Levne sloupky do kterych sem se vrhnul uz pred dvema roky a az ted sem je dodelal.
Puvodne jsou planovany pro reproduktory seas vyskac 25TAF/D a stredobas s membranou se skelnych vlaken ale ted si nevzpomenu na oznaceni.
Bohuzel jsem se dostal do financni tisne a objednavku jsem zrusil a pouzil reproduktory spanelskeho vyrobce Beyma.
Jsou v cenove kategorii moc pekne zpracovane.Stredobas ma lity kos a polypropylenovou membranu prumer 5" Vyskac ma celo z duralu a povrch upraven kartacovanim.Material membrany je supronyl o prumeru 1".Kmitacka je chlazena vzduchem.
Bedynky jsem delal z MDF o sile 18mm.Rozmery 980x18x260 vxsxh.Uvnitr jsou 4 pricky z MDF z dvema kruhovymi otvory a jeste jednim mensim pro pratazeni kabelu aby nebyly kabliky jen tak volne.Skrin je dostatecne tuha a nehrozi zadne rozkmitani bocnic.
Podstavec 40mm silna deska MDF se sroubovacima nozkama, pozdeji az bedny ustavim je dam na hroty.
Dyha je ceska tresen a pruh z svetleho orechu.Jsou nastrikany polyuretanovym polomatnym lakem.
Bassreflex o prumeru 50mm nalazeny na 42Hz.Vyhybka je slozena pouze z civek na vzduchovem jadre svitkovych kondenzatorech a 20W keramickych odporech.Strmost 12dB/oct.
Skrin je tlumena hned za stredobasem materialem Basotec (tlumici panel s jehlany) a spodni cast je tlumena syntetickym vatelinem.
Kabely o prorezu 2,5mm znacky Eagle Cable pro obe pasma maji dva stribrne a dva medene prameny smotane k sobe.Hranatou transparentni izolaci.
Hraji vcelku dobre.Basy zajdou hodne hluboko na tak malicky stredobas.Hluboke basy hezky vrni a ty vyssi nani naznakem neduni.
Jeste nejsou v konecnem stadiu, snazim se jeste ladit sluchem coz je podle me to nejdulezitejsi.Hlavne hodlam zvysit delici kmitocet.
Ted je priblizne na 2500Hz.
Asi mi vynadate co to sem davam za hnusy ale musim rict ze jsem v tuto chvilku moc rad ze je mam.Kdyz clovek nema milionek
na aparaturu jakou mate tady vsichni ostatni ale snazim se.Hudbu naprosto zboznuju a poslouchal bych od rana do vecera kdyby to slo.
U me doma hraje nejcasteji Jazz.
MasakTeritory (Michal T)