Při dostatečných odstupech repra od stěn a neohlušující hladiny poslechu snad ty difuzery ani nebudou třeba...měl by stačit normálně zabydlený interiér, ne však holobyt (moderní)
Difuzer
Re: Difuzer
Tak to je prostor jak "prase"
Při dostatečných odstupech repra od stěn a neohlušující hladiny poslechu snad ty difuzery ani nebudou třeba...měl by stačit normálně zabydlený interiér, ne však holobyt (moderní)
pre mnohých môže byť inšpiráciou Acoňácka posluchovka.Treba si len počkať na načítanie virtuálnej prehliadky. za pozornosť stojí napr podlaha, ktorá je z časti hladká a z časti okobercovaná. Ja hovorím, že v jednoduchosti je krása. Je to profipráca, už pred stavbou sa s tým uvažovalo a samozrejme po stavbe aj zmeralo. Neskôr sa doladili detaily. Príjemné, čisté, jednoduché na údržbu. Samozrejme, že sa to nedá na 100% aplikovať do panelákovej obývačky, ale dá sa tam inšpirovať.
Mnoho ľudí podceňije strop a dnes už pár tunajších členov (Hoop, Augustini...) vie aký to bol skok v akustike. Mne ten difúzor zo začiatku vlákna pripadá dosť neestetický.
Mnoho ľudí podceňije strop a dnes už pár tunajších členov (Hoop, Augustini...) vie aký to bol skok v akustike. Mne ten difúzor zo začiatku vlákna pripadá dosť neestetický.
Problém je v tom, že tých 200€ je reálna cena pri viacsériovej výrobe. Ako kusovka to dlho trvá a je to náročné na čas. Preto to ako kusovku nikto za 200éčok nebude robiť. My (ako rodina) máme stolársku výrobu s primeraným vybavením a kusovka za 200éčok by bola charitatívna činnosť. Dajte mi spraviť 100ks a to bude iná káva. Niektoré kutilské veci sa skrátka neoplatia.Guliver píše:Keby som to chcel kupit hotove tak to uz davno urobim - na webe je dodavatelov dost. Skor som myslel, ze by to mohlo byt vitane obohatenie ponuky miestnych vyrobcov, kedze sa tu tym nikto nezaobera.
Strop je velmi důležitá věc mám jej také (akustický stropní podhled) a vím co to dokáže. Dokonce sám Velký Bobo na slovanetu říkal že bez akustické úpravy stropu nemá moc smysl řešit zbytek místnosti. A něco na tom je.
Prostor je to poměrně velký. Souhlas s Aconem mají to pěkně vyřešené.
Nemysly o dufusorech a o hlasitosti poslechu bych raději nekomentoval. Zkušenosti jsou nepřenositelné bohužel.......
Nemysly o dufusorech a o hlasitosti poslechu bych raději nekomentoval. Zkušenosti jsou nepřenositelné bohužel.......
Nasiel som vyrobcu pod 200 EUR za kus pri rozmere 150x40x13 cm a samozrejme nebudem brat len 1 kus.Acon píše:Problém je v tom, že tých 200€ je reálna cena pri viacsériovej výrobe. Ako kusovka to dlho trvá a je to náročné na čas. Preto to ako kusovku nikto za 200éčok nebude robiť. My (ako rodina) máme stolársku výrobu s primeraným vybavením a kusovka za 200éčok by bola charitatívna činnosť. Dajte mi spraviť 100ks a to bude iná káva. Niektoré kutilské veci sa skrátka neoplatia.
Strop mam uz vyrieseny - bude sa len "doladovat" podla merania...
To je samozrejme reálne. ak sa sám postavím za stroj a budem to robiť ako neziskovú akciu, tak je to s prehladom aj pod 100l Lenže na to nemám čas, ztak musím zamestnancovi uhradiť mzdu, odvody... + el. pre 3 a viac kW stroje...Nasiel som vyrobcu pod 200 EUR za kus pri rozmere 150x40x13 cm a samozrejme nebudem brat len 1 kus.
Strop mam uz vyrieseny - bude sa len "doladovat" podla merania...
Ale ja ta Acon neprehovaram, pracu som uz zadal a v pondelok idem checknut ako im to ide....Acon píše:Lenže na to nemám čas, ztak musím zamestnancovi uhradiť mzdu, odvody... + el. pre 3 a viac kW stroje...
Ja som to tak ani nechápal.Guliver píše: Ale ja ta Acon neprehovaram, pracu som uz zadal a v pondelok idem checknut ako im to ide....
Jen pro info. Je tu nekde na (HiFi-nazory nebo na hifi.slovanet.sk) diskuse, kde jakysi profesional nabízi i zdarma za odvoz difusory a jine panely, které nepoužili na případné zakázky. Nabízel i rady a konzultace pro zájemce. Takže si myslím, že nejednoduší by bylo tohoto pána kontaktovat a dohodnot se s nim o případném využití jeho služeb. Jiný příklad: Ostatně mně také nabízeli z firmy Soning kdysi, nepoužité profi basové absorbery asi 6ks, zcela zdarma jen za odvoz (protože jim překážely ve skladě a na zakázku je už nepoužily). Jeden tento absorber přitom stál cca 20k (mohl jsem je mít zdarma). Jenomže se mi do pokojíku v paneláku moc nehodí, byli to takové rohové velké těžké sloupy až ke stropu. Podle navodu jsem si nechal vyrobit několik menších verzí u truhláře. A pak ještě částečně pokryl strop s akustic. kazetami. Tolik pro info. Není nutné hned zádávat do výroby nějaký ten difusor a případně se s tím patlat na koleně. Stačí počkat na vhodnou příležitost a zeptat se u příznivě nakloněného profesionála.
Piskot: nemas nahodou ten kontakt?
Idealny "kniznicny" difuzer

Myslíš, že úroveň hlasitosti nemá vliv na výsledek vjemu akustiky místnosti? Já si troufám poznamenat, že ano...takový nesmysl to zase nebude. Každá tónová frekvence má přece jistý "rozměr" a vlivem šíření ve vzduchu postupně zeslabuje a zaniká. Nejdříve vysoké kmitočty.Mike píše:Strop je velmi důležitá věc mám jej také (akustický stropní podhled) a vím co to dokáže. Dokonce sám Velký Bobo na slovanetu říkal že bez akustické úpravy stropu nemá moc smysl řešit zbytek místnosti. A něco na tom je.
Při relaxační hladině poslechu a dostatečné vzdálenosti od překážky, zvláště u těch vysokých kmitočtu, ani ke slyšitelnému odrazu nedojde.
Tím ovšem nezatracuji akustické úpravy interiéru, jen jsem reagoval poznámkou na rozměr popisované poslechové místnosti.
Já jsem to myslel ironicky vzhledem k vašim poznámkám a znalostem. Věřte nebo ne mám v tomto směru za sebou dost konzultací(i placených) s lidmi kteří se věnují akustickým úpravám poslechového prostoru
Toto je zase jenom asfalt.
Toto je zase jenom asfalt.
Co to je..ten asfalt

To je kdyz si postavis mezi repro sklenik a rikas tomu akusticky upravena mistnost.Ramones píše:Co to je..ten asfalt![]()
asfalt = konec diskuse.
souhlasím s tebou Ramonesi - v tak velké místnosti to s vhodně ustavenýma bednama bude i bez super akustických úprav hrát tak, jak si my, majitelé malých a nevelkých poslechovek, ani ve snu neumíme představit.
souhlasím s tebou Ramonesi - v tak velké místnosti to s vhodně ustavenýma bednama bude i bez super akustických úprav hrát tak, jak si my, majitelé malých a nevelkých poslechovek, ani ve snu neumíme představit.