No, já se přiznám, že mi doma běží něco většího, ale na forech XBMC tohle lidi používají. I když je fakt, že jsem zrovna tenhle tip střelil od boku. Problémy s nemožností přehrát 1080p bych ale stejně přisuzoval spíš chybě na straně uživatele, než IONu. Pokud teda bys chtěl něco co je opravdu košer, je to tohle:
http://www.asrock.com/nettop/overview.a ... 20330HT-BD
Má to bluray, dálkové ovládání a hlasitost je 26db, což je fakt málo. Předpokládám, že u toho sedět nebudeš, takže bych moc neřešil, že je tam větráček. Mechanika bude dělat větší hluk, než ten větrák. A asi by nebyl problém někde si to nechat předvést, nebo si o tom něco přečíst.
Cena 10.000.
Samozřejmě, že kromě toho je možné si na podobné bázi něco sám postavit v hezčím case s šířkou 43cm a s cenou se dostat taky někde okolo 10 tisíc, ale to už chce trochu základní počítačové gramotnosti. Nicméně uchladit dnes PC s pomalým procesorem a onboard, nebo pasivně chlazenou starší grafikou není velký problém. Problém je, pokud od toho člověk chce výkon normálního herního PC a ani to už dnes není žádná hrůza. Doporučil bych třeba case Antec Fusion Remote.