Zdravím, tak po dlhšej dobe sa pohli ľady a už sa v najbližších dňoch začne s osadzovaním komponentov, no zatiaľ treba ešte vyfrézovať príslušné otvory. Dosky sú už doma, rameno P1101 som si nakoniec ponechal, lebo sa mi páči k doske a na prvý pohľad to vyzerá celé elegantne

Aj 2M Redka vyzerá v Supraphoňáckom headshelli veľmi dobre, a krásne ladí s hnedou farbou dosky. Všetko je už nachystané, a keď sa podarí, tak budúci týždeň by už mohol byť aj hotový.
Približné rozostavenie komponentov na doske (presné rozmery mám v technickom nákrese v PC)
2M Red-ka v headshelli. Môjho názoru to vyzerá dobre
Všetky ostatné komponenty. Tanier je dočasný a niekedy si objednám z Pro-Jectu alebo dám vysústružiť nový s Ø=30 cm, sieťový kábel použijem pôvodný z HC16, pretože je v dobrom stave
Toto pôvodne slúžilo na HC16 pri prehadzovaní otáčok. Potiahnutím páčky sa prehodí gumička na druhý stupeň remeničky. Pôvodne to bolo na vrchu a na páčke bol hmatník, ja to dám zospodu a pri prehodení otáčok stačí dať ruku pod gramofón, nahmatať páčku, potiahnuť a už to hraje na 45 ot/min
Toto použijem ako nožky gramofónu, sú gumenné a zobral som ich z bedne rozobratého subwoofera
No a ako výstup použijem klasické cinche, ktoré osadím na malú plechovú dosku
Ako predzosilňovač (pravdepodobne dočasne) použijem túto vežu s phono vstupom získanú len pred 2 dňami, tak sa trocha pochválim

Vyhrabal som ju z jedného elektro odpadu a nechceli za ňu nič. Nechápem kto toto mohol vyhodiť, pretože hneď na prvé zapnutie funguje všetko na 100 % a bol k tomu ešte aj dokonca diaľkový ovládač. Hudobný výkon činí 210 W, má 5 pásmový ekvalizér, digitálny tuner s 30timi predvoľbami ukladania staníc, 3 vstupy (z toho jeden phono), kazetový deck podporuje high speed dubbing, Dolby B na odstránenie šumu aj automatický reverse mode, čiže kazetu netreba ani otáčať a po dohratí automaticky hodí spätný chod a prehráva druhú stranu. Čo som na tejto veži videl po prvý krát bolo zaujímavé ovládanie hlasitosti, a to tak, že pridávaním alebo odoberaním zvuku na ovládači sa potenciometer otáča sám. A nakoniec čerešnička na torte: podľa toho čo sa píše na internete je z roku 1992, čo si myslím na tú dobu to musel byť poriadne drahý špás.
Zatiaľ toľko a ako som už spomínal, na budúci týždeň by si NC500 už konečne mohla zahrať