300B Roxana
Re: 300B Roxana
to je ono prekresleny bass, to si pekne poposal akurat pocuvam Markusa Millera, ono sa to nadherne kruti. Hra neuveritelne nadherne, otazocka je niekde popisane ako hraju KT88 oprovi 300B, je nieco aj lepsie ?
Apropo, to s cim bojujem je brumm nameral som 5,4mV a v druhom repro 6,4mV co sa stym da robit? Zhavenie je usmerne.
Riki, Tvůj zesilovač je nějaká stavebnice?
Nerez plech s dokonalou povrchovkou ... úžasný design.
Předzesilovač s stejnýma triodama sem měl pučený od Renowna a neznám nic příjemnějšího. Tak příjemný a vyrovnaný zvuk ve všech frekvencích (co ještě slyším) jiné triody nemají.
Samo že záleží na zapojení a dalších součástkách jako typ a hodnoty kondu, v tom má jasno TAB a nepíšící bastlíři.
Ta kombinace s 300B je asi magická.
Zrovna si pučuju Kilogramovu jednočinku v áčku, Tesla AZS021 po velké repasi.
ECC83 a EL84 nejsou tak hudební jako 6NS7 s 300B, přesto se mi zvuk takového strojku zamlouvá, pro poslech jazzové a a akustické muziky.
Komplexní nářez to nestíhá, jsou slyšet pomalejší ... no jakoby nestíhal zahrát všechno stejně rychle.
Asi vystupní trafa. Aby to hrálo echt všechno, musely by se zkusit nějaké drahé trafa ?
Viděl bych to jako kompromis, triody 6NS7 v předku a pořádný koncák s pořádnýma Sankenama.
Levný provoz, Sankeny nestárnou tak rychle jako 300B. Triody 6NS7 jsou nenákladná položka.
Ale to je
Dík za sdílení mazlíka. Krásná práce.

Nerez plech s dokonalou povrchovkou ... úžasný design.

Předzesilovač s stejnýma triodama sem měl pučený od Renowna a neznám nic příjemnějšího. Tak příjemný a vyrovnaný zvuk ve všech frekvencích (co ještě slyším) jiné triody nemají.
Samo že záleží na zapojení a dalších součástkách jako typ a hodnoty kondu, v tom má jasno TAB a nepíšící bastlíři.

Ta kombinace s 300B je asi magická.
Zrovna si pučuju Kilogramovu jednočinku v áčku, Tesla AZS021 po velké repasi.
ECC83 a EL84 nejsou tak hudební jako 6NS7 s 300B, přesto se mi zvuk takového strojku zamlouvá, pro poslech jazzové a a akustické muziky.
Komplexní nářez to nestíhá, jsou slyšet pomalejší ... no jakoby nestíhal zahrát všechno stejně rychle.
Asi vystupní trafa. Aby to hrálo echt všechno, musely by se zkusit nějaké drahé trafa ?
Viděl bych to jako kompromis, triody 6NS7 v předku a pořádný koncák s pořádnýma Sankenama.
Levný provoz, Sankeny nestárnou tak rychle jako 300B. Triody 6NS7 jsou nenákladná položka.
Ale to je

Dík za sdílení mazlíka. Krásná práce.

Ano, jen triody (ne pentody a tetrody jako triody), a ještě hned 2 z těch nejlepších. Sem musí někdy dojít každý přiznivec lamp. Usměrněné máš žhavení obou?
Ano je usmernenie je aj na 6,3V aj na 5V.
Eficak diki mozno ta sklamem, ale nie je to skladacka
, vsetko rucna praca mojich priatelov
a mna, 4mm nerezovy plech gravirovanie rucne
, chassi z africkeho cierneho dreva je to natur farba akurat natrete olejom, so zvukom som sa pohral zopar hodin, bol dobry aj ten zaklad s WIMA kondikmy, ale nasiel som ovela lepsie nastavenie. Ziskal som vacsi priestor, hudobnici nehreju za zavojom nie su ziadne sssisaky napr pri speve v urcitych polohach, zvysila sa dynamika, silnejsie ale strasne lubive basy. Hra to bez zavahania sebaisto, bez jedinej chybicky, hra to tak ako ma. 
Eficak diki mozno ta sklamem, ale nie je to skladacka

Riki: pokud tam máš kolem 5,4mV tak to je odstup šum/brum cca 63dB (počitáno při max. výkonu 8W). To je dost málo. Měl by jsi se teoreticky dostat na hodnotu odstupu kolem 80dB (cca 1mV)..Koukal jsem, že i ampdesign odkud máš ty trafa tak pokud vycházíš ze stejného zapojení tak jim také vychází podobný odstup.
Musíš zjistit co ti to dělá případně odkud ti to leze. Z 99% je to brum o kmitočtu 50Hz který ti leze ze zdroje. Nejjednodušší je vytáhnout 6SN7 a zapnout zesilovač. Pokud tam brum bude je to problém související s 300B. Pokud se výrazně sníží tak ti to tam leze již na vstupu 6SN7. Samozřejmě si tom můžeš i ověřit měřením. Celá záležitost se tedy motá od dobře svedených zemí do jednoho bodu a dobrým ukostřením, dále zkusit odbručovací člen na žhavení. Pokud ti to dělá žhavení 300B, které je hodně náchylné tak můžeš zkusit dát do žhavení tlumivku o hodnotě pár desítek mH. Dobré zemnění a návrh plošných spojů nebo drátovačky je kumšt aby to nebrumělo ale jde to..
Musíš zjistit co ti to dělá případně odkud ti to leze. Z 99% je to brum o kmitočtu 50Hz který ti leze ze zdroje. Nejjednodušší je vytáhnout 6SN7 a zapnout zesilovač. Pokud tam brum bude je to problém související s 300B. Pokud se výrazně sníží tak ti to tam leze již na vstupu 6SN7. Samozřejmě si tom můžeš i ověřit měřením. Celá záležitost se tedy motá od dobře svedených zemí do jednoho bodu a dobrým ukostřením, dále zkusit odbručovací člen na žhavení. Pokud ti to dělá žhavení 300B, které je hodně náchylné tak můžeš zkusit dát do žhavení tlumivku o hodnotě pár desítek mH. Dobré zemnění a návrh plošných spojů nebo drátovačky je kumšt aby to nebrumělo ale jde to..
Tab diki za rady,bol tu jeden problem RK sa odpalilo do 0, bolo podimezovane 4W. Po vymene RK to zacalo bruniet, predpokladam, ze sa poskodli niektore z kondikov z napajania 300B alebo paralellny kondik s RK. Tak a idem sa zabavat a dam vediet ako to dopadlo.
Mam to, dvojive uzemnenie na 300b 6SN7 asi 5mV, este doladujem teraz som pri 0,9mV.
0,5mV kde je hranicna hodnota ?
Ahoj, pokud si design navrhoval sám, tak to klobouk dolů, moc se mi to líbí.
diki Patmann, ano je mno vysnivane, ralizaciou mi pomohli kamosi ja som pracoval na desingu a elektronike.
p.s.
Brumm odstraneny hodnota klesla pod 0,1mV dalej mi nemera avomet kmita to medzi 0,1 a 0. moc sa tesim.
p.s.
Brumm odstraneny hodnota klesla pod 0,1mV dalej mi nemera avomet kmita to medzi 0,1 a 0. moc sa tesim.
výborně
to jsi s odstupem kolem 98dB. To je hodně dobrý. Já jsem se dostal nejvíc kolem 96dB.. Záleží na dost věcích jako umístění/orientace traf, zemnění, vzdálenosti atd. Vypadá to že jsi to udělal dobře
To zapojení máš od Ampdesign nebo to je tvůj návrh?

to zapojenie je od ampdesing, fakticky ja som si chcel vyrobit pre seba jeden lepsi zosik, tak to bol moj prvy projekt, ale v navrhu bola chyba Rk 4w (teraz je to uz opravene) tak sa mi to jasne odpalilo, a cez vikend som nemal co robit tak som si poskladal EL 84, tak v podstate som EL 84 skor dokoncil ako 300b, niet chybicky v plane asi by som nevyrabal dalsie zosilnovace
. Nabudiuce mam v plane este jednu EL 84 do kanclu, a PP s KT88 ami, 45W 

Poklona za povrchovku a citlivé rozložení prvků. Ruční práce takhle zpravidla nevypadá.
Za sebe bych si představoval ten kouzelný předzes 6NS7, ten se mi moc líbí a dvoučinnou třídu A s EL84 místo 300B, kvůli ceně.
Párovaná dvojice je od sedmi stovek a to je fajn. Výkon dostatečný.
Za sebe bych si představoval ten kouzelný předzes 6NS7, ten se mi moc líbí a dvoučinnou třídu A s EL84 místo 300B, kvůli ceně.
Párovaná dvojice je od sedmi stovek a to je fajn. Výkon dostatečný.
Dakujem aj za kamosov ktori mi pomohli s nerezom a s drevom, fakt si dali zalezat, dalsie detajly mozno vidiet na videu
http://www.youtube.com/watch?v=D08UzzCcBKE
http://www.youtube.com/watch?v=D08UzzCcBKE