SONUS FABER- Made in doma po večerech
Re: SONUS FABER- Made in doma po večerech
Čau , tak jak se daří? Přihoď pár fotek ať je vidět jak pokračuješ. Teď už ti to musí hrát , nebo ne ?
Jo už dávno hraju. Zatím foto jak jsem do dával dohromady.
Potom to nafotím až to bude celý i se stojanama..
Ze spodujsem zatím nalepil kožený čtverečky aby se to nepodřelo

Vyhýbky

Potom to nafotím až to bude celý i se stojanama..
Ze spodujsem zatím nalepil kožený čtverečky aby se to nepodřelo

Vyhýbky

Klobouk dolů ! Špičkový lesk ! Jak to hraje ?
Jaký máš z tak nádherné práce pocit ?
Jaký máš z tak nádherné práce pocit ?
Každý má na věc trochu jiný názor a zkušenost, ale je dobré si přečíst odbornou knihu co je vlastně reproduktor a jak pracuje. Dvě pásma nebudou vlastně nikdy plnokrevné hifi neboť jen reproduktor musí být spíše středobas, full-range (výška ozvučnice), a ten je ideální jen na nenáročnou hudbu (vážná hudba) v oblasti kolem 3.5 kHz, na kterou je ucho nejvíc citlivé a to je středový reproduktor, který odvádí nejvíc práce. Ve dvoupásmových repro zastupuji funkci středotónového reproduktoru reproduktor basový, ale jaký použít. Především požadujeme směrovost na vyšších frekvencích a také menší převýšení na horním okraji pásma.
Jinak dobré hifi vždy tři pásma.
Monte: ... konečně někdo, kdo sem vnese trochu osvěty. Co máš doma za třípásmo a čím to krmíš? / jo nemusíš, už jsem to dohledal /
Díky!
Díky!
Naposledy upravil(a) Svensound dne 04 pro 2009 13:26, celkem upraveno 1 x.
MartinP: klobouk dolu, krasna prace, cisi z toho preciznost, smysl pro detail a hodne hodne trpelivosti. Lepit ty prouzky a pak tmelit drazky muselo byt peklo, taky jsem to takto chtel delat na svych bednach ale jsem rad ze jsem s tim nezacal. Tesim se na finalni foto a dojmy ze Scan Speaku.
Martine, čím to budeš uvnitř drátovat?
á, škoda žes to nenepsal dřív chlape, Martin si moh ušetřit tu dřinu (teď se určitě tluče do hlavy), a spousta lidí by ušetřila desetitisíce za předražený dvoupásma co vlastně ani nejsou hifimonte píše:Každý má na věc trochu jiný názor a zkušenost, ale je dobré si přečíst odbornou knihu co je vlastně reproduktor a jak pracuje. Dvě pásma nebudou vlastně nikdy plnokrevné hifi neboť jen reproduktor musí být spíše středobas, full-range (výška ozvučnice), a ten je ideální jen na nenáročnou hudbu (vážná hudba) v oblasti kolem 3.5 kHz, na kterou je ucho nejvíc citlivé a to je středový reproduktor, který odvádí nejvíc práce. Ve dvoupásmových repro zastupuji funkci středotónového reproduktoru reproduktor basový, ale jaký použít. Především požadujeme směrovost na vyšších frekvencích a také menší převýšení na horním okraji pásma.

Jen ho nechte "monteho" možná až si přečte kdo je vlastně Martin a co ho živí. A možná až se zeptá proč taková dvoupásma a kdo mu
pomáhá, tak se dovíme ještě něco.
Jinak za mne
pomáhá, tak se dovíme ještě něco.
Jinak za mne

Jo dobrý Martine , jsu zvědavej na fotky celku a doufám že nebudou chybět detaily . Když hraješ , jak hodnotíš zvuk ? Zajímá mě tvůj dojem z Revelatorů . Mám je taky , jen ještě nemám vyhybky . Jsem zvědavej jestli se potvrdí jejich vychvalování do nebes:-) .
Jak vypadá to rovný čelo ve skříňce ? Nebude hlodat červík
žes to neudělal jinak ?
Jak vypadá to rovný čelo ve skříňce ? Nebude hlodat červík

KAnny, jen tak ze zvedavosti, co z tech Revelatoru bude? Diky
Martine, čím to budeš uvnitř drátovat?....... Nepoznáváš svoje zboží?? Koupil jsem u tebe kus Supry. Clasic 2,5 a na vešky Clasic 1,6

Zvuk zatím dobrý. Bude potřeba to ještě doladit a změřit. Zatím to má krátkej basreflex = síla zadního dílu. Trochu asi bude boule kolem 60Hz, zdá se mě že to na basech sem tam zahučí...
Skvělá práce
Jenom technická: Tu feritovou cívku Visaton vyhoď a nahraď ji vzduchovou se stejnými hodnotami L a Rdc. Odměnou bude nižší zkreslení a lepší dynamika na basech.

Jenom technická: Tu feritovou cívku Visaton vyhoď a nahraď ji vzduchovou se stejnými hodnotami L a Rdc. Odměnou bude nižší zkreslení a lepší dynamika na basech.
PetrK : Revelatory jsou v kopijích
'AUDITOR ELIPSA'
'AUDITOR ELIPSA'