DIY reprostojany
DIY reprostojany
postavili jste někdo někdy reprostojany?
na co si mám dávat bacha?
mělo by to být dřevo, cca 60cm výška
jak se znám tak svojský vzhled i konstrukce.
první nápad: opracovaná čtvercová podstava pod bednu postupně kus za kusem přecházející ve stojan tvořený příčným řezem stromu (včetně kůry, lak, s letokruhy). jednotlivé díly spojené dřevěnými klíny stejné výšky.
na co si mám dávat bacha?
mělo by to být dřevo, cca 60cm výška
jak se znám tak svojský vzhled i konstrukce.
první nápad: opracovaná čtvercová podstava pod bednu postupně kus za kusem přecházející ve stojan tvořený příčným řezem stromu (včetně kůry, lak, s letokruhy). jednotlivé díly spojené dřevěnými klíny stejné výšky.
Re: DIY reprostojany
Tak to jsem zvědavý
Měl by jsi vědět,že samotné dřevo je špatně.
HRAJE! Proto se nic nedělá z holého masívu.
Ale vlastně jo. OK. Bude ti hrát bedna i podstavec a budeš mít PRO200R.
HRAJE! Proto se nic nedělá z holého masívu.
Ale vlastně jo. OK. Bude ti hrát bedna i podstavec a budeš mít PRO200R.
Stojanů jsem postavil několik,ale většinou z kovu.Pro známého,jsem však dělal nějaké díly na kopii takovéhohle materiálového hybridu
http://www.usheraudio.cz/produkty/prisl ... i/rws-777/ Výhoda je i výšková stavitelnost,což ti dává prostor k dalšímu experimentování s umístěním.
http://www.usheraudio.cz/produkty/prisl ... i/rws-777/ Výhoda je i výšková stavitelnost,což ti dává prostor k dalšímu experimentování s umístěním.
Já stavěl jedny, který vypadaly podobně jako stojany od xavianu, byly z masívu a nehrálo nic. Pokud to bude dostatečně masivní konstrukce, vůbec bych se toho nebál. Možná bych použil skládání materiálů, něco jako sandwich.
Mamut
no, ten nevypadá špatně. jako základnu mám taky možnost použít mramory. teď se mi tu jenom válí bez užitku. ale pořád mě láká konstrukce z vodorovných, tvarově navazujících dílů. a spojit bodově - šrouby nebo tak...
zkusím něco načrtnout.
no, ten nevypadá špatně. jako základnu mám taky možnost použít mramory. teď se mi tu jenom válí bez užitku. ale pořád mě láká konstrukce z vodorovných, tvarově navazujících dílů. a spojit bodově - šrouby nebo tak...
zkusím něco načrtnout.
Nezapomeň, že v jednoduchosti je krása. Malé bedny = jednoduché stojany. Dlouho jsem na něco podobného jako jsou FB815 používat svařenec z trubky Js 50, nahoře Fe 5 mm o základně cca 5 mm menší než je půdorys beden, dole naopak větší a vybavené šroubovacími hroty (10 mm tloušťka základny), pod hroty žulová deska 2 cm. Nic extra, na vysypání pískem mi nezbyl čas (a stejně to hrálo).
Postav si to co mám pod budkama já. Je to celkem pěkný. Má to 35 Kg a je to ze dřeva. O tom, že to hraje opravdu moooc pochybuji. No ale záleží taky na těch budkách. Na mých zaručuji postavení sklenice vody na horní plochu, plnná hlasitost a neukápne ani kapka. Vyzkoušeno. 

Aleska
jenže já mám bedny uprostřed. v centru místnosti. jsou spolu se stojany dominantním zařízením pokoje. takže tam nechci prostý trubkový rám nebo tak něco. mělo by to mít šmrnc.
jenže já mám bedny uprostřed. v centru místnosti. jsou spolu se stojany dominantním zařízením pokoje. takže tam nechci prostý trubkový rám nebo tak něco. mělo by to mít šmrnc.
Já mám toto už pár let.Zatím stačí.Betonová kostka ,silnostěnná trubka ,ocelová plotýnka , která se dá natáčet.Bedna na šroubech stočených do hrotu .Uvnitř trubky zatlumení pískem.Povrch nějaký nástřik - tuším že se tomu říkalo variopaint a nalepený kachle.Toť vše.
http://img10.imgup.eu/stojan.JPG
http://img10.imgup.eu/stojan.JPG
JO... a celý je to na třech hrotech taky nastavitelných...
celý je to na třech hrotech
No ještě že těch hrotů tam nemáš třeba 10.To bys poslal taky 10x.
No ještě že těch hrotů tam nemáš třeba 10.To bys poslal taky 10x.
Dík za připomínku k věci...