Eagles - Hell Freezes Over SHM-CD nebo XRCD2
Re: Eagles - Hell Freezes Over SHM-CD nebo XRCD2
překrucuješ ty. tohle vlákno vzniklo v dobré víře, že je možno přes síť předat a porovnat shm-cd a xrcd2. ukázalo se, že to není možné. tečka.
jestli chceš porovnávat nějaké poškrábané disky, spletl sis fórum.
jestli chceš porovnávat nějaké poškrábané disky, spletl sis fórum.
JP, z těchto svých vstupních nesmyslů se už nevymotáš: "Ak vie laserova hlava CDP lepsie precitat data na SHMCD napr. pri grabovani hudby, tak by rozdiel mal byt pocut aj pri citani tychto dat z PC ulozenych na disku." :-)
Zkrátka, platí moje první tvrzení, opakuji: "přenést výhody SHM-CD přes dráty jaksi nelze" - na které jsi reagoval tím svým bludíkem, viz výše.
P.S. Ha, dadaft mě opět předběhl, kdo by to byl řek...
Zkrátka, platí moje první tvrzení, opakuji: "přenést výhody SHM-CD přes dráty jaksi nelze" - na které jsi reagoval tím svým bludíkem, viz výše.
P.S. Ha, dadaft mě opět předběhl, kdo by to byl řek...
Ste v tých nezmysloch zamotaní minimálne takisto ako aj ja..
Ten môj bludík som prevzal zo servra prezentujúceho výhody SHM-CD, neviem či je dokázatelný, ale snáď je oficiálny.
Čo si teda predstavujete pod pojmom "more accurate reading of CD data" ??? Viem, že si to tu už písal, ale teraz to zase vyvraciaš.
Ten môj bludík som prevzal zo servra prezentujúceho výhody SHM-CD, neviem či je dokázatelný, ale snáď je oficiálny.
Kód: Vybrat vše
SHM-CDs feature improved transparency on the data side of the disc, allowing for more accurate reading of CD data by the CD player laser head.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
JP:To v te anglictine nema zadne docineni s tim zda shm vypalis lepe nez jine cd at poskrabane nebo ne.Navic proc to kurnik tedy nezkusite?Nechce se vam sahat do penezenek? 

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Jb:Precti si ze se tam vysvetluje ze laser na cd prehravaci cte z SHM disku data presneji!
Výhody materiálu SHM se můžou zvukově projevit jen při přímém přehrávání per CDP, při nagrabování tyto materiálové výhody zmizí. Což JP stále a stále a stále nechápe...
velmi diplomaticky řečeno.merhaut píše:dadaft: přínos mají, ale ne sami o sobě, sám mám Wishbone Ash - Argus v SHM-CD a je to s velkým náskokem nejlepší verze, jakou jsem kdy slyšel. Myslím ale, že zásluhu na tom má hlavně kvalitní zvukařské zpracování, a jen minimálně - pokud vůbec - materiál SHM-CD.
toto je další z příkladů, jak se využívá (tentokrát k dobré věci) nebe se dotýkající egocentrismus milých hifistů. jejich přesvědčení, že zcela jasně slyší vliv na zvuk kde jaké výměny konektorů či rozdíl mezi vodivými vlastnostmi stříbra a mědi na 20 cm dlouhém lanku (o tom se jsou schopni hádat skutečně do krve) se k tomu přece úplně nabízí.
jak alespoň z části omezit nelegální stahování? vymyslíme "nový" formát, jehož výhody jsou po síti nepřenosné! bingo!!!
(a aby člověk měl pocit, že skutečně dostal něco extra, udělá se remaster - přitlačí se na 65Hz, na 5 kilu se to trochu zařízne... - samozřejmě berte s rezervou

na 650 Hz se dodá "drnčení" basy, na 4750 a výše "analogový" zvuk...
no nekupte to a nevynášejte do atmosférických sfér. majitelé hnojaček rozdíl mezi starou a revoluční technologií samozřejmě nemůžou slyšet...
hluší zvukaři a neschopní masteringoví inženýři se válejí smíchy...
i já samozřejmě žertuji...

no nekupte to a nevynášejte do atmosférických sfér. majitelé hnojaček rozdíl mezi starou a revoluční technologií samozřejmě nemůžou slyšet...
hluší zvukaři a neschopní masteringoví inženýři se válejí smíchy...
i já samozřejmě žertuji...

na závěr tohoto mého srdcervoucího vyznání dovolte malý příměr v obráceném gardu. namísto v mikroměřítku se pokusím vyjádřit něco, čemu se říká řádový rozdíl v makru. každý poznaný řádový rozdíl (např. díky měřící technice) posouvá lidstvo o kus dál, mezidobí je vyplněno "neplodným" přešlapováním na místě, neboli planým teoretizováním, zprofanovaně spekulováním, jež ale umožňuje na jedné straně utřídění a vstřebání nových poznatků a vývin přístrojů nové generace a další posun, na druhé je velice snadno zneužitelné. v současnosti se už pohybujeme zcela za hranicí vnímatelnou lidskými smysly. zde mnohými prosazované tvrzení, že na dobrém aparátu je možno lidským sluchem rozeznat např. rozdíl ve vodivosti 20cm dlouhého měděného nebo stříbrného drátu nebo v přesnosti vypalování laseru do záznamové vrstvy CD, říká v podstatě toto:
vážení znalci malého českého písečku neboli zahrádky, té naší frekvenčně nevyrovnané zvlněné kotlinky konzumního low-endu bez skutečného prostoru a dynamiky, prosím neříkejte znalcům nekonečných high-endových prostorů amerických (popř. mongolských) rovinatých stepí s dynamikou skalistých hor (himalájí), že není možno poznat rozdíl mezi mědí a stříbrem u signálního kabelu.
ano milí hnojačkáři. Země je deska a táhnou ji sloni...

vážení znalci malého českého písečku neboli zahrádky, té naší frekvenčně nevyrovnané zvlněné kotlinky konzumního low-endu bez skutečného prostoru a dynamiky, prosím neříkejte znalcům nekonečných high-endových prostorů amerických (popř. mongolských) rovinatých stepí s dynamikou skalistých hor (himalájí), že není možno poznat rozdíl mezi mědí a stříbrem u signálního kabelu.
ano milí hnojačkáři. Země je deska a táhnou ji sloni...

čímž jsem chtěl říct:
rozdíl mezi aparáty může být velký, dokonce brutální ba propastný, jak říká jeden můj oblíbenec, ale nikdy ne řádový. ať už stojíš na Řípu nebo na K2, nikdy neuvidíš, že je Země skutečně kulatá. to uvidíš až z kosmu. když to obrátím naruby, tak to je vzdálenost v rozdílech materiálové struktury, v přesnosti nových laserů atd. atp. oproti rozlišení hifi systémů.
nelze ovšem popřít, že pohled z kabiny tryskáče ve výšce 10 km něco nenaznačí.
ovšem majitelů takových strojů zde bude mnohem mnohem méně, než by se dle výroků členů mohlo soudit.
rozdíl mezi aparáty může být velký, dokonce brutální ba propastný, jak říká jeden můj oblíbenec, ale nikdy ne řádový. ať už stojíš na Řípu nebo na K2, nikdy neuvidíš, že je Země skutečně kulatá. to uvidíš až z kosmu. když to obrátím naruby, tak to je vzdálenost v rozdílech materiálové struktury, v přesnosti nových laserů atd. atp. oproti rozlišení hifi systémů.
nelze ovšem popřít, že pohled z kabiny tryskáče ve výšce 10 km něco nenaznačí.
ovšem majitelů takových strojů zde bude mnohem mnohem méně, než by se dle výroků členů mohlo soudit.
poslední poznámka. tím vším jsem chtěl naznačit, že je mnohem víc toho, co nás všechny spojuje, ať už jsme z horního či dolního konce, než dělí.
hudba dává křídla, nenechte si je svázat dráty!
hudba dává křídla, nenechte si je svázat dráty!
to je všechno moc hezké milý dadaftíku, ale frčet v lamborghini a kodrcat se trabantem, to je kurefský rozdíl, řád neřád, ty dráte...
to je taky pravda.
to je taky pravda.
Tak tady opravdu někomu hrabe. Koukám na posledních 6 příspěvků a říkám si-tady musí být víc Dadaftů. Pokud ne, tak by ses měl jít opravdu léčit.Tahleta samomluva není normální.
Ještě by tě mohlo omlouvat, že podle času kdy jsi to posílal, si domýšlím, že jsi byl najebaný jak prase.A potom to i chápu.Ovšem nechlastej tolik.Evidentně ti to nedělá dobře.

Ještě by tě mohlo omlouvat, že podle času kdy jsi to posílal, si domýšlím, že jsi byl najebaný jak prase.A potom to i chápu.Ovšem nechlastej tolik.Evidentně ti to nedělá dobře.

1/ polib mim prdel pasule. obzvlášť ty. co jsem chtěl říct, to jsem řekl. proč si myslíš, že jsem to psal? že ze sebe dělám blbce? proč asi, co pasule? klidně si kupuj kabely za 60 hadrů, tvoje věc, ale přestaň laskavě tvrdit, že bez nich to nehraje.
2/ nechápeš nic. vymyslíš si na mě nějakou špínu, veřejně to vytroubíš a nakonec to jako milý a laskavý člověk tak nějak lidsky pochopíš a dáš mi moudrou radu ???
o těchhle způsobech si myslím svoje. a už to na mě zkoušíš podruhé...
jediné, co tě omlouvá je, že taky chlastáš.

2/ nechápeš nic. vymyslíš si na mě nějakou špínu, veřejně to vytroubíš a nakonec to jako milý a laskavý člověk tak nějak lidsky pochopíš a dáš mi moudrou radu ???
o těchhle způsobech si myslím svoje. a už to na mě zkoušíš podruhé...
jediné, co tě omlouvá je, že taky chlastáš.

Dadafte, nepochopil jsem proč jsi to psal. Připadáš mi jak odříznutý nejen od reality života ale i opuštěný lidmi...