MULTIKANÁL – co si určitě poslechnout na BluRay, SACD atd???

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MULTIKANÁL – co si určitě poslechnout na BluRay, SACD atd???

Příspěvek od drfish »

No to mě na tom Discovery mrzí, že není v 5.1 namixované celé album skladbu po skladbě. Je to doplněné jinými věcmi. Radši bych taky čisté album. No bohužel.
A co Return to Ommadawn- slyšel někdo? Mne už nový Oldfield totiž moc nebaví, trochu jsem nad ním zlomil hůl.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Už dva dny vychutnávám Reckless od Bryana Adamse. Tento popový zpěvák udělal za život jednu dobrou desku (rockovou) a ta vyšla na řadě nosičů. Já si koupil Blu ray audio s 5.1 mixem. Je to dobré poslouchání.
Obrázek

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Return to Ommadawn

No jasně, mám již cca 3 měsíce a je to také v 5.1 - DTS 24/48. Po delším čase opět poslouchatelná deska. Nemá to nic společného s již dříve vydaným Ommadawnem - toho mám na SACD. Také super zvuk.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jestli někdo má chuť na skutečně super zvuk v mch u obecně známé věci, tak doporučuji Dark Side of the Moon na BD. Dostal jsem to před rokem jako dárek od syna a je to velká krabice jako LP a obsahuje kromě "cetek" jako je tričko, kuličky, sášky, čteníčko a pod. také několik disků. Původní originál CD z roku 1973, verze pra původní z roku 1972 a pak různé další předělávky. Pro mě je zajímavá ta placka BD, kde jsou 4 verze. Ty původní 4 kanálové ve dvou úpravách, stereo verze a jako vrchol verze v 5.1 v nekomprimovaném PCM 24/96. Vlastním kromě LP a CD také dvě verze SACD i s multikanálem, ale toto na tom BD je naprosto excelentní a zvukovou kvalitou převyšuje všechny ostatní. Jen škoda, že toto balení stojí cca 3 tisíce Kč a pro mě je využitelná jen ta jedna placka BD.
Tak, kdo má chuť - dopručuji.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

to Oldear

Jedná se o jiný MCH mix, než než na SACD z r. 2003?
Prosím, můžeš upřesnit, o jakém vydání to píšeš? Docela by mne to zajímalo a rád bych jej koupil. Na Discogs jsem našel tyto tři boxy - je některý z nich "on"?

https://www.discogs.com/Pink-Floyd-The- ... se/3137117
https://www.discogs.com/Pink-Floyd-The- ... se/3328812
https://www.discogs.com/Pink-Floyd-The- ... se/3142241

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Čau

Vedou ho tady, ale nemaj skladem:
https://www.bontonland.cz/pink-floyd-th ... n-box-set/

Od Tebe tento.
https://www.discogs.com/Pink-Floyd-The- ... se/3142241

Porovnával jsem to číslo na té velké krabici a mělo být ono. Na papírovém obalu, který byl přes tu velkou krabici je dole napsáno P+C 2011, tak nevím jestli je to jiný mix, ale je to jiný rok a dělal to James Guthrie.
Na SACD je napsáno 2003 a dělal 5.1 a stereo mastering Doug Sax a James Guthrie a DSD authoring pro SACD dělal Gus Skinas, pak si vyber. Domnívám se, že to bude stejný mix jako mch na SACD, ale na tom BD to vyznívá podstatně lepší.

Tak hodně úspěchů

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Ok díky!

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Oldear píše:
27 zář 2017 18:27
Return to Ommadawn

No jasně, mám již cca 3 měsíce a je to také v 5.1 - DTS 24/48. Po delším čase opět poslouchatelná deska. Nemá to nic společného s již dříve vydaným Ommadawnem - toho mám na SACD. Také super zvuk.
Obrázek
Pořídil jsem tedy "předběžnou verzi" :mrgreen: Je to DVD-audio v DTS. Je tam rozhodně určitý odkaz nebo zpětná vazba k Ommadawn, i když osobně to vidím tak, že si velký Mike vzal smyčky ze svých starých nahrávek do studia, pustil je a k nim dohrál sólovou kytaru. Nic proti tomu, je to příjemný poslech už třicetkrát slyšeného a nahrávku si určitě koupím.
Upřímně řečeno- jsem vděčný za každou hi-res placku v 5.1, která vyjde. Staré bigbíty kromě Floydů víceméně neposlouchám a novější rock/pop z devadesátek a výše na SACD, BD atd. moc nevychází. Člověku pak zbývají jen koncerty, aby ten multikanál užil. A muziku poslouchám stále ještě kvůli muzice a ne zvuku, takže měnit žánry zatím nehodlám... ;)
Takže určitě díky za Oldfielda...
Steve Wilson už nějakou dobu mixuje Tears for Fears- Seeds of love v 5.1. To by byla lahůdka pro mne, ale nějak se s tím courá...
poměrně zajímavý web k tématu je zde http://www.superdeluxeedition.com/tag/hi-res/
Naposledy upravil(a) drfish dne 02 říj 2017 20:25, celkem upraveno 4 x.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jo, dík za odkaz k info.
Mike asi prochází určitým hledáním, jeho deska Man on the Rocks, byla pro mě zklamáním a před tím několik výběrů taky. Ten "Return" je poslouchtelný velice.
Tears for Fears mám na SACD jen placku z Japonska " Songs from ..." a na případnou předělávku Wilsona se těším, protože ten to umí. Vřele doporučuji jeho předělávku Aqualunga, je to DVD-A 24/96 v mch i ve stereu a hraje to suprově. V tomto a výše uvedených případech poslouchám i ten superkvalitně udělaný mch, ikdyž jsem ze zásady pro poslech hudby zastáncem sterea. Svoji audio věž v poslechovce mám pouze pro stereo a ty mch hraju v obýváku jen na tzv. TV věži, která je stavěná pro mch. S repro B & W 10 řady s nejvyšším subem se to také tak nějak dá poslouchat.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Ještě bych si dovolil přidat tuhle novinku:
https://burningshed.com/genres/Progress ... are_boxset
Doufám, že BD vyjdou později i samostatně.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Ten odkaz byl jen na ukázku o jakou verzi se jedná, nebyl to pokyn k nákupu. Samozřejmě, že se dá koupit i jinde a za ceny různé. Někdo chce nové a jiný je bazarista - každý dle svého gusta. Já osobně ( však víš ) kupuji jen nové a bazar jen tam, kde již není jiná možnost - je to však každého věc.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Pořídil jsem si tři nové kousky:
Obrázek
Milovníci dospělého popu jistě Goldfrapp znají. Je to její jediná deska mixlá do 5.1 DTS
Zajímavé je to hlavně tím, že dostanete na talíř úplně jinou hudbu než je na řadové desce. Alespoň já ten pocit mám. Je tu mnohem víc beatu, hodně hrajou zadní kanály, při prvním poslechu mám pocit, že jsem tu desku nikdy předtím neslyšel. Na ten mix je ovšem třeba si zvyknout, čekal bych to v jiném stylu.

Další kousky jsou od Porcupine Tree. Stupid Dream a Lightbulb Sun. Jelikož je Wilson uznávaným multikanálovým "mixérem", zajímalo mne jak si to užije na svých vlastních deskách. Předně je třeba říct, že kytarovky rozhodně nejsou v MCH tak efektní jako elektronika. Nicméně je Wilsonova práce parádní. Měl jsem ta alba nejdříve jen půjčená, ale opravdu stála za zakoupení.
Obrázek Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Obrázek

Ačkoliv znám hudbu Eagles jen z rádia, podlehl jsem masáži milovníků MCH a zakoupil SACD s 5.1 mixem. Musím říct, že ta nahrávka je skvělá. Možná až příliš vyklidněná, ale to už spíš asi souvisí s tou muzikou. Rozhodně zážitek, který stojí za slyšení. Obecně z toho co jsem načetl na fórech je Hotel California považován za jednu z nejlepších nahrávek v MCH Rock/Pop.

Odpovědět