POPCORN Media Center C-200

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
hanysek
Kontaktovat uživatele:

Re: POPCORN Media Center C-200

Příspěvek od hanysek »

Mám starší A-100, a na tuhle sem se těšil jako malý Jarda. Teď když už je jeho dostupnost celkem solidní, tak mě zase zaujala krabička od http://BOXEE.tv resp. D-LINK. A to hlavně kvůli interface. Mám popcorn rád, ale BOXEE vypadá hodně zajímavě, sice bez mechaniky, ale určitě počkám co z toho vyleze.

Obrázek

Obrázek

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Boxee=XBMC s jiným skinem a službami které u nás nefungují. Levné EEEPC to zvládne taky. Taky mam Popcorn 100, ale počítač mi přijde mnohem lepší, obzvlášť když se za ty peníze dá pořídit velice slušné PC s ION čipsetem, který zvládne Fullhd. Myyslím, že krbičkám s nástupem prťavých PC odzvonilo.

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

Dune BD Prime 3.0 je tiež zaujímavý, má aj 7.1 analog.výstup.

http://pcservis-praha.cz/dune_bd_prime_30.html

Obrázek

Obrázek

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Pánové, nezdá se mi seriozní mluvit o audio použití u přístrojů s aktívními vnitřními větráky, pokud nejdou aspoň v audio režimu větráky vypnout. V malých prostorech obýváků jsou vždy více nebo méně, ale vždy vyrušující při poslechu. A vždy, když vidím na zadním nebo bočním panelu typicky kruhové otvory u těchto poměrně nízkých plechových krabiček, cítím problém s aerodynamickým hlukem. Za mě, pro HiFi asi nepoužitelné, zatím...
Byl bych rád, kdyby se už konečně objevilo něco pořádného s pasívním chlazením, viz. třeba prodávaný čibův sestavený plackoPCstroj, kde by se už opravdu mohlo mluvit o jisté univerzálnosti použití s HiFi.
Přes řeku do stínu stromů.

hanysek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanysek »

C-200 fanless
D-LINK BOXEE ma bejt taky fanless
to posledni neznam ale prijde mi taky bez vetracku...

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

to: hellboy

ja hladam skor sikovnu krabicku ako HTPC. S HTPC su vzdy problemy spojene s tym, ze je to PC.. treba tam stale nieco aktualizovat, je potrebne to nastavit a vyladit, na plnohodnotne ovladanie potrebujes na stoliku v obyvaku klavesnicu a mys, ma to vyssiu spotrebu, trosku viac kuri a uplne pasivne riesenie bez vetraku je stale velmi drahe. Taktiez vznikaju problemy ak to ma spolahlivo a blbuvzdorne ovladat zvysna cast clenov domacnosti.. ja som napriklad pri cca 2.5-3 metroch len dost tazko videl na obrazovku o velkosti 42" aby som to mohol uz plnohodnotne pouzivat.

celkom slusnu recenziu na WD a novy e-great je od vivi-ho tuto: http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=23275. Pokial bude neaka z tych sikovnych krabiciek zvladat vsetky poziadavky ake su spomenute v teste tak si ju kupim! Vacsina z takychto krabiciek je navyse stavana viac na prehravanie videa ako muziky, co je dalsi problem.

Suma sumarum, zda sa ze to co hladam zatial este nebolo vyrobene.. budem si musiet neaky ten cas pockat.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

No ale vratme sa k teme.. vedel by mi niekto povedat, ako je na tom Popcorn Media Center C-200 ohladom kriterii z recenzie na ktoru som uviedlo link vyssie?

video:

- podpora diakritiky v titulkoch (mozna manualna volby kodovej stranky v menu)
- podpora viacerych/roznych titulkov a ich manualny vyber (aj z podadresarov), bez ohladu na ich meno (moze byt rozdielne od mena filmu) a moznost prepinania sa medzi nimi.
- manualny posun titulkov v obraze (na vysku; standardne by sa mali objavovat v spodnej ciernej ploche)
- zmena farby a velkosti titulkov (samozrejma je aj volba tienovania a farba tienov)
- prepinanie jazykovych stop
- podpora AC3 a DTS (vratane pass-thru)
- moznost nastavit (natrvalo) posun medzi audiom a videom (korekcia input lagu - postacilo by +- 150ms)
- plna podpora DVD (vratane menu)
- plynule prehravanie BD ripov na 23.976 fps (bez prilezitostneho cukania).
- moznost menit priamo tlacitkom aspect ratio + zoomovat (Pan&Scan).
- automaticke prepinanie vystupnej frekvencie podla fps filmu
doplnene:
- ulozenie pozicie (nastaveni) pre kazdy film (pozicia, zoom, track), aby pri dalsom spusteni pokracoval od poslednej pozicie (alebo sa spytal, ci to uzivatel pozaduje)

a z tych specifickejsich:
- horizontalny posun obrazu (hore a dole, v pripade filmov 2.35:1 - pre lepsiu citatelnost titulkov v ciernom pase)

audio:
- podpora lossless formatov (flac, wavpack, ape - tieto stacia, popripade este wav)
- bitperfect SPDIF output (bez upsamplingu na 48k pri CD, ako to robia lacne onboard zvukovky v PC)
- podpora flac/wv/ape/wav + cue. (teda image + cue sheet).
- podpora vytvarania a ukladanie playlistov (alebo favorities ....)
- Rozumne skakanie po adresaroch/preskakovanie skladieb (aby to bolo pouzitelne aj bez zapnutia TV)

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Nevím jak Popcorn 200, ale Popcorn 100 se musel neustále aktualizovat, přehrávání hudby bylo naprosto zoufalé, spojení po síti pomalé a složité, co se týče komfortu, přetáčení videa a hudby taky složité a nepohodlné, uživatelské rozhraní pomalé a ne nijak hezké. V zásadě to navíc je jednoúčelový počítač. Většina těchto přehrávačů používá procesor SIGMA a má prakticky stejné parametry a rozhraní. Je pak jedno, jestli je na krabici napsané egreat, nebo popcorn a řada dalších jmen.

Když si za 10.000 koupíš miniITX počítač s IONEM od nvidie (grafický čipset na základní desce) a dálkovým ovládáním a do něj nainstaluješ XBMC.org, tak máš rázem to samé, mnohem líp se to ovládá, přehraje to všechno a dobře a pochopí to i tvoje manželka - zapneš PC, na dálce stiskneš tlačítko asociované s XBMC a dostaneš se do pohodlného jednoduchého rozhraní, které se ovládá šipkami a jedním čudlem. Mini PC navíc může být zcela pasivní, takže bez hluku. Cena vyjde na stejno, kvalita vyšší.

Měl jsem několik těchto krabiček egreat, popcorn, iamm HD a teď jedu z PC a je to prostě minimálně pro mě lepší.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

hmm.. skus sem hodit neake tvoje tipy na PC ake popisujes cele v pasive schopne prehravat Full HD s dialkovym ovladanim v cene tych chytrych krabiciek.. dik. Predpokaldam ze si do toho zapocital aj zvukovu kartu ktora sa postara aby sli z PC 1a0 do kvalitneho DAC tak ako ich chceme..

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Obrázek

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=JEaDVvtKZ9hHhda2

Nebo tohle

http://www.alza.cz/prestigio-ion-pc-v2- ... 148572.htm

Raději bych volil Asus, jsou dobří a mají dobré nápady. Nejsem si jistý, jestli je zrovna tohle 100% bez chlazení, ale můj noťas od Asusu je a druhý je fakt tichý. Mají ostatně těchhle modelů celou řadu, takže si stačí vybrat. Dálkáč je volitelné vybavení, ale dá se bez problému koupit i kdyby nebyl. Důležitá podmínka je ten ION, aby to zvládalo fullHD.

O xbmc se dočteš tady: http://www.xbmc.org

Co se výstupu nul a jedniček týče, nejde ani tak o to jakou máš zvukovku (digital maji všechny), ale o to abys zabránil v přesamplování na 48kHz samotným windows. Windows 7 mají WASAPI a XBMC ho umí použít, takže nuly a jedničky půjdou ven správně. Rozhodně stejně dobře jako u Popcornu.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

ohladom toho hluku:

to prve.. http://www.silentpcreview.com/article1007-page5.html
myslim ze tabulka s udajom hlucnosti nesvedci zrovna o extremnom tichu...

to druhe: http://www.hdclub.sk/viewtopic.php?f=70 ... 3&start=20
osobitne ma tu zaujal tento prispevok od uzivatela lubo28:

Tak ja som si objednal tento Prestigio IOn PC,konkrétne tento:
http://www.alza.sk/prestigio-ion-pc-v2- ... 137605.htm

Objednával som ako náhradu za htpc,proste na prehrávanie filmov,či už klasické avi alebo HD filmy a na internet.
Tak klasické avička a 720p HD ripy zvláda relatívne bez problémov(používam kmplayer,vťaženie CPU medzi 30-55%)). 1080p HD ripy síce kmplayer(default nastavenie,bez akýchkolvek filtrov) otvorí a začne prehrávať,ale je to iba slideshow.

No dorazne varujem tých,ktorý si chcú tento výrobok kúpiť a to kvoli hluku,ktorý tento výrobok vydáva! Ja som si ho kúpoval ako náhradu za moj relatívne hlučný a žravý PC.
No moj PC je oproti tomuto úplne tichý.Už krátko po zapnutí,zhruba za 3-5 minút sa roztočí poriadne ventilátor,pretože Prestigio sa začne prehrievať(BIOS ukazoval 75C,Speedfan 73 C).A aj keď tam človek prakticky nič nerobí(Avast,spustení Firefox s jednou stránkou),ventilátor sa riadne točí a toto miniPC je hlučnejšie ako klasické PC.
Skúšal som všelijako nastaviť otáčky v BIOSe,lenže to nemalo temer žiadny dosah na produkovaný hluk.
Nainštaloval som si doňho Windows XP + samozrejme všetky potrebné ovládače,ktoré boli priložené na CD.

Moje zhrnutie:
Prestigio ION PC bolo veľmi hlučné(lebo sa prehrievalo a ventilátor často išiel na plno) a absolútne preto nevhodné ako htpc na pozeranie filmov.Neviem ako vy ale ja keď pozerám film tak nemám rád keď ma dačo pritom vyrušuje,ako tento miniPC.A že vyrušuje poriadne,to mi možete veriť.
Po 2 dňoch som ho poslal späť a objednal radšej Media Player WESTERN DIGITAL TV Live

PS: ak by to bolo s tou ION platformou a vstekymi notebookmi, netbookmi.. take jednoduche, tak by sa uz nikto nezaoberal stavbou supertichych alebo cisto pasivnych HTPC ;)

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

No, já se přiznám, že mi doma běží něco většího, ale na forech XBMC tohle lidi používají. I když je fakt, že jsem zrovna tenhle tip střelil od boku. Problémy s nemožností přehrát 1080p bych ale stejně přisuzoval spíš chybě na straně uživatele, než IONu. Pokud teda bys chtěl něco co je opravdu košer, je to tohle:

http://www.asrock.com/nettop/overview.a ... 20330HT-BD

Obrázek

Má to bluray, dálkové ovládání a hlasitost je 26db, což je fakt málo. Předpokládám, že u toho sedět nebudeš, takže bych moc neřešil, že je tam větráček. Mechanika bude dělat větší hluk, než ten větrák. A asi by nebyl problém někde si to nechat předvést, nebo si o tom něco přečíst.

Cena 10.000.

Samozřejmě, že kromě toho je možné si na podobné bázi něco sám postavit v hezčím case s šířkou 43cm a s cenou se dostat taky někde okolo 10 tisíc, ale to už chce trochu základní počítačové gramotnosti. Nicméně uchladit dnes PC s pomalým procesorem a onboard, nebo pasivně chlazenou starší grafikou není velký problém. Problém je, pokud od toho člověk chce výkon normálního herního PC a ani to už dnes není žádná hrůza. Doporučil bych třeba case Antec Fusion Remote.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

strielas od bodku a vobec mi nerozumies.. 26 dB je dost! Aby si ma uz konecne pochopil tak pre mna tiche PC zacina resp. konci na cca 12dB z jedneho metra.. Pasiv je ideal, realizovany len velmi tazko s ohladom na ceny SSD diskov, pasivnych skriniek sluziacich zaroven ako chladic..atd. HTPC s pouzitim Antec Fusion Remote som mal, osobne si ho v ramci mojej pocitacovej grmaotnosti aj fyzicky poskladal, doladil.. nakoniec predal z pragmatickych dovodov.

Ako som uz pisal, neexistuje ziadne PC, HTPC, miniPC, notebook,netbook.. ktory by sa cenou v pasive aspon priblizoval niektorym z tych malych krabic z ktorych navyse z digi vystupov ide obycajne bitperfect signal co pre moje naroky dostatocne staci a nemusim to riesit ziadnou dodatocnou zvukovkou. Jediny problem je zohnat taku hracku, ktora by zodpovedala poziadavkam predovsetkym v prehravani hudby ako uviedol v recenzii vivi. Otazka je, ako je na tom popcorn C-200. Tema HTPC vs Mediabox je urcite zaujimava, ale vlakno nebolo zalozene na takuto temu. Rad by som sa predovsetkym dozvedel nieco viac o C-200.. hlavne ako je na tom so svojou funkcionalitou ohladom uvedenych poziadaviek. Dik

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

No tak 12 dB v tomto odvětví nebude až tak jednoduché *taktone*
Zajímá tě jak je natom s hlučností Popcorn C200, to sice nevím, ale podle toho co píší, tak A200 je stejný až na absenci BR mechaniky. Udávají hlučnost ventilárorku 18,5 dB, je to sice více, ale aby spíš nebyl hlučnější HDD. Chtělo by to vědět celkovou hlučnost třeba z jednoho metru, to by pak bylo lepší a člověk by si udělal lepší představu.
Taky o něčem uvažuji, ale spíše pro video. Na audio to chce aby to byl samostatný přístroj, bez potřeby zapínat TV.
Někde jsem četl ( už fakt nevím kde), že ten displej na C200 až tak moc informací nedává (ikdyž se tváří jinak).
http://www.hdprehravace.cz/syabas-popco ... a-200.html

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Stotoznujem sa z nazorom ze na hudbu by to malo byt jedno specializovane zariadenie a na video druhe. Podla mna ventilator a HD pri pocuvani len hudby nemaju co robit. Pri videu je to ine lebo vnimame uz viacerymi zmyslami a nielen sluchom, takze sme tolerantnejsi k pripadnym ruchom z HD a ventilatora. No a samozrejme mat zapnutu plazmu pri pocuvani len hudby je nezmysel...

Odpovědět