
kabelguru/hifi-audio-pc-mk-ii-t20847.html
Nemyslím si, že by byl Ifi nepřekonatelný. Je ale určitě dostupnější.
I replaced my micro iUSB3.0 with a Mutec MC3+USB, was significantly better than the iFi in my system
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... hats-next/
Skončil asi "End of product", bude náhrada? Nevíte- li někdo.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kychtax: Ano máš pravdu, jsou i další řešení, včetně Mutecu a ostatně i ty různé JCAT karty apod. udělají taky dobrou službu, tak jsem to s tím tvrzením trochu přehnal. Ale bylo to strašně user friedly/plug and play řešení takříkajíc pro každýho. Já na kompy už nemám čas, proto jsem ti psal nedávno sz, ale neodpověděls mi.
kabelguru.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Baterie je nejčistší zdroj. Je to mohutná přehrada v bezvětří, bez jediné vlnky, která vypouští jen ryzí proud energie. Lineární zdroj jsou dvě rozbouřené řeky, jejichž mohutné vlny se snaží zklidnit velká retenční nádrž (nikdy se jí to zcela nepodaří) a na konci zajišťuje stabilní průtok rychlý ventil. Nedávno tu pan kychtax uváděl test, který baterie jednoznačně vyhrála.PítrsPraha píše: ↑27 led 2021 10:52![]()
Powerbankou jsem krmil RME ADI-2 Pro a bylo to zvukově lepší než dodávaný spínaný zdroj. Nejlepší ale byl zvuk s lineárním síťovým zdrojem. Rozdíly to na dané sestavě byly slyšitelné, ale nijak zásadní.
Ten RME ADI-2 má svůj stabilizátor (asi dost kvalitní už od pohledu), může se krmit 9 – 15 Volt a potřebuje max. 10 W. Ta powerbanka byla jednoznačně slabší kousek.
Co konkrétně s ní znělo hůře prosím? Preferuji napájení silnou baterií, tak mě to trochu zklamalo.
OT Alert!
Napájení ze sítě je vždy o větších či menších kompromisech. Baterie je nejlepší zdroj nejen pro DAC, ale pro všechny komponenty. Měl jsem tu čest, slyšet ASR Emitter II bez a s tou jejich brutálně předimenzovanou baterií. Rozdíl prostě nelze neslyšet.
Napájení ze sítě je vždy o větších či menších kompromisech. Baterie je nejlepší zdroj nejen pro DAC, ale pro všechny komponenty. Měl jsem tu čest, slyšet ASR Emitter II bez a s tou jejich brutálně předimenzovanou baterií. Rozdíl prostě nelze neslyšet.
Nadral reprosoustavy
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
RME potřebuje max 22 W, 10 W je spotřeba v klidu. Powerbanka byla XT Power. Zvuk s lineárním zdrojem měl takový nejusazenější basy a byl nejklidnější, nejčitelnější.Pavel_LXmini píše: ↑27 led 2021 15:33Ten RME ADI-2 má svůj stabilizátor (asi dost kvalitní už od pohledu), může se krmit 9 – 15 Volt a potřebuje max. 10 W. Ta powerbanka byla jednoznačně slabší kousek.
Co konkrétně s ní znělo hůře prosím? Preferuji napájení silnou baterií, tak mě to trochu zklamalo.
Co si mame pod tímto predstavit?
Rozdíly to na dané sestavě byly slyšitelné, ale nijak zásadní.
Rozdíly to na dané sestavě byly slyšitelné, ale nijak zásadní.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ramones:
Ale copak, faleš a pozérství s údajnou ignorací skončilo
?
Ty jako "hifista", který za hifi považuje 128 kbps mp3 si pod tím nemusíš představit vůbec nic, netýká se tě to
.
Ale copak, faleš a pozérství s údajnou ignorací skončilo

Ty jako "hifista", který za hifi považuje 128 kbps mp3 si pod tím nemusíš představit vůbec nic, netýká se tě to