Sháním tipy na banánky, popř. lopatky Nej cena/výkon
Re: Sháním tipy na banánky, popř. lopatky Nej cena/výkon
Za velmi povedené a kvalitní považuji tyto: http://home.claranet.nl/users/seec/banana/ Mám je na skladě a cena je 130.- za 1 kus / díra na 10mm /. Zlacená mosaz. Používá je mimochodem firma SEEC Audio.
Nejprodávanější u SUPRY jsou tyto: http://www.madisound.com/catalog/produc ... ts_id=1237 / cena 130.- Kč za kus. Tyhle banánky mají výhodu, že můžeš zvolit zašroubování hrotu ve dvou polohách. Zvolíš tu, kde se Ti nenamáhá kabel zlomem. Lze použít kabel do 10mm2. Materiálem je zlacená měď. Pružiny jsou velmi robustní , / srovnej třeba s kvalitou banánků od německého Clearaudioa / a velmi dobře drží v díře. http://www.soundstage.com/diwhy/diwhy.htm .......... / toto je zajímavý článek o použití kvalitních konektorů v DIY za dobrý peníze /.
Banánků je fakt na trhu mraky, za tyhle dva výše uvedené mohu dát ruku do ohně.
Nejprodávanější u SUPRY jsou tyto: http://www.madisound.com/catalog/produc ... ts_id=1237 / cena 130.- Kč za kus. Tyhle banánky mají výhodu, že můžeš zvolit zašroubování hrotu ve dvou polohách. Zvolíš tu, kde se Ti nenamáhá kabel zlomem. Lze použít kabel do 10mm2. Materiálem je zlacená měď. Pružiny jsou velmi robustní , / srovnej třeba s kvalitou banánků od německého Clearaudioa / a velmi dobře drží v díře. http://www.soundstage.com/diwhy/diwhy.htm .......... / toto je zajímavý článek o použití kvalitních konektorů v DIY za dobrý peníze /.
Banánků je fakt na trhu mraky, za tyhle dva výše uvedené mohu dát ruku do ohně.
Já jsem si od Milana tyto na zkoušku vzal

a už mě zůstaly (zaplatil jsem je
)
Za tu sranda cenu jsou neskutečné fajné,výborně drží a pro zapomětlivé mají výhodu,že se vše "strká" zepředu.Takže nedojde k tomu,že po napojení kabelu nezjistíte,že jste zapomněli nejprve na kabel nasadit šroubovací převlečnou část.

a už mě zůstaly (zaplatil jsem je

Za tu sranda cenu jsou neskutečné fajné,výborně drží a pro zapomětlivé mají výhodu,že se vše "strká" zepředu.Takže nedojde k tomu,že po napojení kabelu nezjistíte,že jste zapomněli nejprve na kabel nasadit šroubovací převlečnou část.
Tak tu verzi s rourkou mám také. Našel jsem nyní ještě 100 ks. Rozdíl mezi modelem Banana / obr. vložil Pipis / a CombiConem http://www.annonsfynd.se/287356.htm je jen v designu a vyšší cenně. Neočekávat rozdíl ve zvuku, materál je stejný / CU a zlacený !.
Ten konektor co má Boxer je velice povedený a je to zlacená mosaz. Tělo stříbřené. Ona cena mědi roste velice rychle. Za poslední 2 roky o 400 prc.
Zlata a stříbra je HAFO!! Tam zdaleka není cenový nárůst tak rapidní .................. jo a ještě detail, Banánky SUPRA a SEEC se nemusí pájet. Seec má dva červíky a SUPRA zlacený robust. šroub.
Ten konektor co má Boxer je velice povedený a je to zlacená mosaz. Tělo stříbřené. Ona cena mědi roste velice rychle. Za poslední 2 roky o 400 prc.
Zlata a stříbra je HAFO!! Tam zdaleka není cenový nárůst tak rapidní .................. jo a ještě detail, Banánky SUPRA a SEEC se nemusí pájet. Seec má dva červíky a SUPRA zlacený robust. šroub.
Ten Seec co mám já,vypadá takto rozložen.Druhý červík je z opačné strany mimo osu druhého.Jak říkám,super práce,super drží,a ještě se mi líbí.
Měl jsem doma různé konektory a výrazně dražší,ale tento mi přijde fakt dobrej a za tu cenu nemá konkurenci.Platinový,skorozlatý nebo rhodiový beru za vytahování peněz,ale je to na každém.(Ne aby jste začali zase jak slyšíte rozdíly,to už tady bylo...
).Důležitá je trvale perfektní styčná plocha.Z mých n zkušeností mě vychází tento předpružený lépe,jako roztahovací,co jsem měl.

Měl jsem doma různé konektory a výrazně dražší,ale tento mi přijde fakt dobrej a za tu cenu nemá konkurenci.Platinový,skorozlatý nebo rhodiový beru za vytahování peněz,ale je to na každém.(Ne aby jste začali zase jak slyšíte rozdíly,to už tady bylo...

Líbí se mi možnost otočení pindíka o 90st.
S přibývajícím věkem se ti to "otočení" o 90° bude líbit méně a méně.

S přibývajícím věkem se ti to "otočení" o 90° bude líbit méně a méně.

to Boxer: zasraná přitažlivost.............. !! / sorry O.T. / ale on mě to nahrál !
za 150,- budu prodávat rhodiové LOKy,myslím že lepší kvality než jsou zobrazené Supry. Zlaté budu prodávat podstatně levněji,ale já jsem nakonec zůstal u stříbra a rhodia. Člověk sám pochopí,že fyzika nejze obejít.

Rothaudio
to Pipis:
to jsou drobnosti, co tady řešíš. Samozřejmě důležité.
Ale jak řešíš třeba výhybku (kondenzátory, cívky...) a vlastní reproduktory?
Nechceš o tvých budoucích bednách napsat něco víc ve vlastním vláknu?
Víc hlav víc ví...
to jsou drobnosti, co tady řešíš. Samozřejmě důležité.
Ale jak řešíš třeba výhybku (kondenzátory, cívky...) a vlastní reproduktory?
Nechceš o tvých budoucích bednách napsat něco víc ve vlastním vláknu?
Víc hlav víc ví...

- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Jak kdy a jak v čem?Peer píše: Víc hlav víc ví...

Pipis nic neprozradí! Je jak tajný agent, furt něco zjišťuje, ale na veřejnost nepustí ani šroubek.

to Filip:
no, minimálně bychom mu pěkně zamotali šišku...
no, minimálně bychom mu pěkně zamotali šišku...

- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
A toho se bojí nejíce! 

Po delší době to zde oživím, řeším podobný banánkový problém: Supra CombiCon vs LOK rhodium?
Nějaké zkušenosti nebo srovnání?
Díky.
Nějaké zkušenosti nebo srovnání?
Díky.
K obyčejnému kabelu stačí zlatý konektor.
Podívejte se jaké konektory se dávají na Nordost Odin a pak se podívejte z jakých vodičů je vyroben.
Ke stříbru jedině rhodium!
Podívejte se jaké konektory se dávají na Nordost Odin a pak se podívejte z jakých vodičů je vyroben.
Ke stříbru jedině rhodium!
Rothaudio
ak už je tu táto téma tak sa spýtam aj ja
potreboval by som doporučiť ideálne vidličky (8ks) pre 10mm2 medený kábel (pravdepodobne časom budem kupovať niečo kvalitnejšie ale potrebujem mať obyčajný kábel za pár šupov ať viem s čím porovnávať)
potreboval by som doporučiť ideálne vidličky (8ks) pre 10mm2 medený kábel (pravdepodobne časom budem kupovať niečo kvalitnejšie ale potrebujem mať obyčajný kábel za pár šupov ať viem s čím porovnávať)