Tak CD doma, poslechnuto jednou při práci a jednou pozorně.
Hudebně paráda. Klasický Bárta a Illustatosféra. Mám rád kapely, kde muzikanti nejsou jen jako generátor rytmického hluku pro zpěv. Zde tradičně každý nástroj jede svou zajímavou a odlišitelnou linku, která dává smysl vzhledem k celku. Zpěvem typický Bárta - kdo ho má rád, bude se líbit.
Celý album je spíš klidný, trochu bych postrádal krapet více života nebo výraznější kousky, jaké se dají najít na předchozích albech.
Stylově bezezbytku navázali na předchozí alba, jejich styl má svůj jasný rukopis.
Zvukově.....rozpaky. CD je lepší než Tidal, jemnější, rozlišnější jednotlivé nástroje, lepší mikrodynamikou, basy vykreslenější. Celkově ale podprůměr kapely a předchozích alb. Pustím-li bezprostřeně po novince Maratoniku, hudba najednou vyplní celý prostor, vše je zřetelnější, zpěv mnohem méně ořezaný na dynamice. Na "Krásce" jakoby Danovi uřezali špičku jazyka a celkově je hlas laděný do "středova". Pustím Entropicture a zvuk není tak dopředný jako na Maratonice, ale má krásný prostor a dynamiku, reálnost. To vše "Kráska" do jisté míry postrádá.
Nechápu proč má mastering / produkce / kdokoliv potřebu i takovouhle hudbu ve studiu při zpracování cíleně mrvit. Nechápu, nechápu, nechápu.
Děkuji za pozornost, konec hlášení

.
.
.
Jo a k poslechu v autě za mě: mám běžný současný auto, uvnitř je na dálnici při 130 km/h asi 66 dB. Losless v autě neřeším, nejspíě bych tam nepoznal. Mám tam SD kartu z vlastnoručně vyrobenýma 320 mp3 z CDček. Hudbu z DAB skoro neposlouchám, to se opravdu (kvalitou) nedá a ty mp3 jsou oproti tomu symfonie....