Dan Bárta + Illustratosphere : Maratonika
Dan Bárta + Illustratosphere : Maratonika
http://www.bontonland.cz/barta-dan-illu ... aratonika/
Vřele doporučuji, nejen kvůli skvělé muzice a textům, ale i jako dobrou testovací desku.
Výborně nahrané, nazpívané, namixované.
Jen škoda, že takovou perlu vydavatel nevydá rovnou jako SACD.
Ti, kdo, si toto CD koupí, by si určitě rádi připlatili.
Vřele doporučuji, nejen kvůli skvělé muzice a textům, ale i jako dobrou testovací desku.
Výborně nahrané, nazpívané, namixované.
Jen škoda, že takovou perlu vydavatel nevydá rovnou jako SACD.
Ti, kdo, si toto CD koupí, by si určitě rádi připlatili.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Dan Bárta + Illustratosphere : Maratonika
No nevim.... Hudba, texty i zpev perfektni, to souhlasim vsema dvaceti.
Ale nahravka jako takova a mastering... Pro me nic moc. Nemam rad, kdyz z nahravky takhle ocividne (sluchoslysne) cisi, ze nastoje byly nahrany samostatne a stereobaze pripadne prostor predek/zadek je dotvorenej umele v mixaku. Vysledkem je (v tomhle pripade) zmet mikroskopickych pohledu na jednotlive nastroje / zvuky.
Navic mi album prijde dost nabasovany, ale to je jen vysledek toho mikroskopu.
Ale nahravka jako takova a mastering... Pro me nic moc. Nemam rad, kdyz z nahravky takhle ocividne (sluchoslysne) cisi, ze nastoje byly nahrany samostatne a stereobaze pripadne prostor predek/zadek je dotvorenej umele v mixaku. Vysledkem je (v tomhle pripade) zmet mikroskopickych pohledu na jednotlive nastroje / zvuky.
PítrsPraha píše:No nevim.... Hudba, texty i zpev perfektni, to souhlasim vsema dvaceti.
Souhlasím. Zvuk se mi nelíbí.
I já přidávám mínus, předchozí album bylo zvukově lepší. Jediným plusem jsou superbasy ve 2. skladbě - to provětrá repráky to jo, ale celkově je to přebasovaný a dle mého názoru né příliš dobře zaznamenaný a zmasterovaný, není to " rovně ". Navíc zoufale stejně od první do poslední skladby, je jedno která se poslouchá, je to stejné a nic nového. Tak snad raději ty vážky, tam to snad bude lepší.
A potom...Křeček píše: Výborně nahrané, nazpívané, namixované.
PítrsPraha píše:No nevim.... nahravka jako takova a mastering... Pro me nic moc.
fox píše:Souhlasím. Zvuk se mi nelíbí.
Tak si myslím, že si zase dlouho od "Křečka" nic moc nepřečtemeRaptor píše:I já přidávám mínus

Tak já to zase prostřídám a podotýkám, že mně se zvuk tohoto CD a i dalších Bártových věcí líbí. Jelikož nemám sbírku jen audiofilních nahrávek, patří zvuk tohoto CD mezi nejlepší.
Samozřejmě nic proti Křečkovi, je to jen o názorech a preferencích a ty má každý jiné. Každý podle svého gusta.
Karle, neblázniKarel1 píše: ...Tak si myslím, že si zase dlouho od "Křečka" nic moc nepřečteme...

Proč bych se měl urážet, kolik lidí tolik chutí, to je zcela v pořádku.
Mě se to prostě hodně líbí, právě díky té přehlednosti a mikroskopičnosti nahrávky.
Kdo mě zná, ví, že se při poslechu nekochám, ale pitvám.
Jen k té "přebasovanosti", docela by mě zajímalo, na čem to PítrPraha poslouchal.
Na mé sestavě (preamp Hypa, konec DPA380fet, VMA-1) to zní velice vyváženě, bez slévání a přebasovanosti.
Ale věřím, že pokud by to někdo pustil přes zesilovač typu NAD, basů bude hodně a méně kontrolovaných (mluvím z vlastní zkušenosti, kamarád NAD sestavu má a slyšel jsem to i u něj).
Tak sem to přece nemyslelKřeček píše:Karle, neblázniKarel1 píše: ...Tak si myslím, že si zase dlouho od "Křečka" nic moc nepřečteme.... Proč bych se měl urážet, kolik lidí tolik chutí, to je zcela v pořádku.

Tedy, celé album doma nemám, ale slyšel jsem jednu skladbu na své sestavě a zdála se mě vyvážená....myslím, že to byla devítka, poslední. Stejně tak prostorovost nahrávky byla v této skladbě echt....vypadá to na velmi dobré album.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Casea Sirius III + NAD C375 + Focal Electra 926.Křeček píše:docela by mě zajímalo, na čem to PítrPraha poslouchal
A myslel jsem to tak, že v rámci nearfield poslechu každýho nástroje samostatně je album nasnímaný kvalitně. A v tom to právě je - mikroskop na každý nástroj samostatně smíchaný tak, že kapela jakoby hraje spolu, nebude nikdy znít spojitě a dobře. To "ticho" kolem jednotlivých nástrojů mě osobně ruší a nutí zaměřovat se pořád jen na nástroje, ne na hudbu jako celek. Pokud ty jsi svým zaměřením "pitvající", pak je takový mastering pro tebe to pravý. Při takovym snímání pochopitelně basa a bicí vyjdou zvukově jinak (intenzivněji) než kdyby se nahrávala celá kapela zároveň a ve zvuku byla přirozená ambientní část.
Já mám radši přirozenější podání akustických nástrojů, které znějí spolu v nějakém prostoru (studio, klub), kdy lze vnímat buďto celek jako 3D obrázek nebo se zaměřit na jednotlivý přirozeně umístěný nástroje. Takových nahrávek je ale řádově míň něž těch ostatních.
Tzn. to není o sestavě, ale o masteringu.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A třeba Entropicture je pro mě zvukově o dost lepší.
Ahoj, mám doma a poslouchám Maratoniku, Animage a Entropicture a přidávám ***** všem uvedeným, snad Animage bych jednu * ubral. Propracovaná muzika i zvuk, skvělý je právě detail jednotlivých nástrojů a zpěvu. A třeba Maratoniku bych určitě vzal na test, co a jak dobře který aparát umí zahrát.
Ne všechno musí znít jako živák ledabyle nasnímanej na jednom pódiu včetně smrkání posluchačů. Tohle je úplně jinej styl. Jak barvitě a precizně Bárta zpívá, tak je pojatý celý album, pro mě jedno z nejoblíbenějších. Taková zvuková koláž, nechalo by se říct. A dokonce to hraje pěkně a líbivě i na průměrných aparátech, nepotřebuje to žádnej suprhájend aby si to člověk dovedl užít. 

Věci jsem měl tu čest, navštívit koncert Dana Bárty v Uherském Brodě . Perfektní zvuk, skvělý zpěv a hudba,, opravdový kulturní zážitek
. Všem doporučuji, mají víc koncertů po celé ČR.