Počítač v roli ultimativního zdroje

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Počítač v roli ultimativního zdroje

Příspěvek od progsociety »

kychtax píše:
01 led 2021 11:06
No ja si myslim, ze top zvukovka na ess9038 muze hrave "prehrat" ext.DAC za 8 tisic. To externi reseni, co to bude - nejaky Topink apod..To nechci.
Neviem, či Creative vyrába "top zvukovky". Externý DAC?

Soekris, Schiit, Aune, SMSL, Musical Fidelity, Audiolab, atď., atď.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Vcera jsem zkusmo prehodil zdroje zpet na muj upraveny fortron a potvrdilo se, ze je tu urcity atribut ve zvuku s picopsu, ktery mi vadi. Ted to zmizelo. Necham to takto na chvili. Na ceste mam 5V lpsu a pak se snad povede zapujcka Jcat.
U toho picopsu to delalo, at jiz to bylo napajene lpsu nebo baterii. Zda se mi, ze se to pro audio pc moc nehodi. Ale pred dvema mesici s jeste zamlzenym zvukem bych si toho asi ani nevsiml. Proto jsem I byl nadseny.

Nejsem s tou zkusenosti asi sam, viz toho vlakno..
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... ico-power/
Mimochodem DAC napajim na zkousku 12V baterii.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

PavelDosko píše:
25 led 2021 10:43
ano, v poradi iGalvanic - iUSB
Tak u me je nejaky problem, iGalvanic me v soucasne konfiguraci nefunguje. Zkusim si zitra prinest jine usb kabely (nemam ted doma) a vyzkouset. Kazdopadne vse se tvari v poradku, ale po par vterinach prehravani je v repro ticho :-) Prehravac se tvari (MPD), ze prehrava, ale zvuk ven neleze. Budu badat dal. Stredni pozice ground linku "ztichne" po vterine, spodni to same, horni pozice po par vterinach. Pred NUCem mam linerni zdroj a ten zapojen do filtru... No uvidime.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Tak ani iUSB 3.0 :-) Srolluv DAC se proste s temito dvema ifi nekamaradi. Jelikoz ja rozhodne DAC menit v dohledne dobe nebudu, tak pokud by se nekomu hodila obe zarizeni, jak igalvanic, tak iUSB, tak je rad prenecham za nakupku, ktera byla oproti CR z USA vyrazne zajimavejsi.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

v kazdem pripade je to divne, pro nuc jsou v ceste iFi krabicky neviditelne, bez ovladacu

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Jeste jsem nemel prilezitost mluvit o tom s LS, zeptam se na to, az bude prilezitost. Pokud si spravne pamatuji, neco o "plovoucich zemich" v jeho DACu jsem kdysi cetl - fakt nevim. A az budu mit vice casu, tak to jeste poradne otestuji, na druhou stranu nemam v NUCu SW, ve kterem bych se mohl hrabat. Jen jsem si vylistoval v Gentoo zarizeni a DAC tam videt stale je, i kdyz uz nic neprehrava. Nikdo jinej tady na Sroll DACu a NUCu ifi zarizeni nema, takze neni s kym konzultovat. ITaka Ludka od LS jsem se ptal, nemel prilezitost vyzkouset, takze zatim nic...

reign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reign »

Ahoj,
přečetl jsem si celé vlákno a potřebuji se ujistit v problematice spojení Raspberry Pi a zesilovače.
Moje současná sestava :
Rpi s LibreElec přes Hdmi do smart TV, z TV optickým kabelem do DAC Styleaudio Carat-Sapphire, odtamtud RCA do zesilovače Yamaha AX-570. Repro mám prozatím staré stavěné z reproduktorů Tesla ("pouze" obnovené výhybky), hrají rovně, akorát prostorové podání není v jejich silách, plánuji koupi KEF Q350.
Zesilovač i DAC mám jen pár dní z druhé ruky, doteď jsem měl levný čínský DAC amp kguss a stavěný zesilovač, po výměně za Yamahu a Sapphire je i na staré bedny slyšet výrazné zlepšení.
Zatím jsem z různých diskusí a i ze stránek Rpi shopu pochytil info, že reclocker není potřeba při využití optiky, ale jen při koaxu. Nebo je potíž už v tom, že signál teče přes hdmi? Hudbu někdy pouštím z HDD přes malinu, ale poměrně častěji ji posílám z Tidalu aplikací BubbleUpNP přes WiFi buď na malinu, nebo přímo na TV. Teoreticky - v případě že je problém už samotné spojení hdmi - měla by být verze BubbleUpNP/TV bez problémů. Souběžně s tím jsem se dopátral informace, že problémovým místem u optického kabelu je vždy konektor - jak na kabelu, tak na zařízení - tož mně potěšilo, že můj Safír má konektor Toshiba, ale k čemu to asi je, když konektor TV a kabel jsou na tom patrně mnohem hůře. Tomuto problému bych asi připsal zde sdílenou negativní zkušenost s toslinkem oproti coaxu.
Chtěl jsem pořídit Allo DigiOne a zvukově TV obejít, ale bohužel není skladem a když jsem mluvil s prodejcem, tak si není moc jistý, že ještě bude.
U toho mého DACu píšou, že má low jitter clock recovery
https://styleaudio.typepad.com/styleaud ... phire.html
Myslíte, že tento DAC vyžehlí nedokonalosti propojení mé sestavy? Nebo mám jít alespoň cestou přídavné karty pro Raspberry s digi coax výstupem?
Za veškeré podněty předem díky.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Já bych koupil levnou kartu s optikou nebo coaxem např. https://rpishop.cz/zvukove-karty/943-ju ... i-hat.html a
jel rovnou do DAC-u a dál do Yamahy. Ty tu TV používáš jako převod HDMI na optiku, ne? Jrd

reign
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reign »

Ahoj, Jardo, je to tak jak píšeš, protože Rpi jiný výstup nemá. Co se pohodlí týká, současné nastavení mi vyhovuje, jen nevím, nakolik ten zvuk takto degraduju. Problém je i s OS - už jsem četl, že LibreElec není na hudbu nejlepší, jenomže já v něm primárně přehrávám filmy. Kdyby to šlo nějak vyladit na co nejlepší možný výstup rád bych u něj zůstal kvůli filmům a koncertům.
Ta destička z toho odkazu by myslíš měla výrazný vliv na zlepšení zvuku? Jestli ano, uměl bys přibližně srovnat s HiFiBerry digi+ Pro a momentálně nedostupným Allo DigiOne?
S pozdravem Luboš

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Je to levná varianta jak z toho ven, než se objeví lepší karta. Myslím, že by to bylo zvukově čistší, lepší, než to honit přes TV a další převod. LibreElec je právě spíše na filmy, na audio bude lepší používat Volumio a to ti poradí několik zdejších členů, co ho používají. Měj se! Jrd

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Prislo mi druhe picoPSU. 250W. Kdo by ho chtel, za 500,- je jeho. ;)
Přílohy
IMG_20210314_143933_resize_32.jpg

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Našel jsme zajímavý soupis, na co si dát pozor u computer Audia na blogu Marcina.
https://jcat.eu/10-tips-how-to-get-bett ... %e2%80%a8/

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak napajim na zkousku interni SSD disk externim LPSU a je to lepsi nez kdyz byl napajeny z bezneho zdroje, ci z Picopsu nebo jakkoliv jinak. Je znatelny vetsi klid v vsech nahravkach plosne.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

A co az se bude napajet kazdy komponent zvlast externim LPSU, to bude teprv ficak!

Odpovědět