ADELE

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

ADELE

Příspěvek od Filip Kolinsky »

ADELE – 19
Obrázek
Na popud Pipíse jsem v sobotu v Mnichově koupil desku s touto, jak říkal, doporučovanou novinkou. Vytáhl jsem 17 euro a vzal jsem ji na zpáteční cestu. Pro mě neznámá „Adelka“, jak jsem ji pokřtil, při prvním poslechu zapůsobila docela příjemným hlasem. Tak trochu jako Katie Melua, říkal jsem si z počátku. Slyšel jsem z jejího hlasu i jiné, Alison Moyet, či Lisu Stansfield. Písničky, při kterých se sama doprovází na kytaru, jí zatím sedí nejlépe. V rychlejších s doprovodnými muzikanty je znát její mladost a nevyzpívanost. Nejmarkantnější je to ve výškách, kde její „náctiletý“ hlásek lehce vybruje. V každém případě jde o zajímavou dívčinu, která může natočit další ještě barvitější alba, než jen směsici folku, písničkářství a soulu. Perspektiva tam je, pokud ji ovšem nesemele velký svět hudebního průmyslu.

Adele Adkinson a její stránky, kde najdete ukázky. http://www.adele.tv/

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Re: ADELE

Když on si nedokázal v tom velkém výběru nic vybrat

Tak jsem mu doporučil mladou krev.
Mluviti pravdu, příteli, to je základ! kdo mě tahal domů..... Mít tak o dvě hodinky více času, možná, že by nezbylo ani na otevření závory z parkoviště! ;)

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Já vol! :P

Odar

Příspěvek od Odar »

Uz pocuvate novy album? *sunglases*

radimecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radimecek »

Jjo a je celkem slušný.. *palec*

boxer

Příspěvek od boxer »

Mně se líbí ze všech tří nejvíc. Je nejvíc "dospělé".

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Adele 25 se docela dá poslouchat. Nemůžu říci, že bych byl vysloveně nadšený, ale poslouchat se to dá, co se týče nápadu, interpretace. Ale ZVUK je zoufalý. DR všech stop je v rozmezí 4-6 :cry:
Je to katastrofa, jak každou hudbu, která je do popu, toto mršení postihuje. Koupil jsem flac, ale je na tom jasně slyšet, jak to vychází ze ztrátového formátu, na spektrální analýze dokonce vidíte posun horního mezního kmitočtu během skladeb, přesně jako na mp3. A k tomu ta příšerná dynamická komprese. Hudba zní jako vykradená. Dnes snad už neexistuje slušně natočený pop.
Když se podíváte na basu v nahrávkách, tak je tam soustavně limitace. Mě by zajímalo, jestli si lidi na to už tak zvykli, že už to ani neslyší.
Pavel Macura Audio

sekal

Příspěvek od sekal »

Technicky je zvuk celkem v pořádku, posloucháte-li na LP. Jinak mě ovšem tento současný hudební pop-styl neoslovuje. Spíše mě to "procítěné" kníkání irituje. V případě alba 25 navíc vokalistka místy ne zcela intonuje. Překvapuje mě, co jsou někteří ochotni poslouchat..:? Zajímalo by mě, co by k této nahrávce řekl např. Cough..

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Toto fórum je občas dobré k tomu, že lapím nějaký ten tip na muziku, která mě osloví . . . prostě chytne, baví a je mi fajn. Občas také jen tak vlítnu na něco, co se tu probírá a ze zvědavosti poslechnu. Toto je ten případ . . . sosnul jsem FLAC a že si to jako poslechnu. Přiznám se, že jsem to prostě nedal :( Pro mě absolutní nuda *thumbs down* A kvalita nahrávky? Zkusil jsem jiný server, výsledek stejný . . . no comment (přesně jak píše PMA).
PS: Musím ale podotknout, že díky tomu, co poslouchám já (včera např. Daal či Birds and Buildings . . .), není můj názor na Adele vůbec směrodatný ;)

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Ještě že Vás mám :P
Právě jsem řešil nějakého Ježíška.
Díky Vašim postřehům je prakticky rozhodnuto.
Nechci podporovat zmetkaře, přestože interpretka působí docela sympatický.

Odar

Příspěvek od Odar »

Mne sa viac páči 21čka. Na 25 som si našiel pár skladieb, inak to mám pustené väčšinou len ako podmaz.

Kvalitu nahrávky radšej neriešim. Je to des, ale človek s tým nič neurobí. Nakoniec to zrejme skončí v aute na USBčku.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

...což je zorvna v tomhle případě škoda. Má tam poctivý muzikanty a reálný nástroje, tzn. s nahráním si museli dát nějakou práci, kterou pak zabijou při masteringu. Ale je to popík, byť inteligentní a "s obsahem", tudíž bohužel tomu i odpovídá zvukový výsledek...

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Ze zvědavosti jsem si sehnal LP rip a rozdíl proti CD verzi je propastný. Jak poslechově, tak měřením (DR11!)

Odar

Příspěvek od Odar »

Je to skoda a je vela interpretov, ktori by si zasluzili vyssiu kvalitu nahravok. Zial sme mali pani na to, aby sme to ovplyvnili.

A ked je rec uz o tej praci a nastrojoch https://www.youtube.com/watch?v=-yL7VP4-kP4 *palec*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Odar:
:-D *thumbs up*

dkdkdk:
Mam album 21 na vinylu a zadna velka slava to neni... CD verzi nemam a neznam, tak neumim porovnat. Pokud je jeste o poznani horsi nez vinyl, tak potes....

Odpovědět