Handel: Concerti grossi op. 6v podání ansámblu Combattimento Consort Amsterdam, které vedl Jan Willem de Vriend. To jsem si vybral proto, že jsem chtěl nahrávku na SACD, vybíral jsem podle ukázek na jpc.de. Zatím jsem si poslechl polovinu z 12 koncertů a moc se mi to líbí. Ale jako celek jsem to s nějakou jinou nahrávkou nesrovnával a myslím, že ani nebudu, jsem z tohoto nadšený.
Vivaldi: La quattro stagioni - Čtvero ročních období. Tady jsem se rozmýšlel déle. Nabídka je velice pestrá, každý skvělý houslista má svou nahrávku, já chtěl něco na SACD. Podle ukázek se mi líbila nahrávka vydavatelství Stockfisch Records - na housle hraje Robin Peter Muller, orchestr je La Folia Barockorchester - a jelikož v popisu k nahrávce bylo uvedeno, že se jedná o netradiční podání, tedy že se toto podání snaží představit toto dílo v moderním duchu, pořídil jsem si ze zvědavosti právě tuto nahrávku. Technicky, tedy po zvukové stránce, to nemá chybu. Ale podání se mi moc nelíbí, pro mě je to příliš agresivní, je to opravdu netradiční, asi toto SACD pošlu dále a nabídnu k prodeji... Ale pak jsem si za 1 Libru na Amazonu koupil podání s mým oblíbeným Nigelem Kennedym s English Chamber Orchestra, a tím jsem si spravil chuť. Jsem s tím spokojený, proto už verzi na SACD nebudu shánět, přeci jenom je pro mě to podání důležitější.
Teď jsem ve stadiu naposlouchávání (jsou to dohromady 4 CD), ale do budoucna bych si ještě rád pořídil Handelovy varhanní koncerty nebo ještě něco z italského baroka, je toho celkově v baroku opravdu hodně... Ale je to hezké, objevovat si pro sebe něco pro mě úplně nového