Difuzer

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Difuzer

Příspěvek od Ramones »

Tak to je prostor jak "prase" :shock:
Při dostatečných odstupech repra od stěn a neohlušující hladiny poslechu snad ty difuzery ani nebudou třeba...měl by stačit normálně zabydlený interiér, ne však holobyt (moderní) :D

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

pre mnohých môže byť inšpiráciou Acoňácka posluchovka.Treba si len počkať na načítanie virtuálnej prehliadky. za pozornosť stojí napr podlaha, ktorá je z časti hladká a z časti okobercovaná. Ja hovorím, že v jednoduchosti je krása. Je to profipráca, už pred stavbou sa s tým uvažovalo a samozrejme po stavbe aj zmeralo. Neskôr sa doladili detaily. Príjemné, čisté, jednoduché na údržbu. Samozrejme, že sa to nedá na 100% aplikovať do panelákovej obývačky, ale dá sa tam inšpirovať.

Mnoho ľudí podceňije strop a dnes už pár tunajších členov (Hoop, Augustini...) vie aký to bol skok v akustike. Mne ten difúzor zo začiatku vlákna pripadá dosť neestetický.
Guliver píše:Keby som to chcel kupit hotove tak to uz davno urobim - na webe je dodavatelov dost. Skor som myslel, ze by to mohlo byt vitane obohatenie ponuky miestnych vyrobcov, kedze sa tu tym nikto nezaobera.
Problém je v tom, že tých 200€ je reálna cena pri viacsériovej výrobe. Ako kusovka to dlho trvá a je to náročné na čas. Preto to ako kusovku nikto za 200éčok nebude robiť. My (ako rodina) máme stolársku výrobu s primeraným vybavením a kusovka za 200éčok by bola charitatívna činnosť. Dajte mi spraviť 100ks a to bude iná káva. Niektoré kutilské veci sa skrátka neoplatia.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Strop je velmi důležitá věc mám jej také (akustický stropní podhled) a vím co to dokáže. Dokonce sám Velký Bobo na slovanetu říkal že bez akustické úpravy stropu nemá moc smysl řešit zbytek místnosti. A něco na tom je.
Prostor je to poměrně velký. Souhlas s Aconem mají to pěkně vyřešené.
Nemysly o dufusorech a o hlasitosti poslechu bych raději nekomentoval. Zkušenosti jsou nepřenositelné bohužel.......

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Acon píše:Problém je v tom, že tých 200€ je reálna cena pri viacsériovej výrobe. Ako kusovka to dlho trvá a je to náročné na čas. Preto to ako kusovku nikto za 200éčok nebude robiť. My (ako rodina) máme stolársku výrobu s primeraným vybavením a kusovka za 200éčok by bola charitatívna činnosť. Dajte mi spraviť 100ks a to bude iná káva. Niektoré kutilské veci sa skrátka neoplatia.
Nasiel som vyrobcu pod 200 EUR za kus pri rozmere 150x40x13 cm a samozrejme nebudem brat len 1 kus.

Strop mam uz vyrieseny - bude sa len "doladovat" podla merania...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Nasiel som vyrobcu pod 200 EUR za kus pri rozmere 150x40x13 cm a samozrejme nebudem brat len 1 kus.

Strop mam uz vyrieseny - bude sa len "doladovat" podla merania...
To je samozrejme reálne. ak sa sám postavím za stroj a budem to robiť ako neziskovú akciu, tak je to s prehladom aj pod 100l Lenže na to nemám čas, ztak musím zamestnancovi uhradiť mzdu, odvody... + el. pre 3 a viac kW stroje...

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Acon píše:Lenže na to nemám čas, ztak musím zamestnancovi uhradiť mzdu, odvody... + el. pre 3 a viac kW stroje...
Ale ja ta Acon neprehovaram, pracu som uz zadal a v pondelok idem checknut ako im to ide.... 8-)

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Guliver píše: Ale ja ta Acon neprehovaram, pracu som uz zadal a v pondelok idem checknut ako im to ide.... 8-)
Ja som to tak ani nechápal.

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Jen pro info. Je tu nekde na (HiFi-nazory nebo na hifi.slovanet.sk) diskuse, kde jakysi profesional nabízi i zdarma za odvoz difusory a jine panely, které nepoužili na případné zakázky. Nabízel i rady a konzultace pro zájemce. Takže si myslím, že nejednoduší by bylo tohoto pána kontaktovat a dohodnot se s nim o případném využití jeho služeb. Jiný příklad: Ostatně mně také nabízeli z firmy Soning kdysi, nepoužité profi basové absorbery asi 6ks, zcela zdarma jen za odvoz (protože jim překážely ve skladě a na zakázku je už nepoužily). Jeden tento absorber přitom stál cca 20k (mohl jsem je mít zdarma). Jenomže se mi do pokojíku v paneláku moc nehodí, byli to takové rohové velké těžké sloupy až ke stropu. Podle navodu jsem si nechal vyrobit několik menších verzí u truhláře. A pak ještě částečně pokryl strop s akustic. kazetami. Tolik pro info. Není nutné hned zádávat do výroby nějaký ten difusor a případně se s tím patlat na koleně. Stačí počkat na vhodnou příležitost a zeptat se u příznivě nakloněného profesionála.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Piskot: nemas nahodou ten kontakt?

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Idealny "kniznicny" difuzer :D

Obrázek

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Mike píše:Strop je velmi důležitá věc mám jej také (akustický stropní podhled) a vím co to dokáže. Dokonce sám Velký Bobo na slovanetu říkal že bez akustické úpravy stropu nemá moc smysl řešit zbytek místnosti. A něco na tom je.
Prostor je to poměrně velký. Souhlas s Aconem mají to pěkně vyřešené.
Nemysly o dufusorech a o hlasitosti poslechu bych raději nekomentoval. Zkušenosti jsou nepřenositelné bohužel.......
Myslíš, že úroveň hlasitosti nemá vliv na výsledek vjemu akustiky místnosti? Já si troufám poznamenat, že ano...takový nesmysl to zase nebude. Každá tónová frekvence má přece jistý "rozměr" a vlivem šíření ve vzduchu postupně zeslabuje a zaniká. Nejdříve vysoké kmitočty.
Při relaxační hladině poslechu a dostatečné vzdálenosti od překážky, zvláště u těch vysokých kmitočtu, ani ke slyšitelnému odrazu nedojde.

Tím ovšem nezatracuji akustické úpravy interiéru, jen jsem reagoval poznámkou na rozměr popisované poslechové místnosti.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Já jsem to myslel ironicky vzhledem k vašim poznámkám a znalostem. Věřte nebo ne mám v tomto směru za sebou dost konzultací(i placených) s lidmi kteří se věnují akustickým úpravám poslechového prostoru
Toto je zase jenom asfalt.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Co to je..ten asfalt :?: :idea:

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Ramones píše:Co to je..ten asfalt :?: :idea:
To je kdyz si postavis mezi repro sklenik a rikas tomu akusticky upravena mistnost.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

asfalt = konec diskuse.

souhlasím s tebou Ramonesi - v tak velké místnosti to s vhodně ustavenýma bednama bude i bez super akustických úprav hrát tak, jak si my, majitelé malých a nevelkých poslechovek, ani ve snu neumíme představit.

Odpovědět