Streamer

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
darken76
Kontaktovat uživatele:

Streamer

Příspěvek od darken76 »

Už nějakou dobu jsem řešil,jak přehrávat rozrůstající se sbírku hudby v elektronických formátech.Nakonec jsem si streamer postavil.Jak to dopadlo se můžete kouknou tady https://darken76.rajce.idnes.cz/Streamer/.Základem je Raspberry Pi modelB,DAC Allo Boss v1.2,7"dotykový display.Celé to běží na Volumiu.Lineární zdroj koupený na Aliexpresu,ale kvalita dobrá,šum pod 10mV,měřeno bez síťového filtru,který je tam teď předřazený.
Zvukově paráda,za ty peníze,skoro neuvěřitelné.Sem si stím hrál dneka celý den *hura* .

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamer

Příspěvek od PavelDosko »

dobra prace

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Díky.
Ještě se mě pořád drží to nadšení,popravdě,moc jsem od toho nečekal,ale nikdy bych nevěřil,že DAC velikosti několika čtverečků čokolády,muže takhle hrát.Překvapila mě hlavně míra detailu.

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Krásný, kde jsi sehnal tu skříňku? Vypadá to dobře.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

a z akebo zdroja streamujes? nevidim tam okrem celneho USB iny interface. Inak pekne

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Ta skříňka,to je jediná věc,kterou jsem na tom skutečně vyrobil vlastníma rukama,pokud nepočítám složení zdroje ze stavebnice.Původně jsem chtěl použít box z Modushopu,ale odmítl jsem za něj dát 4000,-,to mě přišlo fakt jako úlet,protože by box byl dražší,než to,co by bylo v něm *2thumbsup* .Ale chápu,že ti co nemají k dispozici plně vybavenou strojní dílnu,jako já,nemají na výběr,bohužel.

Stremuju jen z disku v domácí síti,přes Wifi a něakjé to internetové rádio,Tidal ani jiné podobné služby zatím nevyužívám.
Překvapilo mě,že i když jsem to celé zavřel do boxu z 1,5mm plechu,tak Wifi jede bez potíží.Čekal jsem ,že budu muset dát dozadu anténu.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

tak to mi pride skoda tam nedat aspon moznost streamovat cez Ethernet

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Ta možnost tam je,stačílo by vyvést kabel na zadní stěnu,ale nedělal jsem to,protože jsem nepočítal s tím,že bych to někdy použil.Ale dodělat to můžu kdykoliv.

Michel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michel »

to darken76
jestli mohu doporučit, mám s těmito konkrétními díly osobní zkušenost. Pro přehrávání bych volil místo Volumia Mood Player. Vychází mě zvukově výrazně lépe. Volumio zase vede v komfortu ovládání. DAC disponuje možností svého napájení po rozpojení jumperu, na něm umístěného. To posune zvuk na výrazně vyšší úroveň. Dalšího zlepšení jsem dosáhl napájením baterií, případně instalací superkapacitoru přímo na desku DAC. Také samostatné desky izolátoru, případně deska reclocku, obojí z produkce ALLO, jsou zvukovým přínosem. Případně desky od Ian Kanada. Co se DAC týká, o výrazný kus lépe mě hrál třídeskový DAC Katana, jež obsahuje samostanou desku reclocku, možnost napájení každé desky odděleně a je osazen kvalitnějšími součástkami. Z pohledu skládání komponentů mě přišlo lépe použití mezikusu patice a vrstvení nahoru. Přijde mě, že signál I2S nemá rád delší cesty. WIFI zakázat a drátovou LAN řešit přes galvanické oddělení, např. optickým převodníkem.
Ať vám to hraje.

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

To Michel
Díky za postřehy,jsem rád za každou radu.Když jsem s tím začal,nevěděl jsem o tom nic a nebylo si ani s kým o tom promluvit,tak jsem to řešil víceméně samostudiem po netu.
O něčem s toho co navrhujete jsem už přemýšlel,Pří návrhu boxu jsem už počítal s instalací druhého zdroje,je to tak nachystané,takže na oddělené napájení DACu ještě dojde.I desku izolátoru už jsem zvažoval,tady si myslím,že to by se taky dalo realizovat,to není velká investice,na rozdíl od katany.Tu bych rád,ale vzhledem k ceně je to momentálně hudba budoucnosti.
Co se týká Kali reclockeru,tady v tom mám trochu nejasno,myslel jsem,že je to určené pro DAC,který negeneruje vlastní hodiny,jako Allo Piano.Boss generuje vlastní hodiny,myslíte že i tak se to dá spolu použít a bude to mít přínos?

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Zanedlouho by se na trhu měla objevit nová verze Bosse. Je kompletně přepracovaný, čip převodníku je CS43198. Specifikace vypadají dobře:
Tech specs:
- THD+N at -112 (1Khz)
- Jitter Test distortion under 145db at full signal (no jitters reduction pll enabled on CS43198)
- Output 1.7V or 2.0 V software select
- Filters including NOS software select
- RPI4 optimized .
- $99 including DAC , remote and aluminium casing . RPI4 and psu sold separately
Jinak streamer vypadá velmi dobře, též jsem uvažoval o něčem podobném, nicméně v mém případě, měl jsem Allo piano 2.1 a Kali recklocker, se připojení displeje projevilo zvýšením šumu na výstupu, tak jsem od toho řešení upustil, bo stejně ovládám vše z mobilu, tak by to bylo jen na oko. Stejně jako Michel doporučuji Moode player, též mi zní lépe.

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Tak to vypadá opradu dobře.Dalo se čekat,ze bude nějaký upgrade,protože stávající Boss není kompatibilní s novým Raspberry Pi4
To s tím displayem je zajímavé,měl jsem pocit,že po zapnutí je tam vždy pozadí slyšet lehký šum,pak to zmizí.Že by to mohlo souviset s tím,kdy zhasne display,mě vůbec nenapadlo.Je pravda,že je tam celkem na nic,tak pokud by měl být na škodu,tak poletí.Udělám si čelní panel nový,bez okna pro display a bude.

Podařilo se mi nedávno sehnat DAC Audiofonics I-Sabre ES9023 V3 na bazaru,za velice příznivou cenu,tak možná udělám ješte jeden kus,tentokrát bez displaye.Zdroje mám ještě dva,tak stačí sehnat klidne i starší raspíčko.např 2B+.Uvidím,jesli na to bude čas.

Michel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michel »

to darken76
Jen poznámka, mě stávající verze DAC Allo Bos funguje i s Pi3 i Pi4. Přičemž jen doplním, Pi3 výkonově naprosto dostačuje, má myslím menší spotřebu a méně se hřeje.

Michel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michel »

oprava
poznámka o fungujícím Allo Boss DAC i na Pi4 byla adresována jbajci.
pro darken76 ohledně desky Allo reclocker, přijde mě kvalitnější, než reclock přímo na Boss.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

No já jsem používal Allo Piano 2.1 s Kali recklockerem na RPI4 a zvukové mě to přišlo lepší jak s RPI3. Ovšem RPI4 moc hřeje. Nakonec piano nevydrželo a jeden převodník(chip) ze dvou co jsou na desce přestal fungovat. Teď hraju na Usbridge signature + Moode audio + topping E30 dac. Pokud by darken76 chtěl vyzkoušet tak mi zůstal nevyužitý Allo Kali recklocker.

Odpovědět